fbpx

16ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin: Ανακοινώθηκαν 1.500 νέες θέσεις – Μήνυμα ειρήνης από τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας»

iRun
Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Η μεγάλη εαρινή αθλητική γιορτή της χώρας επιστρέφει, για να προσφέρει νέες συγκινήσεις σε 10.000 και πλέον δρομείς, που θα ζήσουν την υπέροχη εμπειρία της συμμετοχής στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin την Κυριακή 10 Απριλίου και θα γίνουν κοινωνοί των πολλαπλών σημαντικών μηνυμάτων που εκπέμπει η διοργάνωση.

Η επίσημη Συνέντευξη Τύπου του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (04/04) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι 1.500 επιπλέον θέσεις, τόσο για δρομείς με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης όσο και για μη εμβολιασμένους δρομείς, θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας σε όσους προσέλθουν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), που θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO από την Πέμπτη (07/04) μέχρι το Σάββατο (09/04), ώρες 10:00 – 19:00).

Οι δρομείς κατά την προσέλευσή τους θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το εν ισχύι πιστοποιητικό νόσησης. Επιπλέον, και σε ποσοστό 5% επί του συνόλου των εγγεγραμμένων δρομέων θα διατεθούν θέσεις συμμετοχής σε μη εμβολιασμένους δρομείς με την επίδειξη rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών, τα οποία θα πρέπει να είναι σε ισχύ την Κυριακή 10 Απριλίου, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο διεξαγωγής της διοργάνωσης που θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η Κ.Υ.Α. και η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 08:00, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 13:00, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Παράλληλα θα διεξαχθεί, επιστρέφοντας μετά από τρία χρόνια, ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όλοι οι δρόμοι του αγωνιστικού προγράμματος θα έχουν ως κοινό σημείο τερματισμού το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ειδική αναφορά έγινε από τον Γενικό Διευθυντή της διοργάνωσης Δρόσο Χριστόπουλο, σε τρεις από προσωπικότητες που πρόσφατα έφυγαν από κοντά μας, αλλά βρίσκονται πάντοτε στη μνήμη και στην καρδιά όσων τους γνώρισαν: Τον επίτιμο Πρόεδρο του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Ιάκωβο Νικολή, την αδικοχαμένη πρωταθλήτρια και πρώτη νικήτρια στα 10.000μ. γυναικών της διοργάνωσης του 2006 Δήμητρα Ιορδανίδου, καθώς και τον πρώην Πρόεδρο του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Ακύλα Κουκίδη. Επίσης, έγινε ξεχωριστή μνεία στα 65α γενέθλια του διοργανωτή συλλόγου,

Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"


 
 

Στην συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι ομιλητές τόνισαν τα εξής:

Κωνσταντίνος Ζέρβας (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης): «Θέλω να χαιρετίσω τη φετινή διοργάνωση, ελπίζοντας πλέον ότι οι συνθήκες θα επιτρέπουν να γίνεται κάθε φορά στις δεδομένες ημερομηνίες διεξαγωγής και να προσφέρει αυτό το συναίσθημα ανάτασης και χαράς που αναζητά ο κόσμος. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες, τόσο σ’ αυτή τη διοργάνωση του Απριλίου όσο και στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο που θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο. Περιμένουμε να δούμε όλους τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο αυτούς να δηλώνουν παρόντες στη διοργάνωση και να προσφέρουμε μέσα από αυτήν ανεβασμένη διάθεση, χαρά και χαμόγελο».

Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Νίκος Ζεϊμπέκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού): «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι συνδιοργανωτής για 16η χρονιά σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που έχει διεθνή ακτινοβολία, μια γιορτή γεμάτη Ελλάδα, η οποία φέτος θα περιλαμβάνει και την Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία. Η καρδιά του αθλητισμού θα χτυπήσει στη Θεσσαλονίκη, όπως είναι ο στόχος που έχει η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχός μας Κωνσταντίνος Ζέρβας. Την Κυριακή, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου, θα πεζοδρομηθεί η Λεωφόρος Νίκης, για να διευκολυνθούν τόσο οι δρομείς όσο και ο κόσμος που θα βρεθεί στην παραλία για να τους χειροκροτήσει. Καλούμε όλους να γίνουν μέρος αυτής της γιορτής, άλλωστε ο αθλητισμός και η χαρά της ζωής αποτελούν έννοιες ταυτόσημες».

Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Ο.Ε., Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης): «Χαίρομαι πολύ που ξαναβρισκόμαστε! Αυτός ο Μαραθώνιος, που είναι 4ος σε όλο τον κόσμο στο κομμάτι της ασφάλειας, δείχνει πόσο μεγάλο καλό μπορεί να κάνει μία διοργάνωση σε μία πόλη. Οι άνθρωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν επίσης τρέξει πολύ, ώστε να αναπλαστούν κομμάτια της πόλης σε συνεργασία με αυτή τη διοργάνωση, που μόνο οφέλη προσφέρει. Η Ειρηνοδρομία είναι ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο. Ο αθλητισμός γεννά ανθρώπους που στοχεύουν στο συναίσθημα, επειδή ακόμα και όταν δεν κερδίζεις ξέρεις ότι θα έχεις μία νέα ευκαιρία για να τα καταφέρεις την επόμενη φορά».

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του www.atgm.gr, www.alexanderthegreatmarathon.org.

Δημοφιλη Αρθρα