fbpx

Απολαμβάνοντας το τοπίο μέσα από το 2ο Πεντελικόν Μάραθων

Αγώνες 22,5 χλμ. και 8,5 χλμ. στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης

Newsroom
2ο Πεντελικόν Μάραθων

Εδώ και έναν χρόνο οι δρομείς βουνού Πέτρος και Ράνια Μάρκου ξεκίνησαν να καθαρίζουν και να ανοίγουν σιγά σιγά νέα μονοπάτια για τον αγώνα ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ.

Τους τελευταίους τρεις μήνες μπήκαν στην ομάδα και η Μαρία Σταμούλη με τον Βλάση Καραβασίλη για να συνεχίσουν όλοι μαζί τον καθαρισμό και την οριοθέτηση αυτών των όμορφων αλλά δύσκολων μονοπατιών.

Οι εργασίες που έγιναν με πολλή αγάπη και μεράκι είχαν ένα υπέροχο αποτέλεσμα που δίνει τη δυνατότητα σε όποιον αγαπάει τη φύση και το βουνό να μπορέσει να τρέξει ή και να περπατήσει με ασφάλεια και να απολαύσει το φυσικό πλούτο της περιοχής μας.

Η εκκίνηση του 2ου αγώνα ορεινού τρεξίματος ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ- PENTELIKON MARATHON TRAIL RUN δόθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στο Σταθμό των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα, στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης.

Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έτρεξαν σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους του ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ και απολαύσαν το πανέμορφο τοπίο.

Στον αγώνα των 22,5 χλμ. τερμάτισαν 240 δρομείς και στον αγώνα των 8,5 χλμ. 210 δρομείς.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για να αναδείξει την ομορφιά του Πεντελικού όρους και για να στηρίξει τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα (ΣΕΔΜ), που πασχίζει για τη διαφύλαξή των όμορφων βουνών μας!

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο ΣΕΔΜ ήταν συνδιοργανωτής του αγώνα. Μας στήριξε και μας βοήθησε με τους υπέροχους εθελοντές του και τα πυροσβεστικά του οχήματα.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Ματθαίο Καραμολέγκο και τη γραμματέα Ντίνα Κλεφτάκη, καθώς και όλη την ομάδα τους για την ανεκτίμητη συμβολή τους στη διοργάνωση.

Ο αγώνας ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ- PENTELIKON MARATHON TRAIL RUN είχε τη φιλοδοξία να δώσει στους δρομείς ορεινού τρεξίματος δυο καθαρές διαδρομές με τεχνικές δυσκολίες και τα κατάφερε καθώς οι αθλητές έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι!

2ο Πεντελικόν Μάραθων

Νικητές

Στη μεγάλη διαδρομή των 22,5 χλμ. μεγάλος νικητής ήταν ο Παναγιώτης Λιάκος με 2:21:02. Στη δεύτερη θέση ο Ιωάννης Λώλος με 2:28:50 και στην τρίτη θέση ο Ματθαίος Κοντάκος με 2:30:29.

Στις γυναίκες επικράτησε η Παναγιώτα Δημακάκου (δεύτερη στον περσινό αγώνα), με 2:56:54, στη δεύτερη θέση η Κωνσταντίνα Καραγιάννη με 3:21:45 και τρίτη η Σπυριδούλα Παλαντζά με 3:28:01.

Στη διαδρομή των 8,5 χλμ., πρώτος ήταν ο Πρόδρομος Παρούτογλου με 40:07, δεύτερος (όπως και στον περσινό αγώνα) ο Ανδρέας Νίνης με 44:09 και τρίτος ο Ανδρέας Μεντάκης με 44:56.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ελένη Τσαντήλα 53:36, δεύτερη η Μαριάννα Τσιούρη με 55:47 και τρίτη η Βασιλεία Κρητικού με 57:12.

 

Χορηγοί

Η διοργάνωση στηρίχθηκε από τους ακόλουθους χορηγούς. Η ενίσχυση τους με οικονομική βοήθεια ή με προϊόντα τους ήταν για μας ιδιαίτερη σημαντική. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

– Marmoline

– ΒΙΚΟΣ

– Sporus

– Agrino

– Health Pro

– Dear Greece

– Lucozade energy – Dole Hellas

– Zeginis Winery

– Nature Tech


 
 

– Acerbis

– Almora

– Βιοαγρός- The Bridge

– Αρτόπουλος

– Vivax

– Βλάχα

– Από το περιβόλι του παππού

– Γλυκοπίπερο

– Αρτοποιείο Αλέκας Τσίρκα

– Θωμαΐδης- Προϊόντα σιδήρου και αλουμινίου.

2ο Πεντελικόν Μάραθων

Φορείς και εθελοντές

Πολύ σημαντικό ρόλο σε μια διοργάνωση παίζουν οι φορείς και οι εθελοντές.

Χωρίς τη σημαντική βοήθεια τους δεν θα υπήρχε και η επιτυχία!

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή Αν. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Καραμέρο, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο της Ευαγγέλο Κυπαρίσση, τον νεοεκλεγμένο σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Μαραθώνα Νίκο Παπαργύρη, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Νέας Μάκρης και μέλος των εθελοντών δασοπυροσβεστών Γιώργο Μιχαήλ, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, την Περιφέρεια Αττικής για την αιγίδα της, την επίλεκτη ομάδα Εθελοντών Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου Κουβαρά για την ασφάλεια των δρομέων, την ασφαλιστική εταιρία Interamerican για την παρουσία ασθενοφόρου, την ιατρό του αγώνα και μέλος του Τελμησσού Ιακωβίνα Βρεττού, τη Μαρία Φράγκου, Φυσικοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Επιστημονικού Τμήματος «Αθλητικής Φυσικοθεραπείας» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, που βοήθησε στην αποκατάσταση των δρομέων μετά τον αγώνα τους, την πεζοπορική ομάδα «Μαραθώνια Μονοπάτια» και τον δημιουργό της Περικλή Βυλτανιώτη που κράτησε με την εμπειρία του και την Daniela Sanchez Merdini σταθμό της διοργάνωσης, τον πρωταθλητή μας Γιώργο Μάλλιαρη που εκτελούσε χρέη φωτογράφου, τους ακούραστους εθελοντές Θωμά Παπαβασιλείου, Χαρούλα Λέντζου, Γιάννη Ποθητό, το ζευγάρι Dorota Suchocka & Marek Bodziony, τους Ηλία Χρυσό, Μιχάλη Μαυρίκο, Αφροδίτη Σεβαστοπούλου, Ανδρονίκη Γαλάνη, Γεωργία Αϊβάζη, Ελεάνα Ξυπόλητου, Διονύσια Παρλιάρου, Χριστίνα Κλεφτάκη, Ανδρέα Πανούτσο, Απόστολο Καλαϊτζή, Ρούλα Βαζάνα, την Κα Ελένη και Κα Σούλα, τον κ. Θωμά για την ηχητική κάλυψη, και φυσικά όλους όσους με το δικό τους τρόπο συνέβαλαν για την άριστη διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης!

Ευχαριστούμε και την ομάδα του fototrexoume για τις εξαιρετικές φωτογραφίες τους.

2ο Πεντελικόν Μάραθων

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να εκφράσουμε ιδιαιτέρως τις θερμές μας ευχαριστίες στα μέλη μας, φίλους μας και δρομείς βουνού που στήριξαν τον αγώνα με τις πολύτιμες γνώσεις τους ως έμπειροι δρομείς βουνού έχοντας πολλές συμμετοχές σε ορεινούς αγώνες.

Οι ιδιαίτερες ευχαριστίες μας ανήκουν στον Πέτρο Μάρκου, τον Τεχνικό Διευθυντή του αγώνα, που με τη σύζυγό του Ράνια Μάρκου και τη Μαρία Σταμούλη πήραν στους ώμους τους ένα τεράστιο τμήμα της διοργάνωσης, τη Σοφία Στεργίου, τον Γιάννη Ευστρατίου (που επίσης φωτογράφισε εκπληκτικά τους δρομείς ψηλά στο βουνό) και τον Νίκο Θωμαΐδη.

Ο αγώνας είχε επιτυχία λόγω των ακούραστων μελών του ΔΣ: του αντιπροέδρου του συλλόγου Φίλιππου Τσαπατώρη, των μελών του ΔΣ Θανάση Σαρρή, Χάρη Γκανάτσιου και Δήμητρας Κούνα, της γραμματέα Ελευθερίας Δημαντώνη και φυσικά του προέδρου μας Βλάση Καραβασίλη.

Ολοκληρώνοντας, ευχαριστούμε όλους εσάς τους δρομείς του ορεινού τρεξίματος που αγκαλιάσατε τον αγώνα και τον τιμήσατε με τη συμμετοχή σας!

Ελπίζουμε να μεταδώσαμε και σε εσάς την τεράστια αγάπη μας για το Πεντελικό όρος, το υπέροχο βουνό μας!

Και του χρόνου!

 

 

Δημοφιλη Αρθρα