fbpx

2ο West Run – Η Ελιά του Πεισίστρατου

iRun
west run Αγ. Ανάργυροι - Καματερό

Οι διαδρομές του West Run από την πρώτη διοργάνωση, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες δρομείς. Διαδρομές που περνούν σχεδόν από όλα τα σημεία αναφοράς του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού.

Πέριξ του Περιβαλλοντικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», της κεντρικής Πλατείας, του παλιού Δηαμρχείου και άλλων σημείων αναφοράς του Δήμου.

Οι διαδρομές του West Run δεν θα μπορούσε να μην περνούν από το σημαντικότερο Τοπόσημο του Δήμου. Την Ελιά του Πεισίστρατου.

Η Οργανωτική Επιτροπή από την πρώτη διοργάνωση, αλλά και στην παραλλαγμένη ελαφρώς, προσπάθησε και ενέταξε το τοπόσημο αυτό στις διαδρομές.

Βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από το σημείο Εκκίνησης – Τερματισμού και οι δρομείς θα μπορούν να την επισκεφτούν με την άνεσή τους, μετά την διοργάνωση.

Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης θα μπορούν να την δουν φευγαλέα, εισερχόμενοι στην οδό Τριπόλεως από αριστερά και εξερχόμενοι της οδού Κωνσταντινουπόλεως από αριστερά, στην οδό Πεισιστράτους.

Ελιά του Πεισίστρατου

Ελιά Πεισίστρατου

Η αρχαιότερη ελιά παγκοσμίως βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους και έχει ηλικία 2.500 έτη.

Η Ελιά του Πεισίστρατου είναι το αρχαιότερο ελαιόδενδρο παγκοσμίως, μιας και μετρά 2.500 ύπαρξης. Βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης των Αγίων Αναργύρων, στην οδό Πεισιστράτους και αποτελεί σημείο κατατεθέν.

Σύμφωνα με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Αθήνας – Πειραιά, το 1919 η Αρχαιολογική Υπηρεσία εντόπισε δύο απομεινάρια του πανάρχαιου ελαιώνα των Αθηνών. Το ένα από αυτά είναι η Ελιά του Πεισίστρατου. Πρόκειται για δέντρο ηλικίας μεγαλύτερης των 2.500 ετών, που διασώζεται ακμαίο στον περίβολο της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων.

Προέρχεται από τον ελαιώνα του Πεισίστρατου, τυράννου των Αθηνών (560-527 π.Χ.) και έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης.

Ο Πεισίστρατος θεωρείται εκείνος που φρόντισε για τη διάδοση της ελιάς ως παραγωγικού δέντρου στην Αττική, η οποία «ψιλή και άδενδρος ούσα» κατεφυτεύθει με ελαιόδεντρα «Πεισιστράτου προστάξαντος». Με εντολή του οι ακτήμονες πολίτες έβγαιναν στους αγρούς ενωμένοι και φύτευαν ελαιόδεντρα, δημιουργώντας «πέλαγος» ολόκληρο ελαιοδέντρων σε όλη την Αττική.

Η Πλατεία της Ελιάς του Πεισίστρατου ανακαινίστηκε πρόσφατα από τη νέα Δημοτική Αρχή όπου διοργανώνονται με επιτυχία θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Οι εγγραφές κλείνουν αύριο Κυριακή 16/10 στις 12 το βράδυ!

west run

Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ο WEST RUN αποφάσισε την παράταση των εγγραφών μέχρι την προσεχή Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 12 το βράδυ.

Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από την μεγάλη ζήτηση της τελευταίας στιγμής.

Τρέξε….. Κάνε την εγγραφή σου άμεσα και δήλωσε παρών στην μεγάλη δρομική γιορτή που καθιερώνεται.


 
 

Οι εγγραφές είναι ενεργές και διαθέσιμες μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.westrun.gr, στο ειδικό πεδίο των εγγραφών.

Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την πληρωμή, που θα πραγματοποιείται μόνο με την χρήση κάρτας.

 

 

Ομαδικές εγγραφές

 

Ομάδες, Σύλλογοι, Σωματεία, Εταιρείες, Παρέες φίλων μπορούν να σχηματίσουν ομάδα και να συμμετέχουν ομαδικά. Στο πεδίο των εγγραφών υπάρχει η αντίστοιχη φόρμα των ομαδικών εγγραφών. Κατεβάζετε το αρχείο, συμπληρώνετε τα αντίστοιχα πεδία και το αποστέλλετε στην διοργάνωση στο info@westrun.gr. Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία ομαδικής συμμετοχής η παρουσία από 5 άτομα και πάνω.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τις παρακάτω αποστάσεις:

 • 20 χλμ
 • Σκυταλοδρομία 20 χλμ (2 Χ 10 χλμ)
 • 5 χλμ
 • Παιδικό αγώνα 1000μ. (Δημοτικό)
 • Παιδικό αγώνα 1000μ. (Γυμνάσιο)

Κατά την διαδικασία εγγραφής θα μπορούν να ορίζουν και το σημείο παραλαβής του πακέτου συμμετοχής από τα 6 διαθέσιμα που προσφέρονται από την διοργάνωση. Η παραλαβή θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο το Σάββατο 22/10, σε ώρες που θα ανακοινωθούν σύντομα από την διοργάνωση. Κατ’ εξαίρεση, την ημέρα του αγώνα, θα παραλάβουν μόνο οι αθλητές προερχόμενοι από μακρινές πόλεις και αποστάσεις και φυσικά ύστερα από συνεννόηση με την διοργάνωση.

 • Κατάστημα Cosmos Sport |  Αγία Παρασκευή, Μεσογείων 433
 • Κατάστημα RUNDOME | Κέντρο Αθήνας, Μητροπόλεως 76
 • Κατάστημα Cosmos Sport |  Κορυδαλλός, Ταξιαρχών 57
 • Κατάστημα Outrun | Παλαιό Φάληρο, Mαρίνα Φλοίσβου
 • Κατάστημα Top Cycles | Περιστέρι, Βασ. Αλεξάνδρου 72
 • Παλαιό Δημαρχείο Αγ. Αναργύρων | Λ. Δημοκρατίας & Ιωαν. Μέρλα (Πλατεία Αγ. Αναργύρων)

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία

Το WEST RUN αποτελεί μια διοργάνωση του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Την τεχνική επιμέλεια θα έχει η εταιρεία My Sportevent.

 

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Π.Σ.Α.Τ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα μέσω email στο info@westrun.gr


Site:  https://westrun.gr/

Faceboo: https://www.facebook.com/westrun.gr

Instagram: https://www.instagram.com/westrun.gr/

Δημοφιλη Αρθρα