fbpx

34οι Αγώνες Δρόμου των σχολείων της Νέας Ιωνίας

Μία υπέροχη σχολική αθλητική γιορτή πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου 2024

Newsroom
34οι Αθλητικοί Σχολικοί Αγώνες Δρόμου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκαν οι 34οι Αθλητικοί Σχολικοί Αγώνες Δρόμου για όλα τα σχολεία της Ν. Ιωνίας.

Δεν είναι υπερβολή εάν πούμε ότι είχαν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Μήνυμα των φετινών αγώνων: ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ.

Από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής το Δημοτικό Στάδιο της Ν. Ιωνίας κατακλύσθηκε από τις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Τα «αγουροξυπνημένα» παιδιά προσήλθαν για να αγωνισθούν «τον αγώνα τον τίμιο».

Η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων, αποτελούμενη από: την Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας, τον Α.Γ.Σ. Νέας Ιωνίας «ΑΝΑΤΟΛΗ», την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου, τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων όλων των Σχολείων της Ν. Ιωνίας ( ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ.- Νηπιακών Σταθμών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων & Λυκείων), είχε προετοιμαστεί και έφερε σε πέρας τους αγώνες μέσα στα χρονικά όρια. Τα παιδιά, που ήταν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χάρηκαν από τη συμμετοχή τους στους αγώνες.

Οι φετινές συμμετοχές παιδιών και γονέων ξεπέρασαν τις 900.

34οι Αθλητικοί Σχολικοί Αγώνες Δρόμου

Της μεγαλειώδους εκδήλωσης προηγήθηκε η παρέλαση όλων των σχολικών τμημάτων.

Η φιλαρμονική του Δήμου ηγήθηκε της παρέλασης δίνοντας ρυθμό και δημιουργώντας ευχάριστη διάθεση στα παιδιά που έδειχναν να έχουν αγωνία.

Ακολούθησαν: η Ελληνική σημαία, την οποία κρατούσαν παιδιά των σχολείων, ένα μεγάλο πανό με αναφορές στην αφιέρωση των αγώνων και στη συνέχεια όλα τα τμήματα των σχολικών μονάδων, που παρατάχθηκαν με τάξη μέσα στο χώρο του γηπέδου.

Οι κερκίδες του Σταδίου ήταν πλήρεις από τους γονείς των παιδιών, αλλά και τις γιαγιάδες, τους παππούδες, τις νονές και τους νονούς.

Ολοι μαζί είχαν προσέλθει για να παρακολουθήσουν τους αγώνες των παιδιών και να χειροκροτήσουν και να επευφημήσουν τις προσπάθειές τους.

Αναφέρουμε ότι το κάθε σχολείο είχε να παρουσιάσει μια ιδιαίτερη εμφάνιση, με καπέλα, μαντήλια, σημαιούλες, φανέλες με τον τίτλο του σχολείου τους και τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, με μηνύματα για την ημέρα των αγώνων. Και οι θεατές από τις κερκίδες ανταπέδιδαν με χειροκροτήματα.

Ακολούθησε η Επαρση Σημαίας και ο Εθνικός Ύμνος.

34οι Αθλητικοί Σχολικοί Αγώνες Δρόμου

Πριν από την έναρξη των αγώνων η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ναϊσίδου απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους λοιπούς συνοδούς των παιδιών. Αναφερόμενη στο μήνυμα των αγώνων έδωσε έμφαση στα θετικά αποτελέσματα από την ενασχόληση με την άθληση. Στη συνέχεια κήρυξε την έναρξη των αγώνων και ευχήθηκε σε όλους ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Πριν από την πρώτη εκκίνηση των αγώνων η μαθήτρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ραφαέλα Κουμπούρα απήγγειλε την «ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ».

Αμέσως μετά ξεκίνησε το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης με πρώτη εκκίνηση τα 60 μ. για τα παιδιά των ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. και των νηπιαγωγείων του Δήμου. Τα «μικρούλα» πήραν το βάφτισμα των αγώνων και το μεγάλο και εγκάρδιο χειροκρότημα των φιλάθλων.


 
 

Ακολούθησαν τα επόμενα αγωνίσματα δρόμων. Οι αποστάσεις ήταν επιλεγμένες από την Οργανωτική Επιτροπή και προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών.

Στο τέλος των αγώνων των παιδιών πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δρόμου 400 μ. για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες, καθώς και οι σκυταλοδρομίες 4Χ400 μ. πάλι μεταξύ γονέων. Οι αγώνες των γονέων στη φετινή εκδήλωση είχαν μεγάλη συμμετοχή και εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι γονείς έδωσαν τον δικό τους αγώνα, αλλά και το παράδειγμα προς τα παιδιά τους, που για λίγο έγιναν κριτές και θεατές τού αγώνα των γονέων τους.

34οι Αθλητικοί Σχολικοί Αγώνες Δρόμου

Τα τρία πρώτα παιδιά της κάθε σειράς κάθε αγωνίσματος τιμήθηκαν ιδιαίτερα με μετάλλια και στεφάνια ελιάς. Ίδια τιμητικά έλαβαν και όλοι οι διακριθέντες γονείς.

Στο τέλος των βραβεύσεων έγινε η κλήρωση του ειδικού επάθλου για «ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ». Η κλήρωση ανέδειξε την τυχερή που ήταν η μαθήτρια της πρώτης τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Μαρίλια Κωνσταντινίδου, η οποία πανευτυχής παρέλαβε το βαρύτιμο κύπελλό της, που το συνόδευσαν οι ευχές όλων για πρόοδο στη ζωή της σε ό,τι επιχειρήσει.

Τους αγώνες υποστήριξαν για θέματα ιατρικής φροντίδας και ασφάλειας: ο ιατρός κ. Παναγάκος Αντώνης και ο νοσηλευτής κ. Παγκράτης Ιωάννης, από το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα», οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά τους που παραβρίσκονται στους αγώνες δρόμου που διεξάγονται στο Δήμο μας.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου, το μαέστρο της Φιλαρμονικής κ. Γκογκόση, καθώς και όλους τους εθελοντές των Συλλόγων Γονέων, που πρόσφεραν πολλά στη φετινή διοργάνωση.

34οι Αθλητικοί Σχολικοί Αγώνες Δρόμου

Παρευρέθηκαν στους αγώνες:

Ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Μανούρης Παναγιώτης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ναϊσίδου Σοφία, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Ν. Ιωνία» κ. Χριστοδούλου Βασίλης, ο Αντιδήμαρχος Κοινων. Πολιτικής κ. Λαζαρίδης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Κυκλικής Οικονομίας κ. Τσομπάνογλου Φώτης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Χατζηκωνσταντίνου Σάββας, ο Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κ. Σκευοφύλακας Σωτήρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος: κ. Καρβουνιάρης Τάκης, ο Δημοτ. Σύμβουλος κ. Σπηλιοτόπουλος Βασίλης (από τη Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Προοπτικής»), ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. κ. Βασιλείου Ευάγγελος, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων κ. Ζαχουδάνη Μαρία, ο Πρόεδρος του Γ.Σ. «ΙΚΑΡΟΣ» Ν. Ιωνίας κ. Σαλμάς Χάρης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Αργυρόπουλος Νόντας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Φιλοζωικής κ. Αργυρόπουλος Νικόλαος.

Εκατοντάδες φωτογραφίες της εκδήλωσης έβγαλε ο υπεύθυνος του τμήματος ζωγραφικής του Δήμου κ. Βάρβογλης Δημήτρης. Επίσης φωτογραφίες έβγαλε το πρακτορείο της κ. Τριαταφυλλιάς Περράκη.

34οι Αθλητικοί Σχολικοί Αγώνες Δρόμου

Κώστας Τσαγκαράκης

Πρέπει να επισημανθεί η παρουσία και η βοήθεια όλου του επιτελείου των γυμναστριών και γυμναστών της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και απλών μελών του Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας., καθώς και των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα, οι βαθμολογίες των σχολείων και πολλές φωτογραφίες των αγώνων θα αναρτηθούν στους ιστοτόπους του ΟΠΑΝ (Δήμου Ν. Ιωνίας) και του .Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα