fbpx

Με 3500 συμμετοχές η Ειρηνοδρομία 2023

Newsroom
Ειρηνοδρομία

Ειρηνοδρομία 2023: Τρέχουμε για την Ειρήνη κερδίζουμε τη Ζωή. Είμαστε Μοναδικοί, Είμαστε Ίσοι.

Η Ειρηνοδρομία 2023 με τη μαζική συμμετοχή αθλητών, φιλάθλων και δημοτών λάμπρυνε τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη.

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 3.500 δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου, με μεγάλη επιτυχία η Ειρηνοδρομία 2023.

Την εκκίνηση στα 10 χλμ. και στα 5 χλμ. έδωσαν η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

Την εκκίνηση στα 2,5χλμ. έδωσαν η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Θεοδωρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Σπήλιος Διαβολίτσης και ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου, ενώ την εκκίνηση των 1.000μ. έδωσαν η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Γιάννης Μαθάς.

Ειρηνοδρομία

Νικητές αναδείχθηκαν:

10 χλμ.:

ΑΝΔΡΕΣ:

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 35:00

ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 35:27

ΔΑΦΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 36:26

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

ΔΗΜΑΚΗ ΝΤΕΝΙΖ 40:16

ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 46:39

ΔΗΜΗΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 49:04

Ειρηνοδρομία

5 χλμ.:

ΑΝΔΡΕΣ:

ΚΑΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ 16:51

ΜΑΝΤΖΟΣ ΜΑΡΙΟΣ 18:45

ΣΑΡΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 18:47

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

ΚΙΤΣΙΟΔΗΜΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ 21:10


 
 

ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΥ ΜΑΡΙΑ 22:01

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΘΗΝΑ 23:01

Ειρηνοδρομία

Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου (ΟΠΑΠ), την Περιφέρεια Αττικής και το αθλητικό σωματείο ΟΦΚΑ «Οδυσσέας», ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΟ, του ΠΣΑΤ και του ΣΕΓΑΣ.

Στις πλέον των 3.50, συμμετοχές θα πρέπει να υπολογίσουμε 10άδες πολίτες, ιδιαίτερα στη μικρή κατηγορία των αγώνων των 2,5 χλμ., αλλά και για πρώτη φορά την εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα ευαισθησίας των 1.000μ..

Η Ειρηνοδρομία 2023 υπογραμμίζει όπως πάντα την έννοια της συναντίληψης, έχοντας κοντά της τον Φάρο Τυφλών Ελλάδας, το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου, το ΕΝΕΓΥΛ Αγίου Δημητρίου, τον φορέα Open Mind, καθώς και στηρίζοντας φέτος με μέρος των εσόδων της το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης και συνάθλησης UniquAll του βετεράνου καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Παπανικολάου.

Η Διοργάνωση με τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη, αλλά και τις κοινωνικές δράσεις της, έχει καθιερωθεί ως θεσμός στις αθλητικές μαζικές εκδηλώσεις και αποτελεί μία σημαντική αθλητική γιορτή στην Αττική.

Τις αγωνιστικές εκδηλώσεις πλαισίωσαν με τη δυναμική και εξαιρετική τους παρουσία για άλλη μια χρονιά το συγκρότημα ΒΑΤΑΛΑ.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ειρηνοδρομία με την πιστοποίηση των διαδρομών της, έχει ενταχθεί επίσημα στο αγωνιστικό ημερολόγιο του ΣΕΓΑΣ του 2022.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία!

Ειρηνοδρομία

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους:

– Το τμήμα Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας και την Δημοτική Α-στυνομία για την διασφάλιση της διαδρομής του αγώνα.

– Το ΕΚΑΒ, τις διασωστικές εθελοντικές δυνάμεις του ΟΔΙΚ, την παρουσία των Ιατρών από τις δομές υγείας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, υπό τις οδηγίες του Ιατρού Κου Καρδάρα Γιώργου.

– Την Εκπαιδευτική κοινότητα για την μαζική συμμετοχή των μαθητών στην “Ειρηνοδρομία” αλλά και στην εκδήλωση του kids Athletics που έγινε την εβδομάδα που προηγήθηκε της Ειρηνοδρομίας.

– Το προσωπικό του Δήμου Αγίου Δημητρίου και του Πολιτιστικού & αθλητικού οργανισμού του (ΟΠΑΠ), τον ΣΚΚΑ (Κριτές) Αττικής, τον Σύλλογο Μοτοσυκλέτας V–Strom, την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, τα ΚΑΠΗ του Δήμου, όλους τους εθελοντές και εθελόντριες οι οποίοι δήλωσαν ατομικά το παρών για να προσφέρουν στη Διοργάνωση.

– Το προσωπικό του Αγωνιστικού Τομέα που υλοποίησε τον Αγωνι-στικό Σχεδιασμό τηρώντας τις προδιαγραφές του ΣΕΓΑΣ για την ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή όλων των αγώνων δρόμου.

– Τους πολίτες που αγκάλιασαν τη μεγάλη αθλητική γιορτή με την καθολική παρουσία τους.

Ευχαριστεί ΟΛΟΥΣ τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ και Υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Καλή αντάμωση στην Ειρηνοδρομία του 2024!

 

Διαβάστε ακόμα:

Συμεωνίδης και Δημάκη πρώτευσαν στα 10 χλμ. της Ειρηνοδρομίας 2023

7ος Ορεινός Αγώνας Παρακαλάμιες Διαδρομές (11 Ιουνίου 2023)

2ο Livadia Night Run (17 Ιουνίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα