Το επιτυχημένο 3ο Race for Autism Gr (vid)

Περισσότερες γυναίκες από ό,τι άνδρες στον αγώνα 5 χλμ. της Βουλιαγμένης

3ο Race for Autism Gr

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στη Βουλιαγμένη ο αγώνας 5 χιλιομέτρων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Race for Autism Gr σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Την τεχνική οργάνωση είχε όπως κάθε χρόνο η myrace.gr. Φέτος τερμάτισαν 1215 δρομείς, με τις γυναίκες να έχουν την πρωτιά με 617 συμμετοχές.

3ο Race for Autism Gr

Την παρουσίαση του αγώνα έκανε ο Πέτρος Παρθένης, ιδρυτής του WESWIM, που όπως κάθε χρόνο δίνει τον καλύτερό του εαυτό στην ενημέρωση για τον αυτισμό.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 09:30 από τον Δήμαρχο ΒΒΒ Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, που όπως είχε υποσχεθεί στη συνέντευξη Τύπου, έτρεξε και ο ίδιος στον αγώνα.

Το πρώτο γκρουπ αποτελούταν από αθλητές ΑμεΑ, που όπως κάθε χρόνο τιμούν την οργάνωση που τους δίνει ισότιμη συμμετοχή και τη δυνατότητα να ξεκινήσουν στο πρώτο μπλοκ.

Δεκάδες αθλητές ΑμεΑ από τον σύλλογο Ιωνάς ΑμεΑ, την ΑΜΚΕ Τρέξε μαζί μου, την MDA Hellas μαζί με τους Finish Liners, τη Rush out και το Τζάμπολ αγάπης έτρεξαν με αμαξίδια και χειρήλατα με τους δρομείς συνοδούς του και έλαβαν ισότιμα μέρος στη μαγική διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων δίπλα στη θάλασσα.

Στο δεύτερο γκρουπ, το μεγάλο μέρος των δρομέων ξεκίνησε 5´ αργότερα.

Δρομείς όλων των ηλικιών και ικανοτήτων έτρεξαν τα πέντε χιλιόμετρα στους κλειστούς δρόμους που είχε οργανώσει η δημοτική αστυνομία μαζί με την τροχαία.

3ο Race for Autism Gr

Οικογένειες με παιδιά, καρότσια με μωρά, αγαπημένα κατοικίδια έδωσαν το παρών και φέτος στον αγώνα.

Συγκινητική ήταν φέτος η προσπάθεια από την ιδρύτρια και πρόεδρο της ΑΜΚΕ Race for Autism Gr Αδα Σταματάτου, ώστε η συμπερίληψη να γίνει πράξη.

Στον τερματισμό έδιναν τα μετάλλια εθελοντές οι ωφελούμενοι ΑμεΑ με βαριές αναπηρίες από το οικοτροφείο «Κέντρο Ειδικών Ατόμων η Χαρά».

Στην γενική γυναικών νικήτρια ήταν η Ντενίζ Δημάκη του ΓΑΣ Ιλισός με χρόνο 19:10. Στην γενική ανδρών νικητής ήταν ο Φουρμούζης Δαυίδ από Αναργύρους Βάρης με χρόνο 18:05’.

Στη 2η θέση γενικής γυναικών η Κωνσταντίνου Μαρίνα του Α.Σ. Αγίας Παρασκευής με 19:17. Και στην 3η θέση γενικής γυναικών η Καραγιάννη Αγορίτσα από Μαραθωνοδρόμους Σερρών με 20:54.

Στη 2η θέση γενικής ανδρών ο Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωνάς ΑμεΑ με 18:28. Και στην 3η θέση ο Αργυριάδης Βασίλειος του ΓΣ Αμαρουσίου με 18:54.

Μετάλλια δόθηκαν σε άντρες – γυναίκες στις ηλικιακές κατηγορίες έως και 60+.

Βραβεύτηκαν οι τρεις μεγαλύτερες ομαδικές εγγραφές, με νικήτρια όπως κάθε χρόνο το PROPELLER CLUB PORT OF PIRAEUS, 2η τη EUNICE GR και 3η το ΤΖΑΜΠΟΛ ΑΓΑΠΗΣ.

Τα μετάλλια του αγώνα ήταν μια γενναιόδωρη χορηγία της εταιρείας κοσμημάτων HERMINA GREECE που έδωσε και εταιρική παρουσία με δρομείς.

3ο Race for Autism Gr

Την υδροδοσία του αγώνα για δεύτερη συνεχή χρονιά στήριξε με χορηγία η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Μεταλλικά νερά και ΒΙΚΟΣ Αναψυκτικά που δρόσισαν τους δρομείς σε μια ατμόσφαιρα 22 βαθμών C!

Επίσης, χορηγός του αγώνα ήταν για δεύτερη χρονιά και η EUROBANK Asset Management ΑΕΔΑΚ, που κάθε χρόνο δίνει δυναμική παρουσία και με ομάδα δρομέων.

Τα τζελάκια του αγώνα ήταν χορηγία όπως κάθε χρόνο της GU Energy Greece.

Η Bella Frutα χορήγησε με μπανάνες όλους τους τερματίσαντες δρομείς.

Την ιατρική βοήθεια και στήριξη προσέφεραν όπως πάντα οι εθελοντές ναυαγοσώστες της LIFEGUARD HELLAS

Η εταιρεία MAXUS-MOTOR.GR χορήγησε τα αυτοκίνητα που μετέφεραν το υλικό του αγώνα αλλά το πιο σημαντικό ήταν που μετέφεραν τους ΑμεΑ εθελοντές από το οικοτροφείο «Χαρά» στη Βουλιαγμένη και τους επέστρεψαν μετά το τέλος του αγώνα μια ενέργεια που οργάνωσε η κα Μαρία Καρδαμάκη, senior marketing executive της εταιρείας.

Θερμοί υποστηρικτές φέτος ήταν οι εταιρείες ALASSIA,SAFE BULKERS ,DELOITTE GREECE που εκτός από δωρεές οργάνωσαν και εταιρικές ομάδες δρομέων που έτρεξαν τη διαδρομή.

> Το επίσημο βίντεο του αγώνα για την ενημέρωση για τον αυτισμό (Παραγωγή ProdAction Dimitris Papas)