fbpx

Νέες τεχνολογικές καινοτομίες στον 41ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.

Παρών και ο κορυφαίος Σπαρταθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος!

Newsroom
41ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την 5η του δεκαετία ο Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στον νέο τόπο διεξαγωγής του.

Περισσότεροι από 1.000 δρομείς απόλαυσαν έναν εξαιρετικά καλά οργανωμένο αγώνα, που τους προσέφερε τεχνολογικές καινοτομίες και θετικές εντυπώσεις και αναμνήσεις.

Ετσι, άλλη μία διοργάνωση του ιστορικού αγώνα του πρώτου συλλόγου δρομέων της χώρας, του ΣΔΥΑ και της MyRace που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του αγώνα από το 2009, πέρασε στην ιστορία και σίγουρα θα μείνει έντονα χαραγμένη στη μνήμη όσων συμμετείχαν.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη νέα ανανεωμένη διαδρομή στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ), όπου από νωρίς το πρωί της Κυριακής οι δρομείς παρέλαβαν τον αριθμό τους, έκαναν το ζέσταμά τους και ετοιμάστηκαν για την απόσταση των 10 χλμ. και αργότερα των 5 χλμ., ακολουθώντας τις οδηγίες των διοργανωτών.

Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης ήταν ο κορυφαίος Σπαρταθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος, ο οποίος έδωσε την εκκίνηση του αγώνα των 10 χλμ. μαζί με την πρόεδρο του ΣΔΥΑ κ. Ελένη Μπερτσάτου.

Στον αγώνα είχαν εγγραφεί περισσότεροι από 1.200 δρομείς, γεγονός που αποδεικνύει την αποδοχή του ιστορικού αγώνα παρά την αλλαγή της τοποθεσίας.

41ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.

Χρονομέτρηση ανά χιλιόμετρο!

Ενας ακόμα λόγος που ξεχώρισε ο φετινός αγώνας ήταν η τεχνολογική καινοτομία που προσέφερε η εταιρεία MyRace, καθώς για πρώτη φορά σε αγώνα στην χώρα μας υπήρχε χρονομέτρηση ανά χιλιόμετρο.

Ετσι, όλοι οι δρομείς είχαν τη δυνατότητα να δουν τα ενδιάμεσα περάσματά τους με τη μέγιστη δυνατή ανάλυση και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, ενώ οι φίλοι τους είχαν τη δυνατότητα να  παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη του αγώνα μέσα από την ιστοσελίδα myrace.gr.

 

Οι νικητές

Μεγάλος νικητής του αγώνα των 10 χλμ. αναδείχθηκε ο Ιωάννης Νικολακόπουλος με 36:12, δεύτερος ήταν ο Παναγιώτης Αλεβίζος  με 37:43 και τρίτος ο Δημήτριος Ροντόπουλος με 38:06.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Χριστίνα Δεμέστιχα με 43:26 ενώ τις θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν η Μελίνα Χαχλάκη και η Βασιλική Βούτζάλη με 43:30 και 43:50 αντίστοιχα.

Οι νικητές ευχαρίστησαν την οργανωτική επιτροπή για την άψογη διοργάνωση και δήλωσαν ότι απόλαυσαν τον αγώνα καθώς η διαδρομή ήταν εύκολη και η υποστήριξη υποδειγματική!

Στον αγώνα των 5 χλμ. νικητής ήταν ο Κωνσταντίνος Δρόσος με χρόνο 17:39, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Καστραντάς με 17:58 και τρίτος ήταν ο Δημήτριος Πρίφτης με 18:13.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Αργυρώ Κομματά με 21:50, δεύτερη η Elizabeth Winters με 22:48 και τρίτη η Σοφία Κασίμη με 22:54.

41ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.

Χορηγοί και υποστηρικτές

Σημαντική ήταν η προσφορά των χορηγών του αγώνα. Η κορυφαία αθλητική εταιρεία New Balance, από τη θέση του Χορηγού, στάθηκε και φέτος αρωγός στις προσπάθειες διοργανωτών και δρομέων.

Καθοριστική επίσης ήταν η συμβολή στην ενυδάτωση των δρομέων, τόσο κατά μήκος της διαδρομής όσο και στον τερματισμό, από τον Χορηγό Υδροδοσίας, Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό καθώς και τα αναψυκτικά Βίκος.

Η GU Energy Greece ήταν βασικός υποστηρικτής, προσφέροντας το «Επίσημο Ενεργειακό Gel», του αγώνα.

Τέλος, η Bella Frutta / Orsero προσέφερε premium μπανάνες και ανανάδες χαρίζοντας ενέργεια και υπέροχη γεύση σε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους του αγώνα.

​Σημαντική ακόμα ήταν η προσφορά της Interamerican που παρείχε επανδρωμένο ασθενοφόρο, και των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που όλοι μαζί φρόντισαν για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα, παρέχοντας αίσθηση ασφάλειας σε όλους.

41ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.

Ραντεβού στις 24 Νοεμβρίου 2024 για τον 42o Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.!

Δρομείς και διοργανωτές ανανεώνουν το ραντεβού για τον επετειακό 42ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. τον Νοέμβριο του 2024, έναν αγώνα με μακρά ιστορία και περιμένει όλους τους δρομείς για νέα ρεκόρ!

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα

Με εκτίμηση,
Η Οργανωτική Επιτροπή
Αγώνων Δρόμου Υγείας Αθήνας

 

 

Δημοφιλη Αρθρα