fbpx

4ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις γειτονιές της Αθήνας»: H μεγάλη γιορτή πλησιάζει, οι διαδρομές του αγώνα

Newsroom
Πεδίον Άρεως

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου πάρκου «Πεδίον Άρεως», προετοιμάζει τη διεξαγωγή του 4ου Αγώνα Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας», την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Οι διαδρομές των 10χλμ. και των 5χλμ.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν δύο αγώνες, των 5 και 10 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση των 10χλμ. θα δοθεί στις 08:30, ενώ των 5χλμ. στις 09:00, μπροστά από το άγαλμα του Κωνσταντίνου.  Στον Αγώνα των 10χλμ (10,80χλμ) οι δρομείς, ύστερα από μια στροφή εντός του Πάρκου, θ’ ακολουθήσουν μια διαδρομή στις γύρω γειτονιές. Εκκίνηση Άγαλμα Κωνσταντίνου – Άγαλμα Αθηνάς – Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Ταξιάρχες – Ήρωες – Άγαλμα Κωνσταντίνου) – Αλεξάνδρας – Μαυροματαίων – Ευελπίδων – Πριγκηπονήσων – Αγλαοφώντιος – Μεγαλουπόλεως – Αμφείας – Πλατεία Γκύζη – Οδός Γκύζη – Μομφεράτου – Μπουκουβάλα– Λομβάρδου – Βαρδάκη – Βαλτινών (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Μπούσγου – Αλεξάνδρας – Μαυροματαίων – Ευελπίδων – Μουστοξύδη (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Βαλτινών (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – αναστροφή – Βαλτινών (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Μπούσγου – Αλεξάνδρας – Πεδίο Άρεως και τερματισμός στο Άγαλμα Κωνσταντίνου.

Πεδίο Άρεως

 

• Στον αγώνα των 5χλμ οι δρομείς ξεκινούν από το Άγαλμα του  Κωνσταντίνου  -Άγαλμα Αθηνάς – Αγ. Χαράλαμπος – Άγ. Ταξιάρχες – Ήρωες – Άγαλμα Κωνσταντίνου) – Αλεξάνδρας – Μαυροματαίων – Ευελπίδων – Μουστοξύδη (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Βαλτινών (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Αναστροφή – Βαλτινών (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Μπούσγου – Αλεξάνδρας – Πεδίο Άρεως (Άγαλμα Κωνσταντίνου).

Στις ανωτέρω διαδρομές θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, στην εκκίνηση, ενδιάμεσα, καθώς και στον τερματισμό, προσφορά της συν-διοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής.

Η τροφοδοσία

Όσον αφορά την τροφοδοσία, στον Αγώνα των 5 χιλιομέτρων, θα υπάρχει ένα ενδιάμεσο τραπεζάκι με νερά (κοινό με τα 10 χλμ), στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη. Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων θα υπάρχουν τρεις ενδιάμεσοι σταθμοί με νερά. Ένα Ευελπίδων και Μουστοξύδη (κοινό με τα 5 χλμ, στο 2,8 χλμ), ένα Βαρβάκη στην Εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου (5,2 χλμ) και ένα πάλι Ευελπίδων και Μουστοξύδη (7,8 χλμ).

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρείς πρώτες γυναίκες των 5 & 10 χιλιομέτρων και κατόπιν θα πραγματοποιηθεί για τους πρωτεύσαντες ειδική κλήρωση με δύο ζευγάρια παπούτσια της Εταιρείας Saucony Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, προσφορά της συν-διοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής.

Πεδίο Άρεως

Στα πλαίσια της πανδημίας, ο διοργανωτής Σύλλογος, Α.Π.Σ. «Αθηναίοι Δρομείς» για την προστασία των αθλητών και όλων των εμπλεκομένων αρωγών του αγώνα από την covid-19, προχώρησε στην κατάρτιση πρωτοκόλλου, με κανόνες, μέτρα και διαδικασίες, εγκεκριμένο από την αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο και θα εφαρμοστεί πιστά και κατά συνέπεια, στη συμμετοχή μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με rapidtest. Τέλος, θα υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής επαρκής ιατρική κάλυψη.

Πέραν της συνδιοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής, η βοήθεια της οποίας είναι πάντα πολύτιμη, στην εν λόγω εκδήλωση θα συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., η Τροχαία Αττικής, η Δημοτική Αστυνομία Αθήνας για την ασφάλεια των αθλητών στους δρόμους όπου περνά ο αγώνας, ο Δήμος Αθηναίων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με ομάδα διασωστών Σαμαρειτών καιπολλοί εθελοντές, η ψυχή κάθε διοργάνωσης των Αθηναίων Δρομέων. Το Πάρκο του Πεδίου Άρεως είναι ένα, πραγματικό, φυσικό στολίδι για την πόλη της Αθήνας και με τις Εκδηλώσεις του Α.Π.Σ. Αθηναίοι Δρομείς παίρνει πνοή που την προσφέρει απλόχερα σ’ όλους.

 

• Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αθηναίοι Δρομείς ανακοινώνει ότι η Εταιρεία ALPIN OUTDOORS ACTIVITIES, με είδη κάμπιγκ, θα στηρίξει τον 4ο Αγώνα Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας» και θα προσφέρει με κλήρωση σε έξι τυχερούς δρομείς που θα τερματίσουν, έξι παγούρια με δύο καλαμάκια σιλικόνης για τις εξορμήσεις τους. Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία Alpin Outdoors για την ευγενική της χορηγία.

 

Ο αγώνας γίνεται υπό την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ.

Το Πεδίον του Άρεως, αν και διοικητικά, ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, είναι μέρος της πόλης μας, της Αθήνας και, μάλιστα, ο μεγαλύτερος φυσικός πνεύμονάς της. Για αυτό, λοιπόν, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Αθηναίων δε θα μπορούσαν να μη στηρίξουν τον 4ο Αγώνα Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας», η εκκίνηση και ο τερματισμός του οποίου θα πραγματοποιηθούν εντός του Πάρκου, μπροστά από το Άγαλμα του Κωνσταντίνου, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 στις 08:30. Διοργάνωση: Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αθηναίοι Δρομείς. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Αττικής.

 


ΧΟΡΗΓΟΙ

Χορηγός Ενυδάτωσης ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon

ΗΠΕΙΡΟΣ ΖΕΜΥΘΑ

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΜΑΡΕΤΣΗΣ

Emelia

DOLE


 
 

OUTRUN

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ «Ο ΓΙΩΡΓΟΣ»

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

HERBALIFE

ΕΚΑΒ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

FOTOTRXOUME

ZOTEN

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

iRun

Runningnews

Skywalker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλη Αρθρα