fbpx

5ο Τρέχω – Ανακαλύπτω την Ηρακλειά 2023: Στόχος η άθληση, η ξεκούραση, ο τουρισμός, η διασκέδαση!

Μεταγωνιστικό δελτίο Τύπου - Αποτελέσματα

iRun
Ηρακλειά

Ήταν το πρόσφατο 2019, όταν ξεκίνησαν όλα, στο νησί των Μικρών Κυκλάδων, την Ηρακλειά. Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η 5η διοργάνωση «Τρέχω και Ανακαλύπτω την Ηρακλειά».

 

Μεταγωνιστικό δελτίο Τύπου «Τρέχω – Ανακαλύπτω την Ηρακλειά 2023»

Οι δρομείς και οι επισκέπτες/συνοδοί που μας τίμησαν για ακόμη μια φορά με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Ένα νησί που γέμισε ασφυκτικά με κόσμο, χαμόγελα και αθλητικές εμφανίσεις, όσο και τσάντες θαλάσσης και αντιηλιακά. Είχαμε συμμετοχές, από Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Φιλιατρά, Αμοργό, Νάξο, Σχοινούσα, Σύρο, Μύκονο, Αθήνα, Σουηδία, Γαλλία και άλλες περιοχές της υπέροχης υδρογείου μας.

Δόθηκε σε όλους μας η ευκαιρία, να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητά μας και να απολαύσουμε ένα τετραήμερο για τους περισσότερους ταξίδι, στο κέντρο του Αιγαίου. Το ίντερνετ και οι προσωπικοί λογαριασμοί όλων μας, έχουν αρχίσει να παίρνουν φωτιά, με τα ποστ και τις ανακοινώσεις για την εκδήλωση Τρέχουμε στην Ηρακλειά.

Για ακόμη μια φορά, να πούμε, πως στόχος μας είναι η άθληση, η ξεκούραση, ο τουρισμός, η διασκέδαση. Πρωτίστως όμως, όλα να έχουν ένα αίσιο τέλος. Και αυτό σε αγωνιστικό επίπεδο, επετεύχθη για ακόμη μια φορά. Όλοι όσοι έτρεξαν, επέστρεψαν υγιείς και με γεμάτες τις μνήμες των τηλεφωνικών συσκευών τους.

5ο Τρέχω - Ανακαλύπτω την Ηρακλειά

Να ευχαριστούμε, το Ιατρικό team του Ιατρείου της  Ηρακλειάς για την υποστήριξή τους , όπως και τους φίλους πλέον και διασώστες της ΕΔΟΚ Αμοργού για την ασφάλεια που μας εμπνέουν με την παρουσία τους.

Ένα ακόμη ευχαριστώ, ανήκει στους κατοίκους του νησιού, που έβαλαν πλάτη και στήριξαν την διοργάνωση και αφιέρωσαν εθελοντικά χρόνο για να μας βοηθήσουν.

Ευχαριστήρια

Είχαμε την χαρά να δεχτούμε στο νησί τον Έπαρχο Νάξου Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού κ. Γιάννη Μαργαρίτη, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νάξου κ Μικρών Κυκλάδων, κ. Βαγγέλη Κατσαρά, όπου έδωσαν και την εκκίνηση του αγώνα την Παρασκευή το απόγευμα, στην Πλατεία Φάνη Γαβαλά καθώς και την υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο κα Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό. Επίσης χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλαν η Αντιπεριφερειάρχης κα Ευδοκία Κατσάνη και ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Πολυκρέτης.

5ο Τρέχω - Ανακαλύπτω την Ηρακλειά

Είχαμε επίσης για δεύτερη χρονιά, την χαρά να υποδεχτούμε τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Νάξου κ. Λευτέρη Αγγελίδη, όπου έτρεξε κι εκείνος ανάμεσα στους υπόλοιπους αθλητές.

Η παρουσία του γραφείου αθλητισμού ΛΣ – ΕΛ/ΑΚΤ, φώναξε για ακόμη μια φορά «Παρόν» και με το πρόγραμμα ¨Μαθαίνω να παίζω μαθαίνω να ζω¨, πρόβαλλε τον αθλητισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Ανέλαβε δε, την γραμματεία του αγώνα μας, εθελοντικές παρουσίες σε καίρια σημεία των διαδρομών, αλλά την Παρασκευή το πρωί, στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, εκπαίδευσε μικρούς και μεγάλους σε αθλητικές δράσεις.

Να ευχαριστήσουμε κάθε έναν από όλους εσάς που μας τιμήσατε με την επίσκεψή και την συμμετοχή σας. Να ζητήσουμε να ανεβάσετε το ηθικό των υπολοίπων που δεν τα κατάφεραν και να τους πείτε, πως την επόμενη χρονιά, θα έχουν την ευκαιρία τους. Εσείς φέτος, εσείς κι εκείνο του χρόνου.

Μεταξύ άλλων παρουσία, δήλωσαν:

  • Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης, μέσω του Προέδρου Γιώργου Αλεβιζάκη και της συζύγου του
  • Το Amorgos Trail Challenge, μέσω της Προέδρου Ιωάννας Συνοδινού και 20 αθλητών
  • Το Donoussa Trail Running, μέσω του Διοργανωτή Ηλία Πράσινου
  • Η πολυπληθής ομάδα της Healthy Life , και της Ειρήνης Μπαμπαλή με παρουσία 40 ατόμων
  • Η ομάδα Santa Runners από την Αγία Παρασκευή

5ο Τρέχω - Ανακαλύπτω την Ηρακλειά

Νικητές των αγώνων 

10km Mix trail

1ος Μιχάλης Γαβαλάς / 1η Κατερίνα Τσιλιμπάρη


 
 

2ος Σταύρος Κουτσοθανάς / 2η Βάσω Αλεξανδροπούλου

3ος Ηλίας Μάνης / 3η Παναγιώτα Νομικού

5ο Τρέχω - Ανακαλύπτω την Ηρακλειά Νικητές

10k Road Run

1ος Στέργιος Κραϊάς / 1η Διδώ Δημητριάδου

2ος Θεόδωρος Αναστασιάδης / 2η Λίνα Πιτσαρή

3ος Φώτης Σαμαρινιώτης / 3η Σταματία Μπάστα

5ο Τρέχω - Ανακαλύπτω την Ηρακλειά Νικήτριες

6k Mix Trail

1ος Νεκτάριος Κωβαίος / 1η Ιωάννα Μαρίτσα

2ος Μισέλ / 2η Μαρία Μπαστάκη

3ος Παναγιώτης Χαρίτσης  / 3η Αγγελική Κούρτη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στις εταιρείες που στήριξαν τον αγώνα μας και με την χορηγία τους, βοήθησαν να έρθει εις πέρας το δύσκολο έργο των διοργανωτών. Ελπίζουμε να σας έχουμε και πάλι μαζί μας, αρωγούς και γιατί όχι και δρομείς την επόμενη χρονιά.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηρακλειάς και Τεχνικός Δ/ντης του αγώνα, Γιώργος Σταυρουλάκης.

 


Photo credits SportCyclades

Δημοφιλη Αρθρα