fbpx

6ο Olympic Day Run Greece: Τιμητική βράβευση υποστηρικτών & χορηγών

Βραβεύτηκαν οι φορείς που συνέβαλαν καταλυτικά στην επιτυχημένη διεξαγωγή του παγκόσμιου θεσμού

iRun
Olympic Day Run Greece 2023

Μια συγκινητική  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Η διαδρομή του ‘’Olympic Day Run’’ Greece 2023 ολοκληρώθηκε με την Τελετή Βράβευσης των Συνδιοργανωτών Φορέων, Χορηγών, Ομοσπονδιών, Δήμων, Φορέων Υποστήριξης, Συλλόγων και Σωματείων, Διασωστών και Μοτοσικλετιστών, Δρομέων και Εθελοντών, οι οποίοι συνέβαλαν καταλυτικά στην άψογη διοργάνωση και επιτυχημένη διεξαγωγή του παγκόσμιου θεσμού, που ήδη πραγματοποιείται σε περισσότερες από 205 χώρες στον κόσμο.

Το “Olympic Day Run Greece”, ο μοναδικός στην χώρα Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου που φέρει το ισχυρότερο παγκοσμίως brand name, αυτό των Ολυμπιακών κύκλων, υλοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2023 στην Θεσσαλονίκη – 6ο “Olympic Day Run’’ Thessaloniki – και τον Ιούνιο του 2023 στην Αρχαία Ολυμπία – 2ο ‘’Olympic Day Run’’ Ancient Olympia. Ένας θεσμός που θέσπισε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή  το 2018 στην Ελλάδα, και έκτοτε συνεχίζει δυναμικά την επιτυχημένη του πορεία, μεταδίδοντας τον παλμό και τις αξίες του Ολυμπισμού σε διεθνές επίπεδο!

Olympic Day Run Greece

Η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Γενική Διευθύντρια του ‘’Olympic Day Run’’ Greece και Διευθύντρια/Ceo του Ολυμπιακού Μουσείου με τα τιμώμενα πρόσωπα του θεσμού

Τιμώμενα πρόσωπα

Τα τιμώμενα πρόσωπα καλωσόρισε η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Γενική Διευθύντρια του ‘’Olympic Day Run’’ Greece και Διευθύντρια/Ceo του Ολυμπιακού Μουσείου, με αναδρομή στην επιτυχημένη διοργάνωση του 6ου “Olympic Day Run” Greece. Η βραδιά ξεκίνησε με μία ύψιστη για το Ολυμπιακό μας Μουσείο τιμή. Ενόψει των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων ‘’Paris 2024’’ και της αδιάληπτης 20ετούς προσπάθειας διαφύλαξης και προώθησης των Ολυμπιακών αξιών, της Ολυμπιακής κληρονομιάς και του μηνύματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, εκπροσωπούμενο από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας Jean-Luc Lavaud,  υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο την σύμπραξη των συμβαλλόμενων μερών σε δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την συγκινητική προσφορά του Απόστολου Βουγιούκα του 17χρονου παγκοσμίου φήμης σκιερ, ο οποίος δώρισε την αγωνιστική ενδυμασία και τα προσωπικά του ενθυμήματα από την συμμετοχή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων “Gangwon 2024” στην Μόνιμη Έκθεση “Ολυμπιακοί Αγώνες”, παραδίδοντας τα συμβολικά στις Ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Φωτεινή Βαβάτση.

Στη διάρκεια της Εκδήλωσης τιμήθηκαν μέλη της Αθλητικής και της Ολυμπιακής οικογένειας, θεσμικοί και ιδιωτικοί φορείς που στηρίζουν το όραμα του ”Olympic Day Run” Greece, αρχής γενομένης από τους διοργανωτές φορείς· Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, ΔΚΟ OLYMPiA και Δήμος Θεσσαλονίκης, και τους Υποστηρικτές· Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ΔΕΘ, Διεύθυνση Τροχαίας και Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τιμητικές Βραβεύσεις έγιναν στη συνέχεια για τις Ομοσπονδίες Γυμναστικής, Ιστιοπλοΐας, Κωπηλασίας, Ιππασίας, Καράτε, Τοξοβολίας, Τροχοσανίδας, Χειμερινών Αθλημάτων, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, για το Προξενείο Καναδά και για τους Δήμους Βόλβης, Εύοσμου, Καλαμαριάς, Νεάπολης-Συκεών, Σερρών, Σκύδρας, Χαλκηδόνας, Παύλου Μελά και Αλμωπίας.

Από τη σκηνή των βραβεύσεων δεν θα μπορούσε να λείπει η Αργυρή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου και η Ολυμπιονίκης Τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση, που δηλώνουν ηχηρή παρουσία ανελλιπώς σε κάθε Αγώνα του “Olympic Day Run”, καθώς και οι διακριθέντες δρομείς και οι ομάδες του φετινού Αγώνα· 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, ‘’Ηρακλής’’ και ‘’Intersalonica’’ που τιμήθηκαν για την μεγάλη συμμετοχή.


 
 

Ειδικές βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του 1oυOlympic Day Park για τον Δήμο Θέρμης, τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, το Περιβαλλοντικό Πάρκο και τον Παρουσιαστή της εκδήλωσης κο Γιάννη Σερβετά για την καταλυτικής σημασίας συμβολή τους στην διεξαγωγή του νέου θεσμού για την πόλη μας, του καινοτόμου φεστιβάλ πολιτισμού κι αθλητισμού.

Olympic Day Run Greece βραβεύσεις 2023

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και βραβεύθηκαν οι Χρυσοί Χορηγοί του Αγώνα, οι εταιρίες ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Νικόλαο Τσομπανίδη και ΜΑΣΟΥΤΗΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Marketing Γιάννη Καλαϊτζάκη, ο Χάλκινος Χορηγός ΖΑΓΟΡΙ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, οι Χορηγοί ONE SALONICA OUTLET MALL που εκπροσωπήθηκε από την Mall Manager Βιργινία Παναγιωτοπούλου, MARITIME Museum and Cafe, KYANA και SIAMATRAS, ο Χορηγός Φιλοξενίας GRAND HOTEL PALACE που εκπροσωπήθηκε από την Διευθύντρια Επικοινωνίας Νατάσα Παπαπαναγιώτου, ο Χορηγός Εξοπλισμού ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ο Χορηγός Ιατρικού Εξοπλισμού ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ που εκπροσωπήθηκε από τον Διοικητικό Διευθυντή Νίκο Φίστα, ο Χορηγός Μετακινήσεων ASV ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ, οι Χορηγοί Τροφοδοσίας DOLE και RED BULL και οι Χορηγοί Επικοινωνίας ERT3 – 95.8 FM – 102 FM που εκπροσωπήθηκε από την Δημοσιογράφο Ευγενία Γήτα, OPEN, MEGA, TV100 – FM 100 – FM 100.6, DION που εκπροσωπήθηκε από , ΒΕΡΓΙΝΑ TV που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Τηλεόρασης Γιώργο Φουντουκίδη, ATLASTV, PLUS RADIO που εκπροσωπήθηκε από τους Διευθύνοντα Σύμβουλο Δημοσθένη Τολίδη και Παραγωγό Ηλία Βουλγαρόπουλο, RADIO MORE.GR, ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που εκπροσωπήθηκε από τον Δημοσιογράφο Παντελή Τζερτζεβέλη, HROMA FM, PALMOS 96.5, ROCKRADIO, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, GR TIMES, GTP, INFOKIDS, INFOWOMAN, IRUN, MAKTHES.GR, PELLANEWS, POLITISPRESS που εκπροσωπήθηκε από τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Καραμπουρούνη, RUN N FUN, RUNNERMAGAZINE, RUNNING NEWS, SELEO.GR που εκπροσωπήθηκε από την Υπεύθυνη Εμπορικού Τμήματος Μαρία Θέμελη, SHAPE, SPEAKNEWS, SPORT24, SPORTEVENT.GR, THESS NEWS, THESS TIPS, THESSCULTURE που εκπροσωπήθηκε από την Δημοσιογράφο Κατερίνα Χατζηκωνταντίνου, THESTIVAL που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Σύνταξης Τάκη Τσουκαλέλη και VORIA. Για την Υποστήριξη τους στον Αγώνα βραβεύθηκαν οι εταιρείες ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Mediterranean College Thessaloniki, η Ομάδα κρουστών PARANAUE, η Ομάδα ΤΕΦΑΑ του Θάνου Κενανίδη, η εταιρείες Seven2Seven, PAZZI, ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ, οι κατασκηνώσεις SKOURAS και πλήθος άλλων εκπροσώπων υποστηρικτών φορέων. Για την καταλυτικής σημασίας συμμετοχή τους στον Αγώνα, βραβεύθηκαν οι ομάδες εθελοντών INFINITY GREECE που εκπροσωπήθηκε από τον Γιάννη Χαρχάντη ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ, ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και USBUnited Societies of Balkans, οι Διασώστες· Διασωστική Ομάδα Αγίου Παύλου, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης ELITE RESCUE TEAM, PROTECTA Εθελοντές Διασώστες Σταυρούπολης Ομάδα, Όμαδα Έρευνας & Διάσωσης Βορείου Ελλάδος, οι Μοτοσικλετιστές Rider’s Club Hellas, Kings Riders, Good Fellas και φυσικά οι Δρομείς – η ψυχή του αγώνα – χωρίς την ενεργό και ενθουσιώδη συμμετοχή των οποίων – τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο στην διοργάνωση και επιτυχημένη υλοποίηση του 6ου “Olympic Day Run” Greece!!

Tιμητικές παρουσίες

Την εορταστική βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ολυμπιακού Μουσείου, η Διευθύντρια ΥΔΙΣ Κατερίνα Τσαπικίδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης Σάκης Πρίττας, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης π. Αλέξανδρος καθώς και πολλοί θεσμικοί φορείς της πόλης.

Το κύμα υποστήριξης του μοναδικού στην χώρα Ολυμπιακού Αγώνα Δρόμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία για ακόμη μία χρονιά, αποδεικνύοντας την δυναμική της χώρας μας στον Παγκόσμιο Ολυμπιακό Χάρτη!  Ένα νέο Ολυμπιακό ταξίδι ξεκινά με το 7ο ‘’Olympic Day Run’’ Greece 2024, στις 29.9.2024!

 

Πάνω από 6000 δρομείς στο Olympic Day Run: Τα αποτελέσματα

Δημοφιλη Αρθρα