fbpx

7ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας: Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία έπεσε η «αυλαία»

iRun
7ο ΜΙΝΩΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΥΘΩΝ 2022

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας και οι διοργανωτές εξέδωσαν μεταγωνιστικό δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία έπεσε η «αυλαία» για το 7ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας και οι ορεινοί αγώνες των 12,5 & 26,5 χλμ (θετικής/αρνητικής ανάβασης ± 650 μ. & ±1500 μ. αντίστοιχα πέρασαν στην ιστορία .

Αθλητές από όλες τις μεριές της Κρήτης αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα έφυγαν από τους Μύθους Ιεράπετρας γεμάτοι όμορφες εικόνες και εμπειρίες αφού έζησαν μια μικρή περιπέτεια και δοκιμάστηκαν σε δύο απαιτητικές αλλά απίθανες διαδρομές.

Ο ζεστός για την εποχή καιρός δεν πτόησε κανένα και περίπου 180 αθλητές στάθηκαν στην γραμμή εκκίνησης έχοντας μπροστά τους να ορθώνονται οι πρόποδες της Δίκτης και να αντιμετωπίσουν δύο δύσκολες διαδρομές σε μονοπάτια και περάσματα των νοτιοανατολικών παρυφών των Λασιθιώτικων βουνών.

Πολλοί ξεπέρασαν τα ψυχοσωματικά τους όρια χθες στους Μύθους αλλά αποζημιώθηκαν από τις μαγευτικές εικόνες ενός «μίγματος» ανοιξιάτικου και χειμωνιάτικου τοπίου αφού βρισκόμαστε πιά σε αυτό το μεταβατικό στάδιο.

7ο ΜΙΝΩΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΥΘΩΝ 2022

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα τα χρονόμετρα «έσπασαν» και τα ρεκόρ «καταρρίφθηκαν» στον αγώνα των 26,5 χλμ, ο οποίος περιλαμβάνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Harta , με τον Βασίλη Τσιαπρούνη της All terrain runners & ΣΔΥ Ρεθύμνου να τερματίζει πρώτος με χρόνο 2 ώρες 34 λ και 34 δ (ρεκόρ διαδρομής) , καθώς και την Ελένη Χαζηράκη της Αρκαλος να τερματίζει 1η στην γενική κατάταξη γυναικών αλλά και 8η στο σύνολο με ρεκόρ επίσης διαδρομής 3 ώρες 6 λ και 37 δ.

Στην γενική κατάταξη ανδρών, δεύτερος ήρθε ο Ματσίγκος Φώτης της Αρκαλος με χρόνο 2 ώρες 39 λ και 05 δ και τρίτος ο Πρωτοπαπαδάκης Αντώνιος επίσης της Αρκαλος με χρόνο 2 ώρες 46 λ και 38 δ ενώ στην γενική κατάταξη γυναικών δεύτερη ήρθε η Τσίπα Μαρίελα της All terrain Runners με χρόνο 3 ώρες 9 λ 38 δ. , και τρίτη η Φουρναράκη Ειρήνη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και Katsilas Running Team με χρόνο 3 ώρες 31 λ & 58 δ.

Οσον αφορά των αγώνα των 12,5 χλμ σπουδαία νίκη του Βαρδάκη Μανόλη του ΟΦΗ με χρόνο 1 ώρα 07 λ & 24 δ., και της Ολγα Μπάναχ από την Ουκρανία της Katterat με χρόνο 1 ώρα 29 λ & 13 δ. Δεύτερος στην γενική κατάταξη ανδρών ήρθε ο Καμπαξής Παντελής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και της New Balance με χρόνο 1 ώρα 13 λ & 5 δ , ενώ στις γυναίκες δεύτερη νικήτρια ήρθε η Γιώτη Αντωνία της mikroJim με χρόνο 1 ώρα 39 λ & 28 δ και τρίτη την Στάλα Καλλιόπη με χρόνο 1 ώρα 39 λ & 58 δ

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

7ο ΜΙΝΩΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΥΘΩΝ 2022


 
 

Αθλητές από όλα τα μεγάλα σωματεία ήταν παρόν στους αγώνες καθώς και πολλοί σπουδαίοι ανεξάρτητοι αθλητές και αθλήτριες: ARKALOS – MIKROJIM -XOXLIOS TEAM- ΣΔΥ Ιεράπετρας –O.Y.ΚΡΗΤΗΣ- -All terrain Runners -KATSILAS RUNNING TEAM -ΣΔΥ Χανιών- ΣΔΥ Ρεθύμνου-ΣΔΥ Ηρακλείου -Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης -ΣΔ Υ Μεγαλόνησος -AFORDAKOS TEAM -ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ-ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-Γ.Α.Σ Μαλλίων -Nαυτικός Όμιλος Ιεράπετρας – Nαυτικός Όμιλος Σούδας-MY RUN-ΠΕΔΑΣ ΜΙΝΩΣ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους εθελοντές : Σώμα Εθελοντών Διασωστών Ιεράπετρας (ΕΔΙΚ) , Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, Ερυθρός Σταυρός Ιεράπετρας (Ε.Ε.Σ) όχι μόνο για την συνεχή παρουσία και συνεισφορά στους αγώνες αλλά και τη θετική αύρα και ενέργεια που εξέπεμπαν σαν άνθρωποι την οποία είχαν ανάγκη οι συμμετέχοντες σε αυτούς του δύο δύσκολους αγώνες.

Επίσης θερμά ευχαριστούμε του Χορηγούς μας και συγκεκριμένα την εταιρία ΕΠΑΚ Α.Ε. (συσκευασία τυποποίηση νωπών προϊόντων) και την εταιρεία ΑΓΡΟΤΟΠΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΤΥΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ (Γεωπονικό Κατάστημα)

7ο ΜΙΝΩΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΥΘΩΝ

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους:
Αγιαννιωτάκης Μάρκος (Φωτογράφιση στην αφετηρία-τερματισμό)
Μεταξάκης Ιωάννης (Φωτογράφιση στο μονοπάτι)
Σαμπιωτάκης Θοδωρής (Ηχος -DJ)
Σιγανός Νίκος (Χωματουργικά ) για την συντήρηση και προσπελασιμότητα ορεινών δρόμων. Eυχαριστούμε το Πολιτιστικό Σύλλογο Μύθων Ιεράπετρας τον πρόεδρο Γιώργο Χατζηγιαννάκη για την διοργάνωση , την πρωτοβουλία και επιθυμία να πραγματοποιούνται οι αγώνες .

Επίσης όσους βοήθησαν στον καθαρισμό , την συντήρηση των μονοπατιών, τους σταθμούς τροφοδοσίας , τα κορίτσια που βοήθησαν στην κουζίνα και το σέρβις και την πεντανόστιμη φασολάδα που έφτιαξαν για όλους.

Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας : Advendure , Running news, Runbeat, irunmag, Spot the race .

Ευχαριστούμε επίσης τον Βαγγέλη Καραγιαννάκη για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση και τα αποτελέσματα .

Ραντεβού στο επόμενο όμορφο μονοπάτι που μας περιμένει όλους να ζήσουμε μοναδικές στιγμές τέτοιες που μόνο το ορεινό τρέξιμο και η επαφή με τη φύση μπορεί να δώσει!

Διοργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος Μύθων Ιεράπετρας – Συνδιοργάνωση : Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης Υποστήριξη : Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ιεράπετρας

Δημοφιλη Αρθρα