fbpx

8ος Μαραθώνιος Κρήτης στις 14 Απριλίου 2024

Μαραθώνιος, 10 χλμ., 5 χλμ. και 2,5 χλμ. στα Χανιά

Newsroom
Μαραθώνιος Κρήτης

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου 2024 θα διεξαχθεί στα Χανιά ο 8ος Μαραθώνιος Κρήτης. Αναλυτικά το πρώτο δελτίο Τύπου για την επερχόμενη διοργάνωση:

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης, μια ξεχωριστή αθλητική εμπειρία, έρχεται να συναρπάσει στις 13-14 Απριλίου 2024 στα Χανιά! Οι εγγραφές τρέχουν.

Από το 2016 που ξεκίνησε ο Μαραθώνιος Κρήτης, το 2024 θα αποτελέσει την 8η χρονιά πραγματοποίησής του, με τις καλύτερες προϋποθέσεις, πολύ ενθουσιασμό της νέας διοίκησης του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων (ΣΔΥΧ) που τον διοργανώνει και πολλές καινοτομίες – βελτιώσεις.

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου 2024, με επίκεντρο το Στάδιο των Χανίων, δρομείς μαραθώνιας απόστασης αλλά και διαφόρων μικρότερων αποστάσεων (2,5 χλμ., 5 χλμ. και 10 χλμ.) θα ξεχυθούν στην πόλη, το λιμάνι, τα σοκάκια και τους παραλιακούς δρόμους μέχρι το Μάλεμε, διαδίδοντας παντού το υπέροχο μήνυμα του αθλητισμού και της ευζωίας.

Με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα, ο ΣΔΥΧ επιμελήθηκε τον σχεδιασμό των νέων διαδρομών για όλες τις αποστάσεις, κυριότερα όμως της μαραθώνιας διαδρομής, ντύνοντας τη συνολική εμπειρία που θα αποκομίσει ο συμμετέχων, τόσο με υπέροχα περάσματα από συμβολικά σημεία της πόλης (φάρος – ενετικό λιμάνι, παλαιά πόλη), αλλά και ακούσματα, γεύσεις, μυρωδιές και εικόνες Κρήτης που θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό τόσο των αθλητών όλων των ηλικιών και επιπέδων άθλησης, όσο και των επισκεπτών, θεατών, συνοδών και εθελοντών.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων συστάθηκε το 1993 και υπηρετεί με πάθος και αφοσίωση τους σκοπούς ύπαρξής του, σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας πλούσιο πρόγραμμα λαϊκής άθλησης, προβάλλοντας την πόλη, το νησί και την ιστορία τους, προτείνοντας τουρισμό αθλητικής εμπειρίας στο ξεκίνημα της Τουριστικής περιόδου, επιχειρώντας να την επεκτείνει, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου του.

Σήμερα, 415 μέλη απαρτίζουν το σύλλογο και πλούσια αθλητική δραστηριότητα, συνεισφέρει καθημερινά στον εμπλουτισμό των διακρίσεων δρομέων του, σε διάφορους αγώνες ανά την Ελλάδα και το Εξωτερικό (περιλαμβανομένου του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος προσφάτως πραγματοποιήθηκε για 40ή φορά).

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης αποτελεί μία πολιτιστική και, κυρίως, αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται στα Χανιά από το 2016.

Αποτελεί τον μοναδικό στην Ελλάδα Πράσινο Μαραθώνιο και εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αθλητικών διοργανώσεων (καλεντάρι) του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Μαραθώνιος Κρήτης

Είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος ανέπτυξε σημαντικό θρησκευτικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στην Κρήτη, ενώ ο Αγώνας Δρόμου των 10 χλμ. είναι αφιερωμένος στον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έδωσε τη ζωή του προασπίζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Για τον 8ο Μαραθώνιο Κρήτης, ο Αγώνας Δρόμου των 5 χλμ. είναι αφιερωμένος στον μεγάλο Ελληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με καταγωγή από τα Χανιά, και ο Αγώνας Δρόμου των 2,5 χλμ. είναι αφιερωμένος στις Ολυμπιακές αξίες.

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης περιλαμβάνει ποικίλες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και κορυφώνεται με τους Αγώνες δρόμου όλων των αποστάσεων της Κυριακής 14 Απριλίου 2024.

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης διοργανώνεται από τον ΣΔΥΧ, όπως πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων καθώς και παραστάτες όλους τους Δήμους του νομού, αποδεικνύοντας περίτρανα το πόσο μεγάλα πράγματα μπορεί να καταφέρει η σύμπραξη και το κοινό όραμα για την ανάπτυξη ενός τόπου.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στο οποίο μπορεί κανείς παράλληλα να βρει όλη την πληροφορία και τους χάρτες για τους αγώνες όλων των αποστάσεων.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 


 
 

Η TRIMORE Sport Events, έχοντας επενδύσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Τουρισμού Αθλητικής Εμπειρίας στη χώρα μας, αποτελεί τον ειδικό σύμβουλο της διοργάνωσης, δίνοντας έμφαση σε θέματα εξωστρέφειας/επικοινωνίας, ποιότητας και ασφάλειας, διαχείρισης εθελοντισμού, βελτίωσης και καινοτομίας καθώς και δημιουργίας προϋποθέσεων προσέλκυσης χορηγών για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων ώστε η διοργάνωση να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τους μεγαλύτερους μαραθωνίους του κόσμου, ενώ παράλληλα η συνολική εμπειρία του επισκέπτη/αθλητή να είναι ξεχωριστή και αξέχαστη.

Το τριήμερο του αγώνα περιλαμβάνει αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια ή την παρέα, φιλοδοξώντας να προσφέρει άπλετη διασκέδαση σε όλους.

Η Πρόεδρος του ΣΔΥΧ, Ελένη Πολυχρονάκη, ανέφερε: «Το νέο Δ.Σ. και εγώ ως πρόεδρος του ιστορικού «Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων», είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διοργανώνουμε για 8η φορά τον Μαραθώνιο Κρήτης το 2024.

Φέτος που έχουμε ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά την προετοιμασία της διοργάνωσης και φιλοδοξούμε να έχουμε ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 2.500 δρομείς σε όλα τα αγωνίσματα.

Οι νέες ανανεωμένες και ελκυστικές διαδρομές του Μαραθωνίου Κρήτης αποτελούν ιδανική ευκαιρία για νέα ρεκόρ στους αθλητές.

Προσκαλούμε όλους τους δρομείς κάθε επιπέδου και ηλικίας να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της Κρητικής φιλοξενίας και να θαυμάσουν τα μαγευτικά αξιοθέατα των Χανίων σε κάθε διαδρομή.

Υποσχόμαστε μία αξέχαστη εμπειρία που όλοι οι συμμετέχοντες θα θέλουν να την ξαναζήσουν επιστρέφοντας κάθε χρόνο στα Χανιά μας».

Μαραθώνιος Κρήτης

O Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε: «Μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση διεξάγεται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στη πόλη των Χανίων. Ο Μαραθώνιος Κρήτης, αποτελεί πλέον θεσμό για τους δρομικούς αγώνες της χώρας μας στον οποίο συμμετέχει μεγάλος αριθμός αθλητών.

Ο αγώνας έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος ανέπτυξε σημαντικό θρησκευτικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στην Κρήτη.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε ιδιαίτερα το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων (ΣΔΥΧ) και τους φορείς που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή καθώς συμβάλλουν ανάδειξη και προβολή του τόπου μας. Προσκαλούμε τους πολίτες να πάρουν μέρος και να στηρίξει τη σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση.

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία».

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ως οικοδεσπότης του αγώνα στην πόλη του σημειώνει σε δήλωσή του: «Για μία ακόμη χρονιά συνεχίζουμε τη μεγάλη αθλητική παράδοση, με τη διοργάνωση που γίνεται θεσμός για την πόλη και την Κρήτη. Είναι η 8η συνεχή χρονιά του Μαραθωνίου Κρήτης και ο Δήμος Χανίων στηρίζει έμπρακτα και τη φετινή διεξαγωγή του, αποτελώντας περήφανο συνδιοργανωτή.

Είναι πλέον καθιερωμένη αυτή η δράση στη συνείδηση όλων μας, ως ένα από τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα του τόπου, που τιμούν με τη συμμετοχή τους και διαγωνίζονται εκατοντάδες πολίτες, μικροί και μεγάλοι, απ’ όλη την Ελλάδα.

Ακόμα πιο σπουδαίο σημείο αποτελεί η αφιέρωση και του φετινού αθλητικού γεγονότος στη δράση και το έργο του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίου Γαλανάκη, ενώ πλαισιώνεται από δράσεις που σκοπό έχουν να τιμήσουν γεγονότα και πρόσωπα τα οποία έχουν σφραγίσει την ιστορία του νησιού διαχρονικά.

Οπως κάθε χρόνο, τιμάμε τη βαθιά παράδοση που έχουν τα Χανιά στον αθλητισμό και παρακινούμε όλους όσοι συμμετέχουν να αγωνιστούν με άμιλλα και σεβασμό στον θεσμό που προάγει τα αθλητικά ιδεώδη διεθνώς».

 

 

Δημοφιλη Αρθρα