fbpx

Με μεγάλη συμμετοχή η πρώτη ενημερωτική ομιλία του AlmiraMAN 2023

Newsroom
almiraman

Mε απόλυτη επιτυχία και με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η πρώτη ενημερωτική ομιλία του φετινού AlmiraMAN, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2023 στις 18:00 στον συνεδριακό χώρο της Εκάβης από τον ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ την IVPS και την WPLAN.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δ. Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ) κ. Νταντάμης Γιάννης, εκπροσωπώντας και τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο, ο Πάτερ Μελέτιος, εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνα, εκπρόσωποι των βουλευτών κ, Φώντα Μπαραλιάκου και κ. Αννας ΜάνηΠαπαδημητρίου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και εθελοντικών ομάδων, καθώς και επιχειρηματίες της τοπικής κοινότητας.

almiraman

Στα πλαίσια της ομιλίας παρουσιάστηκαν το πλήρες αθλητικό πρόγραμμα και οι νέες προσθήκες που θα πλαισιώσουν την διοργάνωση του αγώνα.

Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε πως στη φετινή 4ήμερη πλέον διοργάνωση, οι νικητές/τριες θα ανταμειφθούν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 6.000 ευρώ!

Επίσης, ανακοινώθηκε η προσθήκη νυχτερινού αγώνα τρεξίματος 5.000 μέτρων και η διαμόρφωση του ιστορικά μεγαλύτερου εκθεσιακού χώρου στην Βόρεια Ελλάδα, με στόχο την προσέλκυση πλήθους εκθετών και επισκεπτών.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις για τα σχολεία και θα διεξαχθούν παιδικοί αγώνες, ενώ για το ευρύτερο κοινό θα λάβουν χώρα μουσικές εκδηλώσεις – συναυλίες, με ελεύθερη είσοδο.

almiraman

Ο Πρόεδρος του ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ και ιδρυτής του ALMIRAMAN κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος, έκανε αναδρομή στη 10ετή πορεία του θεσμού και στη συνεχή αύξηση συμμετεχόντων σε ετήσια βάση, αλλά και επισκεπτών που φέτος αναμένεται να φτάσουν τους 1.100 αθλητές και πάνω 5.000 επισκέπτες.

Επίσης, εξήγησε την προέλευση του ονόματος, που είναι σύνθετο από το τοπωνύμιο «ΑΛΜΙΡΕΣ» (λάκκοι με αλμυρό νερό θάλασσας μετά από φουρτούνα που συσσωρευόταν στην περιοχή της παραλίας Καλλιθέας και χρησιμοποιούταν από τους βοσκούς για το πλύσιμο των προβάτων πριν το κούρεμά τους για το μαλλί) και τη λέξη «ΜΑΝ» που είναι διεθνής όρος αναγνώρισης του τριάθλου.

Ανακοινώθηκε παράλληλα το πρόγραμμα της διοργάνωσης, που έχει ως εξής:

4-7 Μαΐου Λειτουργία σκεπαστού εκθεσιακού χώρου

4-5 Μαΐου πρωινά εκπαιδευτικές δράσεις και αγώνες για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου (οργανωμένες εκδρομές σχολείων)

4-5 Μαΐου βράδυ μουσικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο

4 Μαΐου μετά τη δύση του ηλίου Νυχτερινός αγώνας τρεξίματος 5 χλμ

almiraman

5 Μαΐου πρωί almiraSwimm: περιλαμβάνει τρεις (3) ανεξάρτητους κολυμβητικούς αγώνες ανοιχτής θάλασσας, αποστάσεων: 1.000 μ., 2.500 μ. και 5.000 μ..


 
 

5 Μαΐου μεσημέρι Αγώνας Kids triathlon (200μ. Κολύμβηση – 4 χλμ. ποδηλασία – 1.2 χλμ. τρέξιμο)

5 Μαΐου μεσημέρι almiraFAST: αποτελεί τον μικρό αγώνα τριάθλου και περιλαμβάνει 750 μ. κολύμβηση – 20 χλμ. ποδηλασία και 5 χλμ. τρέξιμο (ομαδικό και ατομικό).

5 Μαΐου Βράδυ τεχνικό συνέδριο και PASTA-PARTY

7 Μαΐου: almiraMAN: αποτελεί τον μεγάλο αγώνα τριάθλου και περιλαμβάνει 1.9 χλμ. κολύμβηση – 90 χλμ. ποδηλασία και 21 χλμ. τρέξιμο (ομαδικό και ατομικό).

almiraman

Παράλληλα με τα ανωτέρω, θα διεξαχθεί και παιδικός αγώνας ποδηλασίας και τρεξίματος για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Απονομές (με το πέρας του εκάστοτε αγώνα) και Τελετή λήξης, πάρτι διοργάνωσης την Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 15:30.

Τον λόγο πήρε απευθύνοντας χαιρετισμό και ευχές η κα. Μαυρίδου Σοφία Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, τονίζοντας το πάθος και το όραμα που διακρίνει στην ομάδα της διοργάνωσης, τη δυναμική ανάπτυξης, καθώς επίσης την έμπρακτη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητάς Πιερίας.

almiraman

Στην συνέχεια ο κ. Νταντάμης Γιάννης εκπροσωπώντας τον Δήμο Κατερίνης και αφού ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος, συγχάρηκε την οργανωτική επιτροπή για τις καινοτομίες και ανανέωσε την επιτυχημένη συνεργασία των προηγούμενων, με την αμέριστη βοήθεια και σύμπραξή τους.

Με το κλείσιμο της ομιλίας, η διοργάνωση ευχαρίστησε άπαντες για την τιμή της παρουσίας τους και έκανε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους στην τελετή απονομών για την «οικογενειακή» φωτογραφία και το πάρτι λήξης του αγώνα.

 

Διαβάστε ακόμα:

Από το Γκέτεμποργκ ξεκινάει τη σεζόν ο Τεντόγλου

Τελετή βραβεύσεων Τελμησσού

Μαραθώνιος Ρόδου: Συμμετοχή από 35 χώρες ως τώρα

Δημοφιλη Αρθρα