fbpx

Andros Trail Race 2021: Οι εγγραφές για αθλητές και εθελοντές άνοιξαν!

Newsroom
Andros Trail Race

Το Andros Trail Race, ο κορυφαίος αγώνας ορεινού τρεξίματος στις Κυκλάδες και αγαπημένος προορισμός, σας υποδέχεται και πάλι στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Η άρση των περιοριστικών μέτρων είναι πλέον πραγματικότητα. Επιστρέφουμε σιγά σιγά σε μια σχετική κανονικότητα και η δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων τρεξίματος έχει ήδη πάρει το πράσινο φως. Έτσι λοιπόν ύστερα από μία χρονιά απουσίας αλλά και μία ιδιαίτερα επώδυνη χρονιά σε όλα τα επίπεδα, που δοκιμαστήκαμε και συνεχίζουμε να δοκιμαζόμαστε, το Andros Trail Race βάζει και πάλι φτερά στα πόδια και ετοιμάζεται για τα τέλη του Σεπτέμβρη.

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς και συνεπούς υλοποίησης το Andros Trail Race έχει κερδίσει την αναγνώριση και το σεβασμό αθλητών από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και πλέον έχει γίνει θεσμός με πιστούς συμμετέχοντες που μαζί με τους εκατοντάδες εθελοντές  επιλέγουν να ζήσουν και να ξαναζήσουν την μοναδική εμπειρία που προσφέρει.

Andros Trail Race

Επιστρέφουμε στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου για την 5η διοργάνωση του ATR, διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων αλλά κυρίως ασφαλείς συνθήκες για αθλητές, εθελοντές, επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής με προτεραιότητά μας την διασφάλιση της υγείας τους.

Το Andros Trail Race απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αθλητές όλων των επιδόσεων, οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν και φέτος τη διαδρομή που τους ταιριάζει. Τέσσερις διαδρομές σπάνιας ομορφιάς, μέσα στην ιδιαίτερη φύση του νησιού που συνδυάζει την Κυκλαδίτικη αύρα και την άγρια ομορφιά της ορεινής Ελλάδας, περιμένουν και φέτος να φιλοξενήσουν τους συμμετέχοντες.

Ο κάθε αθλητής, μπορεί να βρει τον αγώνα που του ταιριάζει.

Οι κύριες διαδρομές των 24 και 10 χλμ απευθύνονται σε έμπειρους αθλητές ή αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν νέες προκλήσεις, ενώ τα παράλληλα αγωνίσματα των 5χλμ Run & Hike – City Trail, και οι παιδικοί αγώνες 1 & 2 χλμ, απευθύνονται σε όλους, ιδανικές για τη γνωριμία με το ορεινό τρέξιμο. Νέα είσοδο φέτος θα κάνει ο παιδικός αγώνας 2 χλμ για μεγαλύτερα παιδιά, για να ικανοποιήσει όλες τις ηλικιακές κατηγορίες αλλά και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους μικρούς αθλητές.

Andros Trail Race

Στο Andros Trail Race η αθλητική δράση συνδυάζεται ιδανικά με την πολιτιστική εμπειρία καθώς λαμβάνει χώρα στα πεζοπορικά μονοπάτια του νησιού, ενώ οι διαδρομές περνούν ανάμεσα από ιστορικά μνημεία και φυσικά τοπία εξαιρετικού ενδιαφέροντος και σπάνιας ομορφιάς όπως το Ενετικό Κάστρο της Φανερωμένης, το Καστρομονάστηρο της Παναχράντου, τους χαρακτηριστικούς περιστεριώνες της περιοχής Κορθίου, τους Νερόμυλους στο φαράγγι των Διποταμάτων, τον μοναδικό ανεμόμυλο στο Επισκοπείο,  κ.ά. Ένας αγώνας που προκαλεί, ενθουσιάζει, αποκαλύπτει και που ενσωματώνει όλα αυτά τα πολιτιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Άνδρο και συνθέτουν τη μοναδική ταυτότητα του τοπίου της. Ένα πάντρεμα αθλητισμού και πολιτισμού!

Η Διοργάνωση, πιστή στην υπόσχεση να ενσωματώνει κάθε χρόνο κοινωνικά και φιλανθρωπικά στοιχεία, μα πάνω απ όλα ευαισθητοποιημένη στον κοινωνικό αντίκτυπο που δημιουργούν οι επιπτώσεις του Covid-19 και όχι μόνο, αφιερώνει αυτή τη χρονιά στη Γυναίκα και φωνάζει “Οχι στη Βία κατά των Γυναικών”.

Μείνετε συντονισμένοι και σύντομα θα ανακοινώσουμε τις σχετικές δράσεις, ομιλίες και ημερίδες.

 

Παράλληλα, και με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη μείωση της χρήσης πλαστικού,  η διοργάνωση έχει φροντίσει όλα τα υλικά εστίασης των σταθμών τροφοδοσίας αλλά και του Pasta Party να είναι από βιοδιασπώμενα υλικά της Hellas Products. Σκοπός, είναι να επιστρέψουν πίσω στην Άνδρο ως κομπόστ και να δοθούν στις νέες καλλιέργειες τοπικών ποικιλιών κριθαριού και λαθουριού («αρακάς της Άνδρου») που θα χρησιμοποιηθούν στις αναβαθμίδες του έργου Life Terracescape στην Άνδρο.

Andros Trail Race Pasta Party


 
 

Πολλές και διάφορες θα είναι και φέτος οι παράλληλες δράσεις όπως ξεναγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Χώρας, επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γουλανδρή και την αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον διακεκριμένο ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη, εκθέσεις καλλιτεχνών που ζουν στην Άνδρο, και πολλά άλλα.

Οι προετοιμασίες και ο σχεδιασμός έχουν ήδη ξεκινήσει και οι εγγραφές άνοιξαν καθώς και αυτές των εθελοντών.

Μείνετε συντονισμένοι στα ΝΕΑ του site, στα κοινωνικά δίκτυα του αγώνα αλλά και των συνεργατών επικοινωνίας που μοιράζονται τα νέα μας μαζί σας.

Το γραφείο υπαίθριων δραστηριοτήτων One Foot Forward Travel (πρώην Trekking Andros & Outdoor Activities) είναι και φέτος ο βασικός διοργανωτής και η ψυχή του αγώνα.

Andros Trail Race Παραδοσιακοί Χοροί

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε στο πλευρό μας, τους πρώτους χορηγούς και υποστηρικτές μας την πρωτοποριακή πλατφόρμα ενημέρωσης, παρακίνησης και επιβράβευσης YourPulses και τα υψηλών προδιαγραφών καταλύματα Andros4allseasons.

Το  #AndrosTrailRace, τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Άνδρου.

Σύμφωνα με τα επίσημα πρωτόκολλα διεξαγωγής όλων των ανοιχτών αθλητικών διοργανώσεων και προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία όλων μας,  θα ακολουθήσουμε τους αυστηρούς κανόνες υγειονομικού πρωτοκόλλου, και όλοι οι συμμετέχοντες-ουσες, θα μπορέσουν να παραλάβουν τον αριθμό τους και να συμμετάσχουν στον αγώνα, προσκομίζοντας Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 το οποίο να βρίσκεται σε ισχύ.

Πληροφορίες για το Πιστοποιητικό ΕΔΩ.

Andros Trail Race

 

ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

  • Αποδεκτά & έγκυρα, θεωρούνται ΜΟΝΟ όσα εκδίδονται μέσω του gov.gr.
  • Ο έλεγχος της εγκυρότητας των πιστοποιητικών θα γίνεται ηλεκτρονικά με την επίσημη εφαρμογή του Υπουργείου.
  • Όσοι δεν προσκομίσουν το παραπάνω πιστοποιητικό, αποκλείονται αυτόματα από τον αγώνα και δεν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων.

 

Ένας χρόνος χωρίς Andros Trail Race, ας γιορτάσουμε την επιστροφή στις 25 & 26 Σεπτέμβρη!

Έτοιμοι να #ΔώσετεΡυθμό #ΔώσεΡυθμό #SetThePace ?  5o Αndros Trail Race!

 

  • Δωράκι: Στο link ΕΔΩ βρείτε όλες τις φωτογραφίες της διοργάνωσης του ATR2019.

Δημοφιλη Αρθρα