fbpx

Απολογισμός Οργανωτικής Επιτροπής του 9ου Lamia Night Run (2023) – Lamia City Trail – 2ου Sterea Run

Η Ο.Ε. επικροτεί επί σειρά ετών την συγκεκριμένη δράση, με την πίστη και την πεποίθηση ότι συνεργασίες σαν και αυτή έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να εξελίξουν και να προβάλουν σταθερά την πόλη της Λαμίας

iRun
9ο Lamia Night Run

Το 9ο Lamia Night Run (LNR) – Lamia City Trail διενεργήθηκε μέσα στα πλαίσια μιας αλληλουχίας αγώνων του 2ου Sterea Run της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας και την Ναυταθλητική Ένωση Λαμίας.

Έλαβε χώρα τo Σάββατο 30-9-2023 και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού η προσέλευση όλων των ηλικιών ήταν αθρόα, αφήνοντας διάχυτο ένα κλίμα ευχαρίστησης, ευγενούς άμιλλας και αισιοδοξίας για το μέλλον τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους θεατές, τους πολίτες της πόλης της Λαμίας, αλλά και τους επισκέπτες της. 

Η Οργανωτική Επιτροπή επικροτεί επί σειρά ετών την συγκεκριμένη δράση, με την πίστη και την πεποίθηση ότι συνεργασίες σαν και αυτή έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να εξελίξουν και να προβάλουν σταθερά τόσο την πόλη της Λαμίας όσο και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατ’ επέκταση. 

Θεωρούμε χρέος μας, λοιπόν, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Λαμιέων, κ. Θύμιο Καραΐσκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ. Ηλία Μπουρμά για την εν λόγω πρωτοβουλία, την παρουσία και την εν γένει αμέριστη συμπαράστασή τους. 

9ο Lamia Night Run απονομές

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Lamia Night Run καθιερώθηκε ως θεσμός τα τελευταία 9 χρόνια, διότι δεν είναι μόνο ένας αγώνας. Αποτελεί μια αθλητική διοργάνωση, που εξαίρει τον πολιτισμό, συνδυάζοντας αρμονικά τον φυσικό με τον αστικό ιστό και καλλιεργώντας την κοινωνική ισότητα και συνοχή. 

Για τους λόγους αυτούς, τη φετινή χρονιά η διοργάνωση αποφάσισε να αντικαταστήσει την διαδρομή των 10 χιλιομέτρων με την διαδρομή City Trail, η οποία χαράχθηκε με μόνο στόχο να προβάλει και να αξιοποιήσει τον φυσικό πλούτο της πόλης μας. Ένωσε τους δύο λόφους (Κάστρου και Αγίου Λουκά / Προφήτη Ηλία), ενσωμάτωσε τα ατελείωτα σκαλιά, που συνδέουν το δημοτικό δίκτυο της πόλης και προήγαγε στοιχεία του ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της πόλης (Ακρόπολη Λαμίας, πλατείες, μνημείο Αχιλλέα, Άγιο Λουκά, θερινό ΔΗΠΕΘΕ, κτίριο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κτλ.). 

Όμως, οφείλουμε πρωτίστως να ευχαριστήσουμε τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και τους υποστηρικτές μας, όλους μαζί και έκαστο χωριστά, διότι κάθε χρονιά η ενεργή παρουσία τους και η αφιλοκερδής συμμετοχή τους συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης και την διεξαγωγή του LNR. Ειδικότερα, ευχαριστούμε θερμά τους φορείς: ΕΟΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΕΠΑΨΥ, ΕΠΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΚΕΘΕΑ, ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΦΙΘΕΑ & ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΟΡΟΠΟΛΙΣ. 

Διότι, για την Οργανωτική Επιτροπή, ο εθελοντισμός, ως κοινωνικό κεφάλαιο κάθε πόλης, αποτελεί υπέρτατη αξία και δείγμα κοινωνικής κουλτούρας, ανοίγοντας τον δρόμο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών. Και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, που στην πόλη μας καταφέραμε να αγγίξουμε τον στόχο αυτό, μέσω του LNR. 

Θα ήταν, βέβαια, παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ μας ΧΟΡΗΓΟΥΣ: ΙΚTEO ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ AUTOVISION & MEDICAIR και τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ: Γ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, για τη σημαντική, αδιάκοπη και αμέριστη αρωγή τους στη διεξαγωγή του LNR. 

Lamia Night Run City Trail


 
 

Εγκάρδιες ευχαριστίες στα παιδιά με αναπηρία και τους φορείς: ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΚΔΑΠ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, καθώς μας αποδεικνύουν εμπράκτως με την ενεργή συμμετοχή τους όλα αυτά τα χρόνια ότι όλοι είμαστε ίσοι ανεξαιρέτως ηλικίας, φύλου ή αναπηρίας και έχουμε το δικαίωμα να συμμετέχουμε σε κάθε κοινωνική δράση (πολιτιστική, αθλητική κτλ.). Διότι, μεταξύ άλλων, είναι πια αποδεδειγμένο ότι βασική αρχή της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν, είναι και θα είναι η ίση μεταχείριση των ανθρώπων, ενάντια σε κάθε μορφής διάκριση. 

Ασφαλώς και δεν ξεχνάμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες του φετινού, 9ου LNR, που ήταν η ψυχή της διοργάνωσης! 

Καθώς και τους παρουσιαστές της βραδιάς, τον κ. Δημήτρη Αργυρίου και κ. Κωνσταντίνο Μαρτάκη, που έδωσαν, για ακόμη μια φορά, τον καλύτερό τους εαυτό, ξεσηκώνοντας όλους τους παρευρισκόμενους. 

Τέλος, θερμές ευχαριστίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, την Δημοτική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ για την πολύχρονη και συνεχή υποστήριξη του LNR. 

Βέβαια οι ευχαριστίες μας είναι πολλές και προς όλους τους φίλους της διοργάνωσης, που την αγκάλιασαν με την ίδια θέρμη από την πρώτη χρονιά μέχρι σήμερα ως θεατές και εμψυχωτές όλων μας. 

Να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι η φετινή διοργάνωση είναι ειδικά αφιερωμένη στους πλημμυροπαθείς, με τους οποίους όλοι συμπάσχουμε και ιδιαίτερα συμπονούμε όσους δοκιμάστηκαν από τις σφοδρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Τρέξαμε, με άλλα λόγια, προβάλλοντας το μήνυμα: «Ας σεβαστούμε το περιβάλλον, για να μας σεβαστεί κι αυτό»! 

Γιατί το LNR δεν είναι μόνο ένας αγώνας… It’s not only a race… 

 

H Οργανωτική Επιτροπή 

Κώστας Αποστολόπουλος
Πέτρος Καραγεώργος
Στέλιος Γκέκας


 

Δημοφιλη Αρθρα