fbpx

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης

3500 αθλητές από 40 χώρες και 4 ηπείρους την 1η Οκτωβρίου 2023 στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου

Newsroom
crete half marathon

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού επιστρέφει την Κυριακή. Περισσότεροι από 3500 αθλητές  από 40 χώρες και 4 ηπείρους θα σταθούν στην εκκίνηση στο Αρκαλοχώρι. 

Πυρετός προετοιμασίας για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κρήτης, λίγες μέρες πριν τη μεγάλη μέρα της Κυριακής 1ης Οκτωβρίου 2023, ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης- η μεγάλη γιορτή αθλητισμού, πολιτισμού και εθελοντισμού– ανεβάζει ταχύτητες και μπαίνουν όλα σε ετοιμότητα για προσφορά και φιλοξενία, για κάτι πραγματικά πολύ όμορφο, που θα ήθελαν πολλοί άνθρωποι να ζήσουν από κοντά.

crete half marathon

Πραγματικά είναι εντυπωσιακό και συγκινητικό πόσα πράγματα προετοιμάζονται με μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, για να επιβεβαιώσουν αυτό που γνωρίζουν χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες: Είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός πλέον με δική του κατοχυρωμένη ταυτότητα.

Την Κυριακή αναμένονται πάνω από 3500 αθλητές, μάλιστα περισσότεροι από 450 προέρχονται από 40 χώρες και πάνω από 1200 αθλητές και αθλήτριες εκτός Κρήτης ,από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Επίσης αναμένονται περισσότεροι από 2000 θεατές-επισκέπτες και 500 εθελοντές. Αριθμοί που από μόνοι τους παρουσιάζουν την ξεχωριστή θέση που κατέχει πλέον με την αξία του αυτός ο αγώνας.

Μια καθαρά εθελοντική προσπάθεια που η φήμη της έχει φθάσει στα πέρατα του κόσμου, με τις πρωτοτυπίες την αυθεντικότητα, το υψηλό επίπεδο διοργάνωσης και τα εκατοντάδες χέρια εθελοντικής προσφοράς, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, υπόσχεται και φέτος να βάλει ψηλά τον πήχη και να ικανοποιήσει κάθε προσδοκία.

crete half marathon

Ιδιαίτερα φέτος, ο αριθμός των υψηλού επιπέδου αθλητών και αθλητριών, ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών.

Οι εκπλήξεις και ο εμπλουτισμός με νέες ιδέες κάθε χρόνο δε μπορεί να επισκιάσει την άρτια αθλητική οργάνωση σε κάθε της λεπτομέρεια: από τους εκατοντάδες εθελοντές, τα σημεία τροφοδοσίας, την υγειονομική υποστήριξη, την ασφάλεια του αγώνα, τα υπέροχα χειροποίητα μετάλλια, την υποδειγματική χρονομέτρηση, την εντυπωσιακή τελετή απονομών μέσα στο κατάμεστο ανοιχτό θέατρο, τα όμορφα μπλουζάκια και το πλουσιότερο πακέτο σε αγώνα δρόμου, είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορούμε να αναφερθούμε.

Φέτος θα δούμε και μια μεγάλη μάχη, μεταξύ του Νιγηριανού  Ογκουνσότο και της Γιαγιάς, οι πρωταγωνιστές του σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης που ξεπέρασε τα 2.500.000 προβολές μέσα σε λίγες ημέρες. Βασισμένο στο μύθο του Αισώπου μας διδάσκει ότι ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε τον συναθλητή μας, αλλά και ότι νικητές είναι όλοι όσοι αγωνίζονται και βρίσκονται στην εκκίνηση. Η ρεβάνς θα δοθεί στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

crete half marathon

Εκτός όμως από το καθαρά αθλητικό μέρος υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θα τραβήξουν την προσοχή αθλητών και θεατών:

Η φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρητης, στηρίζει οικονομικά τα παιδικά χωριά SOS και τον πανελλήνιο σύλλογο Η Καρδιά του Παιδιού.

Η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης έχει σχεδιάσει με μεγάλη επιμέλεια την προετοιμασία για την υποδοχή του εντυπωσιακά αυξανόμενου κάθε χρόνο αριθμού συμμετεχόντων σε όλους τους αγώνες 21χλμ. 10χλμ. 5χλμ. 1χλμ και του αγώνα ΑμεΑ και συνεργάζεται με όλους τους φορείς και συλλόγους  που αλληλοϋποστηρίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έχοντας μια φράση στο στόμα: Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, έχουμε μουσαφίρηδες!

Οι κάθε είδους και ρεπερτορίου ζωντανές μουσικές στάσεις σε ολόκληρη τη διαδρομή, θα είναι φέτος πάνω από σαράντα με την εθελοντική προσφορά πάνω από εκατό μουσικών. Το πάντρεμα της άθλησης μέσα στη φύση και το τρέξιμο ανάμεσα σε αμπέλια κι ελιές αλλά και συναντώντας γραφικά χωριά, σε συνδυασμό με το ξάφνιασμα από τους ήχους της μουσικής, μόνο  ευχάριστες αναμνήσεις  και όμορφα συναισθήματα μπορεί να αφήσει σε όσους ζήσουν τη μαγική αυτή εμπειρία.

Τελικά φαίνεται, όπως μαρτυρούν συχνά οι χιλιάδες επισκέπτες, πως οι αμέτρητοι μεζέδες κάθε είδους, από την παραδοσιακή Κρητική γαστρονομία, που θα προσφερθούν εντελώς δωρεάν από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου και τους πολιτιστικούς συλλόγους που στηρίζουν τη διοργάνωση, κατά τη διάρκεια του γλεντιού που ακολουθεί τις απονομές των νικητών, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ανανέωση του ραντεβού των χιλιάδων ικανοποιημένων αθλητών και επισκεπτών, με τους εκατοντάδες χαμογελαστούς εθελοντές και τους ανθρώπους του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου, οι οποίοι για ένα ολόκληρο χρόνο θα οραματίζονται, θα σχεδιάζουν και θα προετοιμάζουν τον επόμενο καλύτερο από κάθε προηγούμενη φορά, Ημιμαραθώνιο Κρήτης.

crete half marathon

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης στηρίζει το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Στης πλατείας Ελευθερίας Ηρακλείου το Σάββατο 30/09 11:00-16:00 και στο Εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου την Κυριακή 01/10 09:00-14:00, θα υπάρχει περίπτερο από το Όραμα Ελπίδας για ενημέρωση και λήψη δείγματος με σάλιο σε όσους θέλουν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η Εθελοντική Ομάδα ATAXTOI θα βρίσκεται και φέτος μαζί μας και σε ειδικά διαμορφωμένο κιόσκι στο Εκθεσιακό Αρκαλοχωρίου και θα συλλέγουν σχολικά είδη για να καλύψουν τις σχολικές ανάγκες σε εκατοντάδες παιδιά στον Νομό Ηρακλείου.

Επίσης, στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου την Κυριακή θα βρίσκονται εκπρόσωποι του συλλόγου Παιδικά χωριά sos για να σας ενημερώσουν για το έργο τους.


 
 

Οι Αθλητές θα παραλάβουν τα πακέτα συμμετοχής τους το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 από την πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου από τις 11:00 έως τις 18:00

crete half marathon

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εκκίνηση 10 χιλιομέτρων  08:50

Εκκίνηση 21 χιλιομέτρων  09:10

Εκκίνηση 1000 μέτρων  09:15

Εκκίνηση 5 χιλιομέτρων  12:10

Εκκίνηση αγώνα ΑΜΕΑ  12:40

Απονομές Νικητών  13:05

Κρητικό Γλέντι 13:45

 

Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2023

Διοργάνωση: Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου

Υπο την αιγίδα: Υπουργείο Παιδείας , θρησκευμάτων και αθλητισμού

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης , Δήμος Μινώα Πεδιάδας , Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αρκαλοχωρίου , Χουμερίου , Γαλατά , Βόνης ,Ζωφόρων ,  Θραψανού.

Επίσημοι χορηγοί : NEW BALANCE,  TOYOTA Παπακαλιάτης Α.Ε. , Φυσικό μεταλλικό νερό  ΖΑΓΟΡΙ, GARMIN.

Επίσημοι υποστηρικτές: Powerade, Capsis Astoria, , Κτελ Ηρακλείου Λασιθίου, S/M Χαλκιαδάκης , ,Minoan  LINES , Milakis web services, Heraklion gyms , Marrvore

Με την πολύτιμη βοήθεια: Ελληνική Αστυνομία, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, Ένωση ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, Πανελλήνια ένωση φυσικοθεραπευτών, V-strom Greek Riders Ηρακλείου Λασιθίου, www.cretangastronomy.gr ,  Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας , Μύλοι αγίας Μαρίνα, Αρτοποιείο Σίτος, Αποστολή Αγάπης, Λαογραφικός όμιλος Χνάρης, Παραδοσιακός σύλλογος τα ΣΦΑΚΙΑ, και δεκάδες μουσικά συγκροτήματα.

Χορηγοί επικοινωνίας:  Κρήτη tv, radio 98,4 , Νέα Κρήτη, Irun , Alpha News , Music club , Kiss Fm

 

 

Δημοφιλη Αρθρα