fbpx

Η δράση του “Clean Ocean” στο 9ο XTERRA O.W.S. Challenge 2022

Το “Clean Ocean - Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον” είχε την τιμητική του στο 9ο XTERRA O.W.S. Challenge 2022, όπου και παρουσιάστηκε!

iRun
Clean Ocean Υδρούσα

Με αξιοσημείωτη αποδοχή, συμμετοχή και συνέργεια, ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της φιλόδοξης δράσης “Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!” στη νήσο Υδρούσα, έναντι της περιοχής της Βούλας.

Ο εμπνευστής, ανάδοχος της πρωτοβουλίας και συντονιστής υλοποίησης της δράσης XTERRA GreeceTRIMORE SportEvents, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στην τελετή απονομών του 9ου XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022, παρουσίασε το έργο της πρώτης φάσης της δράσης μέσα από την πρεμιέρα του επίσημου βίντεο Clean Ocean for SustainabilityOfficial Media Clip.

Ακολούθως, βασικός στόχος της δράσης είναι να συμβάλλει στην προστασία/αποκατάσταση του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και όπως ανακοινώθηκε.. ακολουθεί μεγάλη και διαρκής προσπάθεια.

 Σε συνεργασία με την ECOELASTIKA, του μοναδικού εγκεκριμένου από την πολιτεία φορέα, υπεύθυνου για την οικολογική διαχείριση των ελαστικών μετά το τέλος του κύκλου της ζωής τους, αναπτύσσεται ένας σχεδιασμός διαρκούς ενεργοποίησης και συμμετοχής κολυμβητών, υποβρύχιων αλιέων, αλιέων και λοιπών ενδιαφερόμενων. Σε μια πρωτοφανή άτυπη συνέργεια, όλοι εκείνοι θα σημειώνουν σε ηλεκτρονικό χάρτη εφαρμογής που θα δημιουργηθεί, ελαστικά που εντοπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Clean Ocean Trimore


 
 

Ακολούθως, ομάδα η οποία θα ελέγχει την εφαρμογή και τις συγκεντρώσεις ελαστικών, θα σχεδιάζει και ακολούθως -εξασφαλίζοντας όλες τις κατάλληλες άδειες και συμπράξεις- θα δρομολογεί την ανέλκυσή τους  πρόκειται. Όλα τα ελαστικά τα οποία θα ανελκύονται, πάντα με ορθή από πλευράς ασφάλειας/αρχαιολογίας πρακτική, πρόκειται να οδηγούνται σε μονάδες αξιοποίησης μέσω των μηχανισμών της ECOELASTIKA, η οποία φροντίζει για την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας με την εφαρμογή κανόνων που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας.  

Το Clean Ocean κρατώντας ως υπόδειγμα διαχείρισης την πρώτη φάση που αρμονικά πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη αρωγή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, της Επίλεκτης Ομάδος Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, της ATHINES By The Seaκαι την πολύτιμη έμπρακτη και οικονομική στήριξη του μεγάλου χορηγού FORD MOTOR HELLAS και των χορηγών ΗΛΕΚΤΩΡ, MINETTA Ασφαλιστική, περνώντας στην δεύτερη φάση του αναζητώντας τους απαραίτητους πόρους υλοποίησης του οράματός του, καλεί και άλλους οργανισμούς να συστρατευτούν και συνδράμουν εμπράκτως, ενώ υπόσχεται να επανέρχεται ετησίως με απολογισμό έργου και επικαιροποίηση σχεδίου δράσης επόμενου έτους. Παράλληλα, με τη βοήθεια του νέου χορηγού Elval Colour υπόσχεται την επιβράβευση εκείνων που θα σημειώσουν επωνύμως στον ηλεκτρονικό χάρτη της εφαρμογής, ελαστικό το οποίο ακολούθως θα ανελκυστεί, με μία θέση για κάθε ελαστικό, στην ετήσια κλήρωση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου αξίας που θα ξεπερνά τα € 2.500. Η Marathon Bikes, θα φροντίζει για την αξιοπιστία του ποδηλάτου, την βελτιστοποίηση της τελικής αξίας που θα φτάνει στο νικητή (προσφέροντας όλο το κέρδος της και συνοδευτικές υπηρεσίες συναρμολόγησης, υποστήριξης, κ.λπ).

Clean Ocean Υδρούσα

Τη μεγάλη προσπάθεια πλαισιώνει πλήθος συνεργατών, χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών:

Στρατηγικοί Συνεργάτες: Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  | ECOELASTIKA Α.Ε.
Ειδικοί Συνεργάτες: Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω  |  ATHINES By The Sea
Μεγάλοι Χορηγοί: FORD Motor Hellas
Χορηγοί: HΛEΚΤΩΡ | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΙΝΕΤΤΑ | ELVAL COLOUR
Υποστηρικτές: Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι | 1MATION | Horizon | Marathon Bikes
Υπό την Έγκριση των: Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων  |  Λιμεναρχείο Σαρωνικού  |  Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών

Δημοφιλη Αρθρα