fbpx

Εκδήλωση βραβεύσεων Τελμησσού

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Newsroom
Εκδήλωση βραβεύσεων Τελμησσού

Ανήμερα των Θεοφανίων, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βραβεύσεων των μαραθωνοδρόμων του Τελμησσού και ατόμων που διακρίθηκαν για τις αθλητικές τους επιδόσεις, για την πολιτιστική τους συνεισφορά στις δράσεις του Συλλόγου μας και για την εθελοντική τους δράση.

Η Γ. Γραμματέας Ελευθερία Δημαντώνη καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και τους επισήμους καλεσμένους μας, τον κ. Βασίλη Οικονόμου, βουλευτή ΝΔ, τον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Στέργιο Τσίρκα, τον Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση, τις νεοεκλεγείσες Δημοτικούς Συμβούλους κ. Μαρία Σπανού και κ. Σοφία Μέξη, τους νεοεκλεγέντες Κοινοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα κ. Νίκο Παπαργύρη και της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης κ. Ματθαίο Καραμολέγκο, την κ. Ελένη Κάκαρη, προϊσταμένη της ΔΕΠ, τον κ. Γιώργο Διαμαντή, τεχνικό σύμβουλο της ΕΟΣΛΜΑΥ και τον κ. Βασίλη Τσαγκάρη, μέλος της ΕΟΣΛΜΑΥ, τον κ. Γρηγόρη Λαμπράκη, γιο του αείμνηστου Ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη και πρόεδρο του Ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης», τον πρωταθλητή Μαραθωνίου Δρόμου κ. Γιώργο Μάλλιαρη, την κ. Μαρία Φράγκου, Φυσικοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Επιστημονικού Τμήματος «Αθλητικής Φυσικοθεραπείας» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.), τον διακεκριμένο μαραθωνοδρόμο με πρόβλημα όρασης Στέργιο Σιούτη, τον μεγαλύτερο σε ηλικία μαραθωνοδρόμο Στέλιο Πρασσά, τον Χάρη Μανούση από το τη δρομική ιστοσελίδα Runntrail.gr και τη Σόνια Γεροδήμου από την ιστοσελίδα We love Marathon.

Εκδήλωση βραβεύσεων Τελμησσού

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η πολυπληθής παρουσία δρομέων από φίλους Συλλόγους Δρομέων.

Να ευχαριστήσουμε λοιπόν για την παρουσία σας όλους εσάς τους φίλους μας και συναθλητές μας από τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, τους Αθηναίους Δρομείς, το ΣΔΥ Αθηνών, το ΣΔΥ Πειραιά, τους Παλλήνιους Δρομείς και το Σύλλογο Δρομέων Αγίας Παρασκευής.

Ο Πρόεδρος Βλάσης Καραβασίλης ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, παρουσίασε τα μέλη του Δ.Σ. και τα καθήκοντα τους, τον αντιπρόεδρο Φίλιππο Τσαπατώρη, τη Γ. Γραμματέα Ελευθερία Δημαντώνη, την ταμία Καίτη Βλαχάκη, τα μέλη Θανάση Σαρρή και Χάρη Γκανάτσιο. Το μέλος του ΔΣ Δήμητρα Κούνα δεν παρευρέθη λόγω ασθενείας.

Στη συνέχεια ο Βλάσης Καραβασίλης έκανε ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε αναφέροντας όλους τους αγώνες και τις εκδηλώσεις του συλλόγου και παρουσίασε το πρόγραμμα των αγώνων και δράσεων για το 2024.

Η τελετή των βραβεύσεων ξεκίνησε με τον ύμνο του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ από τον ποιητή κ. Νίκο Ζερβάκη και συνεχίστηκε με τη βράβευση δυο ξεχωριστών δρομέων, μελών του Συλλόγου μας, που παρόλη την ηλικία τους εξακολουθούν να επάλξεις του δρομικού κινήματος: τον 83χρονο Παντελή Αβραμίδη και την 90χρονη Σταματία Φώτα.

Ο Παντελής Αβραμίδης τιμήθηκε ως ο γηραιότερος Ευρωπαίος αθλοσώστης αλλά και ως ο μοναδικός Έλληνας με χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς αγώνες ναυαγοσωστικής, στην ιστορία της χώρας!

Εξακολουθεί δε να αθλείται και να τερματίζει Μαραθώνιο παρόλο του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε.

Εκδήλωση βραβεύσεων Τελμησσού

Ακολούθησαν οι απονομές τιμητικών μεταλλίων στους Μαραθωνοδρόμους μας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και τερμάτισαν με επιτυχία τον επετειακό 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Στους: Βλάση Καραβασίλη, Πέτρο Μάρκου, Χρήστο Χριστοδούλου, Σπύρο Αποστόλου, Γιάννη Μόσχο, Αντώνη Αηδόνη, Ράνια Μάρκου, Βασίλη Καφετζή, Κώστα Μακέδο, Γιώργο Μελέκο, Φίλιππο Τσαπατώρη, Δημήτρη Τέκνο, Αλέξανδρο Κομεσσάριο, Κωσταντίνο Ρουφαγάλα, Χάρη Γκανάτσιο, Μαρία Σταμούλη, Κώστα Ζέρβα, Χρυσούλα Γούτσου, Στέλιο Σαφρά, Χριστίνα Κλεφτάκη που έτρεξε τον πρώτο της μαραθώνιο, Ελευθερία Αβραμίδου και Παντελή Αβραμίδη.

Οι υπόλοιποι μαραθωνοδρόμοι μας που λόγω ασθένειας ή άλλου κωλύματος δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση μπορούν να παραλάβουν το μετάλλιο τους μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του συλλόγου μας.

Απονεμήθηκαν επίσης ειδικά βραβεία σε αθλητές του συλλόγου μας για τις διακρίσεις τους, στον Δημήτρη Τέκνο, στον Χρήστο Χριστοδούλου, στον Αλέξανδρο Κομμεσάριο,  στην Κορνηλία Μολτ, στους Πέτρο και Ράνια Μάρκου, στον Νίκο Θωμαΐδη, στον Βασίλη Καφετζή, στον Μιλτιάδη Βράτσο, και στον αντιπρόεδρο Φίλιππο Τσαπατώρη.

Τιμήθηκε επίσης και ο μαραθωνοδρόμος, υπερμαραθωνοδρόμος και Σπαρταθλητής, φίλος του συλλόγου μας, Σπύρος Σπυρόπουλος.


 
 

Οι εθελοντές μας Ρούλα Βαζάνα, Απόστολος Καλατζής και Ανδρέας Πανούτσος βραβεύθηκαν για τη διαρκή προσφορά τους στο σύλλογο.

Εκδήλωση βραβεύσεων Τελμησσού

Τιμήθηκαν επίσης και οι συνεργάτες μας στο ΜΗΝΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 2023, οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα, τα Μαραθώνια Μονοπάτια, οι Πολιτιστικές Απόπειρες, το Οινοποιείο Ζεγγίνης, το Ωδείο Δώρα Ρούση και το Τουριστικό Γραφείο Timothy’s Family καθώς και το We love Marathon, η σελίδα που προωθεί την περιοχή του Μαραθώνα και τις δράσεις της.

Στους εκπροσώπους του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ματθαίο Καραμολέγκο και Παυλίνα Καλαμά προσφέραμε ένα χρηματικό ποσό ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης για την κάλυψη συστήματος ασφάλειας του χώρου τους.

Μετά το τέλος των βραβεύσεων ακολούθησε κέρασμα στο φουαγέ του μουσείου για όλους τους καλεσμένους μας.

Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κ. Ειρήνη Σπανού, τη διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου για τη φιλοξενία και τη θερμή συμπαράσταση στο έργο μας και σε όλους τους εθελοντές μας που συνέβαλαν με μεράκι και ενθουσιασμό στην επιτυχία της εκδήλωσης!

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το μέλος μας και μαραθωνοδρόμο Κωνσταντίνο Ρουφαγάλα που κάλυψε με ήχο και φωτισμό την εκδήλωση και τις κυρίες που πρόσφεραν καλούδια για τον μπουφέ.

Εκδήλωση βραβεύσεων Τελμησσού

Το Δ.Σ. του ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης για την παρουσία τους και εύχεται σε όλο τον κόσμο το 2024 να χαρίσει υγεία, αγάπη, ευημερία, ειρήνη και ιδιαίτερα στους δρομείς να επιτυγχάνουν πάντα τους (αθλητικούς) τους στόχους.

Ο ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ σας περιμένει να αγκαλιάσετε και να συμμετάσχετε στους αγώνες και στις δράσεις του για το 2024!

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στηρίζετε τις δράσεις μας με οποιοδήποτε τρόπο!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

 

Δημοφιλη Αρθρα