Ο θρίαμβος της Φιλτισάκου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην

Δύο χρυσά στην ελληνική ομάδα

Ανατολή Νέας Ιωνίας

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην, στο οποίο συμμετείχε η οκταμελής ελληνική ομάδα.

Η πρωταθλήτρια της Ανατολής Νέας Ιωνίας Κυριακή Φιλτισάκου κατέλαβε την 1η θέση στα 20.000 μ. με επίδοση 1:32.52, πλησιάζοντας το ρεκόρ της 1:32.23 (από το 2021).

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Παναγιώτα Τσινοπούλου, (του ΑΣ «Βέλος Παλαιού Φαλήρου»), με χρόνο 1:34.28.

Ανατολή Νέας Ιωνίας

Στο αγώνισμα των 20.000 μ. ανδρών ο πρωταθλητής Ελλάδος Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (του Παμμηλιακού Α.Σ.) τερμάτισε άνετα ΠΡΩΤΟΣ με χρόνο με 1:22.32, που είναι η έκτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του και η κορυφαία για τον ίδιο από το 2016!

Στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Καυκάς, (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών), στα 37 του χρόνια, συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ (το οποίο ήταν 1:26.54) και με 1:23.25 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Στο βάθρο, στο τρίτο σκαλί, ανέβηκε και ο Ελισσαίος Μπαρδάκης (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών) στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21.

Οι επιδόσεις της Ελληνικής ομάδας θεωρούνται πολύ καλές. Αθλητές και αθλήτριες επιδιώκουν μια καλή βαθμολογία στο ranking, εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του καλοκαιριού, στο Παρίσι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας (Ανατολή Νέας Ιωνίας) συγχαίρει την ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΙΛΤΙΣΑΚΟΥ και τον προπονητή της Άγη Πίσχο και εύχεται στην αθλήτρια να έχει υγεία και πάντοτε ρεκόρ και επιτυχίες.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου Αθήνας

Την Κυριακή το πρωί 10 Μαρτίου 2024 διεξήχθη ο 12ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που αποτελούσε και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Σύμμαχος των δρομέων ήταν ο πολύ καλός καιρός, αλλά και η αλλαγή της διαδρομής, η οποία ήταν πιο προσιτή και έδωσε την δυνατότητα στους δρομείς να πετύχουν πολύ καλές επιδόσεις.

Στους άνδρες πρώτευσε ο Νίκος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου με 1:05.30, που αποτελεί νέο ρεκόρ διαδρομής. Δεύτερος ήταν ο (πολυνίκης του αγωνίσματος και νικητής του Μαραθωνίου του 2023) Παναγιώτης Καραΐσκος του ΝΓΣ Ηρακλή Θεσ/νίκης με 1:06.35 που επίσης αποτελεί ρεκόρ για τον αθλητή και τρίτος ο Κων/νος Σταμούλης (αδελφός του πρώτου νικητή) με 1:06.47. Στην τρίτη θέση για το πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερμάτισε ο αθλητής Χαράλαμπος Πιτσώλης του ΓΑΣ Ιλισός  με 1:07.45.

Στον ίδιο αγώνα ο Σύλλογός μας συμμετείχε με ΔΥΟ αθλητές του, τον Αθανάσιο Καρβουνιάρη, ο οποίος κατέλαβε την 29η στη γενική κατάταξη (27η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), με 1:14.39, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ του αθλητή. Ο αθλητής μας κατέλαβε την πρώτη θέση στην ηλικιακή κατηγορία 45-49.

Θυμίζουμε ότι ο Αθανάσιος Καρβουνιάρης ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ νικητής στον αγώνα δρόμου 10.000 μ. «Μπλόκο Καλογρέζας», που διεξήχθη την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024. Ο δεύτερος αθλητής μας ήταν ο Αλέξανδρος Καρύκας, οποίος κατέλαβε τη 42η θέση της γενικής κατάταξης, με χρόνο 1:16.49, που (επίσης) αποτελεί νέο ρεκόρ του αθλητή. Στους άνδρες τερμάτισαν συνολικά 4.750 αθλητές.

Ανατολή Νέας Ιωνίας

Ο αθλητής της Ανατολής, Αθανάσιος Καρβουνιάρης, με τον πρόεδρο της Ανατολής, Ευάγγελο Βασιλείου

Στις γυναίκες είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα: 1η) Αναστασία Μαρινάκου (Παναθηναϊκού Α.Ο.) με χρόνο 1:16.48, 2η) Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) με χρόνο 1:17.33 και 3η) Παναγιώτα Βλαχάκη (ΓΑΣ Ιλισός) με χρόνο 1:17.41. Και οι τρεις αθλήτριες πέτυχαν νέα ατομικά ρεκόρ. Συνολικά τερμάτισαν 1.525 αθλήτριες.

Των εκκινήσεων προηγήθηκε η εκκίνηση του αγώνα για τους δρομείς με τροχήλατα αμαξίδια. Στην εξέδρα των εκκινήσεων ήταν και η μικρή Αγάπη (Α. με Α.)

Εκτός του Ημιμαραθωνίου διεξήχθη αγώνας 1.000 μ. για μικρά παιδιά, για παιδιά ΑμεΑ και παιδιά των ειδικών σχολείων και των Special Olympics, μερικά των οποίων τα συνόδευσαν οι γονείς τους.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με τον αγώνα των 5.000 μ. για άνδρες και γυναίκες, στον οποίο επίσης είχαμε μεγάλη συμμετοχή και πολύ καλές επιδόσεις.

Φιλτισάκου

Κυριακή Φιλτισάκου, Παναγιώτα Τσινοπούλου

H φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Για όλους τους αγώνες ο τερματισμός ήταν ο χώρος μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν: η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα (καθώς και αρκετά άλλα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ), ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Χάρης Δούκας, η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Ελενα Ράπτη και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των χορηγών.

Μεγάλη ομάδα τυμπανιστών της ομάδας κρουστών QUILOMBO, έδωσαν επί ώρες ρυθμό και το ιδιαίτερο χρώμα στους αγώνες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τους δύο αθλητές του για τη συμμετοχή τους και τους πολύ καλούς χρόνους.