fbpx

H Salomon & η SUUNTO μεγάλοι χορηγοί της 18ης διοργάνωσης Olympus Marathon

by Newsroom

H Salomon & η SUUNTO είναι για άλλη μια χρονιά Μεγάλοι Χορηγοί του Olympus Marathon, του σημαντικότερου αγώνα trail running στην Ελλάδα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου στον Όλυμπο.

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί μια ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν το Δία. Σήμερα ο Olympus Marathonμετουσιώνει αυτή την πορεία σε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, με τους δρομείς να ακολουθούν τα ίχνη της ιστορίας στο θρυλικό «βουνό των θεών». Ο αγώνας ξεκινά από τον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε υψόμετρο 3 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και τερματίζει στο πάρκο του Λιτόχωρου. Η διαδρομή καλύπτει συνολική απόσταση  43,8 χιλιομέτρων. Για άλλη μία χρονιά, εκτός από τον Μαραθώνιο, θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου ο αγώνας Olympus Vertical και την Κυριακή 26 Ιουνίου οι αγώνες 14 χλμ, Στην Κόψη των Αετών και 5 χλμ, Melindra Trail.

 

Στον αγώνα Olympus Marathon θα συμμετέχουν οι αθλητές της ομάδας Salomon Hellas, Δημήτρης Θεοδωρακάκος, πολυνίκης του αγώνα, Γιάννης Κουρκουρίκης και Φωτεινή Κολόκα ενώ οι Θανάσης Παγουνάδης, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Γιώργος Διαλεκτός θα συμμετέχουν στον αγώνα Olympus Vertical. Επίσης από την ομάδα της Suunto Greece θα συμμετέχει ο Slawomir Matras στον Olympus Marathon και ο Χρήστος Μαυρίκιος στον Olympus Ultra.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.olympus-marathon.com/

 


Λίγα λόγια για τη Salomon

Η Salomon γεννήθηκε στην καρδιά των Γαλλικών Άλπεων το 1947. Καθοδηγούμενοι από το πάθος τους για τα σπορ του βουνού και τις καινοτομίες στον τομέα του design, ο Francois Salomon και ο γιος του George σχεδίασαν και τελειοποίησαν πολλές από τις πρώτες σύγχρονες δέστρες του σκι.
Σήμερα η Salomon διαθέτει είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ καθώς και εξοπλισμό για πολλά σπορ και συγκεκριμένα για το σκι, το snowboard, το adventure racing, το hiking, το trail running και το δρομικό τρέξιμο.
Αυτό που καθιστά τη Salomon ηγέτιδα εταιρεία στον εξοπλισμό για τα ορεινά σπορ, είναι η ανάγκη να κάνει πράξη ακόμα και τις πιο καινοτόμες ιδέες, διευρύνοντας τα όρια του εφικτού. Η κληρονομιά, η κουλτούρα και η σημερινή δέσμευσή της καθοδηγούνται από ένα όραμα: κορυφαία προϊόντα για ορεινά αθλήματα δημιουργούνται από κορυφαίους ανθρώπους που ασχολούνται με τα ορεινά αθλήματα.

 

Λίγα λόγια για τη Suunto

Η Suunto ιδρύθηκε το 1936, όταν ο Φινλανδός μηχανικός Tuomas Vohlonen ανακάλυψε τη μέθοδο μαζικής παραγωγής για τις πυξίδες υγρού τύπου. Από τότε, η Suunto παραμένει στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού και της καινοτομίας για τα αθλητικά ρολόγια, τους υπολογιστές βυθού και όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι λάτρεις της περιπέτειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τα ψηλότερα βουνά έως τα βάθη των ωκεανών, η Suunto εξοπλίζει τους λάτρεις της περιπέτειας σωματικά και πνευματικά για να κατακτήσουν νέα εδάφη.
Τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας και το εργοστάσιο βρίσκονται στη Vantaa, στη Φινλανδία.
Η εταιρία είναι θυγατρική της Amer Sports Corporation, στην οποία ανήκουν επίσης τα σήματα Salomon, Arcteryx, Atomic, Wilson, Precor, Peak Perfromance και Nikita.

Δημοφιλη Αρθρα