fbpx

Η τεχνική ενημέρωση για τον 5ο Ορειβατικό Αγώνα Τσαριτσάνης

iRun
5ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης - Ολύμπου

Οι διοργανωτές του 5ου Ορειβατικού Αγώνα Τσαριτσάνης – Ολύμπου εξέδωσαν ανακοίνωση για την τεχνική ενημέρωση, αλλά και το πρόγραμμα εκκίνησεων.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Μετράμε πλέον αντίστροφα για την έναρξη του 5ου Ορειβατικού αγώνα Τσαριτσάνης –Ολύμπου

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς και η ανυπομονησία μας να σας υποδεχθούμε είναι τεράστια!

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας η γραμματεία μας θα είναι σε λειτουργία την Κυριακή 4 Απριλίου από 7:30 -08:30 για τον αγώνα των 30 χλμ. και απο 8:30 εως 10:00 για τον αγώνα των 8χλμ.στην Κοινότητα Τσαριτσάνης δίπλα από την πλατεία προκειμένου να παραλάβετε το πακέτο συμμετοχή σας.

Παρακαλείστε να το έχετε παραλάβει τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα στον οποίο συμμετέχετε.

Κάποιες τελευταίες υπενθυμίσεις και συστάσεις, για να κυλήσει άρτια, ομαλά και με ασφάλεια η προσέλευσή σας στον χώρο της διοργάνωσης είναι οι παρακάτω:

Παρακαλείστε να ακολουθείτε τις οδηγίες των εθελοντών και των υπευθύνων της διοργάνωσης με κατανόηση, καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο πρέπει να τηρηθεί αυστηρά, για την ασφάλεια όλων μας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας στον χώρο της γραμματείας είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προσώπου.

Οι συμμετέχοντες αθλητές να έχετε μαζί σας το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή PCR test (72h) ή rapid test (48h) και την ταυτότητα τους.

5ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης - Ολύμπου

Ώρες εκκίνησης των αγώνων :

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/4/22 ώρα (18:00) παιδικός αγώνας Κρυόβρυση Fun Run 1χλμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/4/22 είναι οι εξής:

Αγώνας 30km (09:00)

ΣέγκιαTrail 8 km (10.30)

Πεζοπορία 4,5 χλμ (10:40 )

Οι εκκινήσεις του κάθε αγώνα θα γίνονται σε blocks συγκεκριμένου αριθμού ατόμων, όπως αυτές θα υποδειχθούν από τους υπευθύνους της διοργάνωσης, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Απονομές δεν θα πραγματοποιηθούν αλλά οι νικητές των αγώνων θα παραλάβουν τα αναμνηστικά τους σε καθορισμένες ώρες που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και οι αθλητές , αθλήτριες θα ενημερωθούν εγκαίρως. Ενδεικτικές ώρες παραλαβής αναμνηστικών από τους νικητές και νικήτριες από τόν Αγώνα Σέγκια trail 8χλμ. 12:30 εως 13:00 .

Για τον Ορεινό αγώνα 3ο χλμ ενδεικτικές ώρες παραλαβής αναμνηστικών από τους νικητές και νικήτριες είναι 13:45 εως 14:15 αναλόγως την ώρα άφιξης των αθλητών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πάντα η τεχνική ενημέρωση συνηθίζεται να γίνεται παραμονές αγώνα στην τοποθεσία διεξαγωγής του αγώνα. Ακόμα μια χρονιά όμως η πανδημία βάζει φρένο σε αυτό. Έτσι  λοιπόν θα περιοριστούμε στην τεχνική ενημέρωση μέσω διαδικτύου και social media.  Σε περίπτωση που υπάρξουν  απορίες /ερωτήσεις μπορείτε να μας τα στείλετε στο παρακάτω  e-mail (jimigo@gmail.com) και θα γίνουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις το συντομότερο δυνατό.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

TSARITSANI trail 30 χλμ. & ΣΕΓΚΙΑ trail 8 χλμ.

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 30 χλμ. 09:00 πμ – 8 χλμ. 10:30 πμ

ΣΗΜΑΝΣΗ:

Η σήμανση του αγώνα είναι συχνή κάθε 50 με 100 μέτρα με κορδέλες σημάνσεως (κόκκινο/λευκό), με βαμμένο κόκκινο και κίτρινο σημάδι και με βέλη κατεύθυνσης σε ένα η δύο διαφορετικά χρώματα. Σε πολλά σημεία είναι κοινή η διαδρομή και των 2 αγώνων.

Εάν για πάνω από 100 μέτρα δεν βλέπετε σημάδι, όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω, τότε θα πρέπει να γυρίσετε προς τα πίσω και να βρείτε το τελευταίο σημάδι. Οι δρόμοι που είναι ασφαλτοστρωμένοι θα έχουν βαμμένα βέλη κατεύθυνσης.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ:

Όλα τα μονοπάτια έχουν καθαριστεί και σας περιμένουν να τα απολαύσετε. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από ιδιαίτερα τεχνικά μονοπάτια. Δεν παύει να υπάρχουν σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Πλινθόκτιστα μονοπάτια δεν υπάρχουν πολλά στον αγώνα , τα οποία όμως θα πρέπει να προσέχετε την ολισθηρότητα τους ιδιαίτερα ,ανάλογα με τον καιρό.

Ρίζες από δέντρα ή μεγάλους θάμνους που έχουν αφαιρεθεί είναι βαμμένα με χρώμα ώστε να σας τραβούν την προσοχή.

Ποτάμια και ρυάκια θα συναντήσετε πολλές φορές θα περνάτε από πάνω τους και παρακαλώ να έχετε την προσοχή σας.

Λάστιχα ποτίσματος στο 11ο χλμ. και από το 20ο χιλιόμετρο εως το 23ο υπάρχουν για τους δρομείς των 30 χλμ. Έχουν τοποθετηθεί με προσοχή από την διοργάνωση αλλά και πάλι παρακαλείσθε να δώσετε μεγάλη προσοχή.

5ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης - Ολύμπου

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Θα υπάρχουν 7 σταθμοί ανεφοδιασμού στον αγώνα οι οποίοι περιγράφονται παρακάτω:

ΑΓΩΝΑΣ 30 χλμ.

1. Δέση στα 3,8 χλμ. (νερό)
2. Βράχος Αη Σωτήρα στα 7,8 χλμ. (νερό, σταφίδες και σνακ)
3. Σέγκια στα 10 χλμ. (νερό, ισοτονικό, ξερή τροφή, σταφίδες και τροφοδοσία από την εταιρεία ETHICSPORT). Ο σταθμός είναι και checkpoint
4. Γκορτσιά στα 12,5 χλμ. (νερό )
5. Κουκούλι στα 16 χλμ. (νερό ,μπανάνες ,σταφίδες ,αλμυρά σνακ)
6. Παλαιοχώρι στα 19χλμ. (νερό, πατάτα βραστή, αλμυρά σνακ, ισοτονικό)
7. Σέγκια στα 24 χλμ. (νερό, ισοτονικό, ξηρά τροφή, σταφίδες και τροφοδοσία από την εταιρεία ETHICSPORT).

ΑΓΩΝΑΣ ΣΕΓΚΙΑ TRAIL 8χλμ.


 
 

1. Στο 4ο χλμ. ( νερό σταφίδες, αλμυρά σνακ )

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ
Χρονικό όριο θα υπάρχει στον αγώνα των 30 χλμ. μόνο στο 10ο χλμ θα πρέπει οι αθλητές να μην υπερβούν τις 2 ώρες.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές αλλά θεωρείται απαραίτητη η χρήση παπουτσιών ορεινού τρεξίματος. Συστήνεται επίσης να έχουν υδροδοχείο, αδιάβροχο ή αντιανεμικό, καπέλο ή σκούφο, γάντια ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Η εγκατάλειψη εξοπλισμού κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία σταθμών γίνεται με ευθύνη του αθλητή.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Σε όλους τους σταθμούς τροφοδοσίας ,και σε ενδιάμεσα σημεία, θα υπάρχουν ράδιο-ασυρματιστές που θα μπορούν να επικοινωνούν με την βάση του αγώνα για παν ενδεχόμενο καθώς επίσης και διασώστες – για την παροχή βοήθειας όπου απαιτηθεί. Ασθενοφόρο και γιατρός θα υπάρχει σε ετοιμότητα  στον τερματισμό του αγώνα.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ:

Σε κάθε σταθμό θα υπάρχουν μπλε κάδοι ανακύκλωσης. Παρακαλείστε να καταναλώνετε τα προϊόντα υδροδοσίας και τροφοδοσίας στον σταθμό και μόνο ώστε να συλλέγονται άμεσα από τους εθελοντές και να ΜΗΝ απομακρύνεστε από τον εκάστοτε σταθμό με κανένα είδος συσκευασίας.

 ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ:

Εγκατάλειψη αθλητή μπορεί να γίνει μόνο σε σταθμό τροφοδοσίας για λόγους ασφάλειας του αθλητή.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:

Όλα τα μονοπάτια έχουν και ξεχωριστή σήμανση πεζοπορίας. Σας εφιστούμε την προσοχή να μην παρασυρθείτε από αυτήν και να ακολουθείτε πάντα τα σημάδια του αγώνα και μόνο (όπως αναφέρθηκαν παραπάνω)

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας  μπορείτε να προσέρχεστε στην γραμματεία την Κυριακή 3/4 από τις 07:30 έως στις 08:30 στο Κοινοτικό κατάστημα Τσαριτσάνης που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία. Θα πρέπει να προσκομίσετε το δελτίο ταυτότητας  σας και το πιστοποιητικό εμβολιασμού – νόσησης  ή RAPID TEST (48 ωρών) , PCR TEST (72 ωρών) όπως έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας.
Χρονομέτρηση – Αριθμός Bib

Ο αριθμός Bib θα πρέπει να είναι σε εμφανή σημείο. Αθλητής που δεν θα έχει μαζί του τον αριθμό bib και δεν θα εμφανιστεί ο χρόνος του λόγω κακής τοποθέτησης του chip, θα θεωρείτε άκυρη η συμμετοχή του στον αγώνα.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ COVID-19 ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

Με το παρόν έντυπο, η πιο κάτω υπογράφουσα διοργάνωση αγώνων ορεινού τρεξίματος, υποβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αθλητικού γεγονότος (αγώνα) της, το οποίο κατατάσσεται στους «εκτός σταδίου αγώνες».

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

1. Ονομασία διοργάνωσης : 5ος ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ- ΟΛΥΜΠΟΥ
2. ΑΦΜ διοργάνωσης :
3. Εκπρόσωπος διοργάνωσης : ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
4. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6944247867
5. Email επικοινωνίας : jimigo@gmail.com
6. Μήκος (απόσταση) διαδρομής : 30χλμ.και 8χλμ. και παιδικός αγώνας 2χλμ.
7. Πλήθος γεγονότων (αγώνων) διοργάνωσης : 3
8. Γεγονότα (αγώνες) ανά ημέρα : 1 αγώνας 2/4 /22και 2 αγώνες 3/4/22
9. Τύπος συμμετοχής : Ατομικός
10. Κατανομή συμμετοχής εμβολιασμένων / ανεμβολίαστων (σε %) : 95% και 5%
11. Τρόπος εγγραφών : Διαδικτυακός
12. Πλήθος συμμετοχών (ολογράφως) : Σύνολο 400 αθλητές και για τους 3 αγώνες
13. Τόπος διεξαγωγής (πόλη ή χωριό / νομός) : Τσαριτσάνη Λάρισας
14. Ακριβής τοποθεσία εκκίνησης : Πλατεία Τσαριτσάνης

15. Ακριβής τοποθεσία τερματισμού : Πλατεία Τσαριτσάνης
16. Ημερομηνία διεξαγωγής του γεγονότος : 2-3 Απριλίου 2022
17. Ώρα έναρξης του γεγονότος : 08:30
18. Ώρα λήξης του γεγονότος : 15:00
19. Διάρκεια γεγονότος σε ώρες : 6 ώρες
20. Μέθοδος εκκινήσεων : Ανά 50 αθλητές
21. Χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους : υποχρεωτική
22. Χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους : υποχρεωτική
23. Γενικά μέτρα προφύλαξης : όλα όσα ορίζονται από τις σχετικές ΚΥΑ
24. Απονομές επάθλων : δεν θα πραγματοποιηθούν

Ο αγώνας που περιγράφεται πιο πάνω, πρόκειται να πραγματοποιηθεί με τις προδιαγραφές και όρους, που προβλέπονται από το πιο πρόσφατο έγγραφο οδηγιών σύνταξης υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (τελευταία ενημέρωση από 31.01.2021).

2. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ» ΑΓΩΝΑ

Πραγματοποίηση αγώνων με ποσοστό τουλάχιστον 95% εμβολιασμένους ή νοσήσαντες αθλούμενους (με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ) και έως 5% μη εμβολιασμένους αθλούμενους.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα, από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (βάσει τη ισχύουσας ΚΥΑ)
Οι μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) με PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών
Μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) συμμετέχουν με επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).

Χρήση μάσκας από τους αθλούμενους μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό τους.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται εκ των προτέρων ηλεκτρονικά και αποφεύγονται οι συναθροίσεις στη γραμματεία του αγώνα.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων καθορίζεται βάσει της ισχύουσας κάθε φορά Κ.Υ.Α. Η τρέχουσα από 14.01.2022 δεν προβλέπει περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων με την προϋπόθεση τήρησης των ποσοστών εμβολιασμένων / ανεμβολίαστων (95% προς 5%).

Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων.

Όσοι ενήλικοι συμμετέχοντες έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι μόνο εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση (παράγραφος 2 του άρθρου 9 της ισχύουσας ΚΥΑ).

Δεν επιτρέπονται τελετές απονομών! Αντίστοιχα, μπορεί να γίνει μια προσαρμογή και οι αθλούμενοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα μετάλλιά τους από ένα τραπέζι, χωρίς επαφή, χωρίς συνωστισμό.

Αποφεύγονται οι εκδηλώσεις προσωπικής αβροφροσύνης μεταξύ προσωπικού της διοργάνωσης και αθλουμένων (εναγκαλισμοί, χειραψίες).

Δεν επιτρέπεται η παρουσία θεατών στους αγώνες.

Οι εκκινήσεις μπορούν να γίνουν είτε ατομικά είτε σε μπλοκ έως 50 ατόμων κατά μέγιστο (δεν έχει σημασία αν είναι μικτοί ή αμιγείς αγώνες) με χρονική διαφορά ανάμεσα στις εκκινήσεις των μπλοκ 5-10 λεπτά (ιδανικά 10 λεπτά).

Οι αγώνες που πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα εφόσον έχουν ίδιο σημείο εκκίνησης για να θεωρούνται ξεχωριστοί θα πρέπει η εκκίνηση του τελευταίου μπλοκ του 1ου αγώνα να απέχει χρονικά τουλάχιστον 30 λεπτά από την εκκίνηση του πρώτου μπλοκ του 2ου αγώνα.

Εφόσον λειτουργήσει EXPO (έκθεση προϊόντων) στο χώρο του γεγονότος, τότε ισχύουν τα προβλεπόμενα του αντίστοιχου πεδίου της εκάστοτε ΚΥΑ για τις εμπορικές εκθέσεις.

Επιβάλλεται η πραγματοποίηση είτε PCR test 72 ωρών είτε rapid test 48 ωρών στο ανεμβολίαστο προσωπικό της διοργάνωσης. Το εμβολιασμένο ή νοσήσαν προσωπικό απαλλάσσεται από την υποχρέωση διεξαγωγής τεστ, υποχρεούται μόνο στην επίδειξη του αντίστοιχου πιστοποιητικού.
Η χρήση γαντιών μιας χρήσης επιβάλλεται μόνο κατά την μεταφορά ιματισμού και την παροχή ιατρικής βοήθειας. Αντί της χρήσης γαντιών συστήνεται η συχνή απολύμανση των χεριών.

Για κρούσμα covid-19 που θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, σε αγωνιζόμενους ή προσωπικό, ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Οδηγίες εδώ https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/12/epikairopoiisi-odigion-apomonosis-kai-karantinas-kroysmaton-covid-19-20211229.pdf

Η απολύμανση των χώρων γίνεται με βάση τα οριζόμενα από τον ΕΟΔΥ (λεπτομέρειες εδώ https://eody.gov.gr/odigies-gia-ton-perivallontiko-katharismo-mi-ygeionomikon-monadon-poy-echoyn-ektethei-ston-io-sars-cov-2/

Δημοφιλη Αρθρα