fbpx

Ioannina Lake Run: Αθλοθέτης και για το ρεκόρ διαδρομής η Τράπεζα Ηπείρου

Newsroom
Ioannina Lake Run

Ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια το Ioannina Lake Run να ανοίξει ακόμη περισσότερο τα φτερά του, αλλά και να εδραιωθεί ως ένας αγώνας για όλους, έχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, που στηρίζει δυναμικά και τη διοργάνωση, αλλά και τους αθλητές που παίρνουν μέρος.

Φέτος η Τράπεζα Ηπείρου θα είναι για ακόμη μια φορά επίσημος αθλοθέτης του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ. γύρω από την Παμβώτιδα, απονέμοντας χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες, μια πρωτοβουλία που αποτελεί και ένα δείγμα εκτίμησης στην προσπάθεια των αθλητών μεγάλων αποστάσεων, οι οποίοι προετοιμάζονται χωρίς τις οικονομικές απολαβές αθλητών άλλων αγωνισμάτων.

Για πρώτη φορά όμως φέτος θα αθλοθετήσει και χρηματικό βραβείο για το ρεκόρ διαδρομής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, με στόχο να συμμετέχουν περισσότεροι κορυφαίοι δρομείς με υψηλότερες επιδόσεις.

Κάτι που σε έναν βαθμό έχει ήδη επιτευχθεί, καθώς στα Γιάννενα θα βρεθούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 οι μισοί σχεδόν δρομείς από αυτούς που τερμάτισαν στην πρώτη 15άδα του Μαραθωνίου της Αθήνας πέρυσι.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου θα είναι φέτος, επίσης για πρώτη φορά, και χορηγός του Παραλίμνιου Αγώνα Δρόμου 1.000 μ. για ΑμεΑ, με στόχο να περάσει το μήνυμα των ίσων δικαιωμάτων σε συμμετοχή αγώνων δρόμου.

Tην πολυδιάστατη στήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στο Ioannina Lake Run υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Ιωάννης Βουγιούκας. «H Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει ενεργά και με συνέπεια πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που έχουν άμεση και έμμεση επίδραση στην οικονομία της Ηπείρου και την τοπική κοινωνία.

Ταυτόχρονα, με την υποστήριξη του Παραλίμνιου Αγώνα ΑμεΑ θέλουμε να δώσουμε θάρρος και δύναμη στα άτομα με αναπηρία, και να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Επίσης, με την αθλοθέτηση του ρεκόρ αγώνα δρόμου, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της διοργάνωσης του Ioannina Lake Run, βοηθώντας να προσελκύσει κορυφαίους αθλητές και να έχει απήχηση στο εξωτερικό. Ετσι, ο τόπος μας θα λάβει προβολή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εκτός συνόρων», ανέφερε.

«Το Ioannina Lake Run είναι μια εκδήλωση που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας και είναι ένα αθλητικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας, με απήχηση πλέον και σε δρομείς του εξωτερικού. Θέλουμε να δεσμευτούμε ότι και τα επόμενα χρόνια η Τράπεζα Ηπείρου θα είναι δίπλα στο Ioannina Lake Run και τους ανθρώπους του, που πραγματικά έχουν αναβαθμίσει και το δρομικό κίνημα στην πόλη και την ίδια την πόλη, προβάλλοντάς τη σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ο εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Βασίλης Τσουκανέλης, κάνοντας γνωστό ότι στους αγώνες θα συμμετέχει και μια ομάδα εργαζόμενων.

«Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται», τόνισε ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης, εκτιμώντας πως φέτος ο συναγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος, λόγω και του επάθλου για το ρεκόρ αγώνα που θεσμοθετείται, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Τράπεζα Ηπείρου για την πολύπλευρη συνεισφορά της, καθώς και την κοινωνική της ευαισθησία με την υιοθεσία του Παραλίμνιου Δρόμου για τα ΑμεΑ, ο οποίος πραγματοποιείται το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022.

«Ηταν ένας αγώνας που δεν έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και φέτος τον περιμένουμε με χαρά», πρόσθεσε.Αναφερόμενος, τέλος, στις συμμετοχές, ο κ. Σπυριούνης εκτίμησε ότι θα είναι στα επίπεδα του 2019, χρονιά που στα Γιάννενα έτρεξαν συνολικά 3.900 δρομείς στους αγώνες του διημέρου. «Αυτό που για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ο κάθε Γιαννιώτης να έχει μια θέση στη φετινή διοργάνωση. Είτε τρέχοντας είτε ως εθελοντής είτε συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις, είτε ακόμη και ενθαρρύνοντας όσους παίρνουν μέρος στους αγώνες», κατέληξε.

Ioannina Lake Run


 
 

 

Παράταση εγγραφών μέχρι την Παρασκευή

Μέχρι τις 12:00 της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2022 θα συνεχιστούν οι εγγραφές για το Ioannina Lake Run, προκειμένου να καλυφθεί το έντονο ενδιαφέρον των δρομέων που δεν ολοκλήρωσαν έως τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου την εγγραφή τους.

Οσοι θέλουν να τρέξουν είτε στον αγώνα του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ. την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, είτε στους αγώνες των 10 χλμ., επίσης την Κυριακή, και των 5 χλμ. το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να σπεύσουν να εγγραφούν, καθώς μετά το κλείσιμο του συστήματος δεν θα υπάρχει άλλη δυνατότητα. Υπενθυμίζεται πως για να ολοκληρωθεί η εγγραφή στους αγώνες, πρέπει να έχει καταβληθεί το αντίστοιχο αντίτιμο.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εγγραφές για τους αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα με δωρεάν συμμετοχή Family Run, «Μαμά Καρότσι», Παραλίμνιος Δρόμος ΑμεΑ, καθώς και για τον αγώνα για μαθητές Δημοτικού Lake Run Kids Race, μέχρις εξαντλήσεως των διαθέσιμων συμμετοχών.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο www.ioanninalakerun.gr και στο Κέντρο Εγγραφών στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα Παλιά Σφαγεία (11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ).

 

Διαβάστε ακόμα:

7ος Ημιμαραθώνιος Στα Ιχνη της Ιεράς Οδού (25 Σεπτεμβρίου 2022)

7ος Δρόμος των Αλκυόνων Night Run (1 Οκτωβρίου 2022)

6ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης (9 Οκτωβρίου 2022)

Δημοφιλη Αρθρα