fbpx

Με 35 δρομείς ο Δρόμος Μάχης Μαραθώνα

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 ο Τελμησσός τίμησε την ιστορική μάχη

Newsroom

Τριάντα πέντε δρομείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου μας, Τελμησσού, για να τρέξουμε μια διαδρομή 30 χλμ. και να τιμήσουμε όλοι μαζί την ιστορική Μάχη Μαραθώνα.

Συναντηθήκαμε νωρίς το πρωί της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2024 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ήταν αφιερωμένος στον δάσκαλο των υπεραποστάσεων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΟΥΛΗ και στο φίλο συναθλητή, δρομέα υπεραποστάσεων, Σπαρταθλητή ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΟ που τόσο ξαφνικά -την 1η Σεπτέμβρη- έφυγε από κοντά μας σκορπώντας τεράστια θλίψη με τον χαμό του.

Δρόμος Μάχης Μαραθώνα

Οι δρομείς ξεκίνησαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα στο Βρανά και κατευθύνθηκαν προς το Τσέπι και το Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο. Η επόμενη στάση ήταν ο αρχαιολογικός χώρος του Τύμβου Μαραθώνα.

Τρέχοντας στον παραλιακό πεζόδρομο και αφού πέρασαν από το γλυπτό του Στέλιου Κυριακίδη στην πλατεία της Παραλίας Μαραθώνα οι δρομείς στάθηκαν για λίγο στον Αρχαιολογικό χώρο Πλάσι.

Ο επόμενος σταθμός ήταν το Τρόπαιο της Μάχης Μαραθώνα και στη συνέχεια η Μακάρια Πηγή.

Δρόμος Μάχης Μαραθώνα

Οι δρομείς συνέχισαν για το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, όπου έκαναν στάση.

Στη συνέχεια έτρεξαν προς τον μεσαιωνικό Πύργο της Οινόης, όπου κοντά βρίσκονται το Σπήλαιο του Πανός και η «Μάντρα της Γριάς», ένας περίβολος διαμέτρου 3.300 μέτρων, που περιέκλειε το αγρόκτημα που είχε προσφέρει ο Ηρώδης Αττικός, Μαραθώνιος, στη γυναίκα του Ρήγιλλα.

Ο τερματισμός έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα.

Δρόμος Μάχης Μαραθώνα

Μετά τον τερματισμό και του τελευταίου δρομέα επισκεφθήκαμε τον Τύμβο των Πλαταιέων, όπου ο κ. Μάρτιν Κρέεμπ, π. Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και μέλος του Συλλόγου Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα μίλησε για το δρόμο στην αρχαιότητα και απάντησε σε ερωτήματα δρομέων.

Τιμητικά προσφέραμε το σύμβολο του Τελμησσού και λουλούδια στον κ. Κρέεμπ για την άψογη συνεργασία μας και τη συνεχή στήριξή του στις δράσεις του συλλόγου μας.

Επίσης, τιμήθηκε ο «Ευχίδας» Παναγιώτης Αντωνόπουλος και η σύζυγός του Ρίτσα για τις δράσεις τους στις υπεραποστάσεις.


 
 

Δρόμος Μάχης Μαραθώνα

Στη συνέχεια η ιέρεια Σοφία Αρσενοπούλου απένειμε μετάλλια και διπλώματα στους συμμετέχοντες στο ΔΡΟΜΟ ΜΑΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.

Μετά το πέρας του τελετουργικού τους δρομείς και τους προσκεκλημένους περίμεναν πλούσια εδέσματα.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους φίλους δρομείς που συμμετείχαν στην προπονητική αυτή διαδρομή

Είχαμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε κοντά μας σπουδαίους αθλητές μεγάλων αποστάσεων!

Οι εγκάρδιες ευχαριστίες μας ανήκουν στα μέλη και στους φίλους- φίλες του Τελμησσού για την εθελοντική βοήθεια στη διοργάνωση και στα νόστιμα εδέσματα που έφτιαξαν!

Δρόμος Μάχης Μαραθώνα

Και φυσικά και να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Θανάση, τη Ρίτσα, τον Τάκη για τους σταθμούς εφοδιασμού, καθώς και τον Απόστολο και τον Χάρη για τη συμπαράσταση τους ως τελευταίο όχημα που ακολουθούσε όλους τους δρομείς.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους τον πρωταθλητή μας Γιώργο Μάλλιαρη, τη διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου Ειρήνη Σπανού και τον 93χρονο μαραθωνοδρόμο Στέλιο Πρασσά.

Ευχαριστούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και τους εργαζόμενους του για τη φιλοξενία που μας προσέφεραν.

Είμαστε ευγνώμονες που όλοι μαζί τιμήσαμε την ιστορική ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!

Και του χρόνου!

 

 

Δημοφιλη Αρθρα