fbpx

Τελετή έναρξης Μήνα Μαραθωνίου 2023 και Τετράπολις

Ο Τελμησσός τιμάει τον μαραθώνιο δρόμο στη γενέτειρά του

Newsroom
Μήνας Μαραθωνίου Δρόμου 2023

Με ένα όμορφο και λιτό τελετουργικό, και τις βραβεύσεις των δρομέων που συμμετείχαν την ίδια μέρα στον υπερμαραθώνιο Μαραθώνα, 70 χλμ., ‘ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ’, ξεκίνησε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 2023.

Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 2023 τιμά τα 40 χρόνια του Αυθεντικού Μαραθωνίου στη Γενέτειρά του.

Περιλαμβάνει εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον ΤΕΛΜΗΣΣΟ και τους συνεργάτες και υποστηρικτές του: τους Φίλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα, τα Μαραθώνια Μονοπάτια, τις Πολιτιστικές Απόπειρες, τον Σύλλογο Γυναικών Γραμματικού, τον Σύλλογο Αρκάδων Νέας Μάκρης Μαραθώνα, το Οινοποιείο Ζεγγίνης, το Ωδείο Μαραθώνα- Δώρα Ρούση και το ταξιδιωτικό γραφείο Timothy’s Family Timothy’s Family. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνος και του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου.

Στο τελετουργικό η Δώρα Ρούση και το φωνητικό σύνολο “Marathon Voices” με την παρουσία του Ευχίδα και το ιερόν πυρ του τίμησαν τον Μαραθώνα και την ιστορική μάχη του Μαραθώνα.

Η Δώρα Ρούση ερμήνευσε το από την ίδια μελοποιημένο επίγραμμα του Σιμωνίδη του Κείου: «Ἑλλήνων προμαχοῦντες Ἀθηναῖοι Μαραθῶνι χρυσοφόρων Μήδων ἐστόρεσαν δύναμιν», δηλαδή οι Αθηναίοι μαχόμενοι υπέρ των Ελλήνων στον Μαραθώνα συνέτριψαν τη δύναμη των χρυσοφόρων Μήδων.

Μήνας Μαραθωνίου Δρόμου 2023

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από τους διοργανωτές και τιμήθηκαν οι αθλητές της προπονητικής διαδρομής ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ.

Ο υπερμαραθώνιος Μαραθώνα, ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ, ήταν φέτος αφιερωμένος στον μεγάλο δάσκαλο των υπεραπόστασεων ΤΑΚΗ ΣΚΟΥΛΗ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Μια ομάδα δρομέων ξεκίνησε ξημερώματα από τον Αγιο Ανδρέα Νέας Μάκρης για να διανύσει, ως προπόνηση, μια απόσταση 70 χιλιομέτρων τρέχοντας δίπλα από αξιοθέατα του Δήμου Μαραθώνα.

Οι αθλητές διέσχισαν την περιοχή Προβάλυνθος (τη σημερινή Νέα Μάκρη και τα περίχωρα της), την Τρικόρυνθο (περιοχή Κ.Σούλι- Σχοινιά), την Οινόη (περιοχή Βρανά και Πύργου Οινόης) και τον Μαραθώνα.

Ετρεξαν επίσης και στις περιοχές του Γραμματικού και του Βαρνάβα, απολαμβάνοντας έτσι τις ομορφιές και των 4 κοινοτήτων που αποτελούν το σύγχρονο Δήμο Μαραθώνα.

Μήνας Μαραθωνίου Δρόμου 2023

Πέρασαν δίπλα από αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και σημεία φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, όπως το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών στην Μπρέξιζα, τον Τύμβο Μαραθώνα, το Τρόπαιο της Μάχης του Μαραθώνα, το πευκοδάσος του Σχοινιά, τον υδροβιότοπο του Σχοινιά, τον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα, το Ευρωπαϊκό Μουσείο Αρτου Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα, όπου τους υποδέχθηκε με ιδιαίτερα φιλόξενη διάθεση και καλούδια ο υπεύθυνος του κ. Πέτρος Κατσίκης, το Μεσαιωνικό Πύργο της Οινόης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, το Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο και τερμάτισαν στην Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου.


 
 

Οι αθλητές τιμήθηκαν από τον πρόεδρο του Τελμησσού Βλάση Καραβασίλη με μετάλλιο και δίπλωμα της Τετραπόλεως καθώς και με ένα αθλητικό μπουζάκι με αναφορά στον αείμνηστο Τάκη Σκουλή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον φίλο και συναθλητή μεγάλων αποστάσεων Παναγιώτη Αντωνόπουλο και τη σύζυγο του Ρίτσα Αντωνοπούλου, διοργανωτές του υπερμαραθώνιου δρόμου ‘Ευχίδειος Άθλος’, που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο τελετουργικό αλλά και που στήριξαν τους αθλητές στη διαδρομή.

Είναι παρόντες σχεδόν σε όλους τους αγώνες μας!

Οι μεγάλες μας ευχαριστίες ανήκουν σε όλους τους εθελοντές που στήριξαν την εκδήλωση και βρέθηκαν στο δρόμο για να ενισχύσουν τους αθλητές με την τροφοδοσία και υδροδοσία και στον Βασίλη Θεοδωράκη για την ηχητική κάλυψη!

Μήνας Μαραθωνίου Δρόμου 2023

Επίσης, είμαστε ευγνώμονες για όλους τους εθελοντές που μαγείρεψαν και γέμισαν το τραπέζι με πλούσια εδέσματα.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μας για την διοργάνωση του ΜΗΝΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 2023!

Τιμούμε λοιπόν τον ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ στη Γενέτειρά του και σας προσκαλούμε με πολλή χαρά στο Μαραθώνα σε έναν εορταστικό μήνα με αθλητικές, πολιτιστικές, εικαστικές, μουσικές και περιηγητικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις του ΜΗΝΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 2023 στην ιστοσελίδα μας https://telmissos.gr/drastiriotites/minas-marathoniou και ακολουθείστε για περισσότερες πληροφορίες τη σελίδα μας στο fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=61551394585468

 

 

Δημοφιλη Αρθρα