fbpx

Επιτυχημένο και με Μερούση το Moria Run

Newsroom
Moria Run Lesvos

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στη Μόρια Λέσβου ο αγώνας δρόμου «Moria Run 2022», με μήνυμα «Τρέξε Μαζί μας», που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών (IPA LESVOS), στο πλαίσιο δράσεων για το τρέχον έτος.

Ο αγώνας περιελάμβανε φέτος δύο βασικές κυκλικές διαδρομές, μήκους 14km και 5km, με σημείο αφετηρίας και τερματισμού κάτω από επιβλητικό αρχαίο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της περιοχής, καθώς και μία παιδική διαδρομή μήκους 1 km, με εκκίνηση τον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου και τερματισμό επίσης το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η ανταπόκριση του κοινού στη διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν γυναίκες και άνδρες ηλικίας έως και 70 ετών, μεταξύ των οποίων και αθλητές, που αγωνίστηκαν στις δύο βασικές διαδρομές, ενώ στη μικρότερη διαδρομή έλαβαν μέρος, με χαρά και ενθουσιασμό, πενήντα περίπου παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Εντύπωση και θαυμασμό προκάλεσε η περίπτωση 11χρονου αθλητή που μετά από επιθυμία του ίδιου και των γονέων του, αγωνίστηκε στη διαδρομή των 14 km ολοκληρώνοντας με επιτυχία την προσπάθειά του.

Moria Run Lesvos

Σε όλους όσοι συμμετείχαν στον αγώνα προσφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, αναμνηστικά μπλουζάκια και χειροποίητα μετάλλια από φυσικό ξύλο ελιάς, με την απεικόνιση του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του, έλαβε χώρα στο σημείο του τερματισμού συμβολική απονομή μεταλλίων στους τρεις πρώτους δρομείς που διακρίθηκαν σε κάθε κατηγορία.

Κατά τον φετινό αγώνα, η Ενωσή μας είχε τη μεγάλη τιμή να φιλοξενεί τον διακεκριμένο και παγκόσμιας εμβέλειας αθλητή μαραθώνιων αποστάσεων κ. Χριστόφορο Μερούση, μέλος της Εθνικής Ομάδας, με πλούσιο ενεργητικό που περιλαμβάνει πλήθος σημαντικών διακρίσεων, με σπουδαιότερο επίτευγμά του τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Ο κ. Μερούσης ο οποίος παράλληλα υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία, ανταποκρινόμενος πρόθυμα σε πρόσκλησή μας ταξίδεψε από το νησί της Χίου προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση όπου συνομίλησε με τους συμμετέχοντες, ενώ απένειμε μετάλλια στους δρομείς που διακρίθηκαν στη διαδρομή των 14 km.

Moria Run Lesvos

Για τους συμμετέχοντες που διακρίθηκαν στη διαδρομή των 5 km, τις απονομές πραγματοποίησαν, κατά περίπτωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού, Βιομηχανίας και Ενέργειας Βορείου Αιγαίου κ. Παναγιώτης Χριστόφας, που τυγχάνει παράλληλα ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου «Lesvos Runners» με πολλές συμμετοχές σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου «Lesvos Runners» κ. Λάζαρος Δήμτσας, με πλούσια δράση και αρκετές συμμετοχές σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, ο πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Αιολικού και καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Παναγιώτης Πιττός και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μόριας κ. Ιωάννης Μαστρογιάννης.

Την απονομή των μεταλλίων στα παιδιά που τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις, πραγματοποίησε η αξιόλογη παιδαγωγός-φιλόλογος κα. Κλεονίκη Μαρμάρου.

Moria Run Lesvos

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε στο φετινό αγώνα η παρουσία αντιπροσωπειών από μαθητές και καθηγητές, του παραρτήματος Μυτιλήνης του Εθνικού Ωδείου και του Ωδείου Σκαλκώτα, που με τα κρουστά τους και τις νότες τους έδιναν ρυθμό στους αθλητές και εμψύχωναν την προσπάθειά τους.

Στην επιτυχή υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής, συνέβαλαν σημαντικά με προσφορές τους κυρίως σε είδη και εξοπλισμό, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της εκδήλωσης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο σύλλογος καταστημάτων εστίασης ΑΣΠΙΔΑ, το catering «Ελαΐτης», η εταιρεία «NATURALS», η επιχείρηση εμπορίας φρούτων «Χατζημανωλάκης», ο κ. Παναγιώτης Χατζησταματίου, το κατάστημα-καφετέρια  «Art Cine Café», το ηλεκτρολογείο οχημάτων «Κατσούρη», το αρτοποιείο «Γραμματάς», το κατάστημα-ουζερί «Αγία Βαρβάρα», το ξενοδοχείο «Lesvion», η επιχείρηση «Η.Χ.Ω. Α.Ε.» και η επιχείρηση «ΚΑΚΚΑΡΟΣ».

Ουσιαστική ήταν επίσης η συνδρομή των υποστηρικτών της διοργάνωσης, και ειδικότερα του συλλόγου δρομέων Λέσβου «Lesvos Runners» μέλη του οποίου συμμετείχαν παράλληλα και ως αθλητές στον αγώνα, του πρόεδρου και μελών της Τοπικής Κοινότητας Μόριας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας, του ΣΕΓΑΣ Λέσβου, του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, καθώς επίσης του παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της κ. Ζωής Λειβαδίτου και των διασωστών πληρώματος ασθενοφόρου του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού», που παρευρεθήκαν για την κάλυψη σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.

Moria Run Lesvos

Καθοριστική για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν η συμβολή του προσωπικού και των μέσων του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχή ολοκλήρωσή της υπήρξε η στήριξη των εθελοντών, που απασχολήθηκαν και συνέδραμαν αφιλοκερδώς για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Τα έσοδα της διοργάνωσης πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση βιβλίου παιδαγωγικού περιεχομένου, βασιζόμενου σε υλικό που έχει συγγράψει η φιλόλογος-παιδαγωγός κα. Κλεονίκη Μαρμάρου, ενώ τα έσοδα από τη διάθεση του βιβλίου θα δοθούν για την ενίσχυση τοπικού μη κερδοσκοπικού σωματείου, που στηρίζει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Η Τοπική Διοίκηση Λέσβου (IPA LESVOS) ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στους αγώνες της διοργάνωσης, όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της καθώς και όσους παραβρέθηκαν σε αυτήν.

Φωτογραφικό υλικό και αποτελέσματα – κατατάξεις από την εκδήλωση είναι διαθέσιμο στη σελίδα μας στο fb Ipa Lesvou Greece: https://www.facebook.com/ipa.lesvou

 

Ερχονται ακόμα:

15ος γύρος Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού (24 Σεπτεμβρίου 2022)

2ο Rock & Trail Lesvos (30 Σεπτεμβρίου 2022)

3ο Foloi Trail Run Το Φαράγγι των Κενταύρων (2 Οκτωβρίου 2022)

 

 

Δημοφιλη Αρθρα