fbpx

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας στο Methana Volcano Challenge 2022

iRun
ΣΔΥ

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας έδωσε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε το παρών στο Methana Volcano Challenge 2022.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανφέρει:

Κάποια στιγμή φτάνει το πλήρωμα του χρόνου για αυτά που έχουμε κάνει μέσα στη μακροχρόνια πορεία του Συλλόγου μας. το Τρέξιμο υπήρξε ο καθοριστικός οδηγός μας για όλες τις δράσεις που πραγματοποιούσαμε ή συμμετείχαμε.

Όπως έχει αποδειχτεί η ανάπτυξη και η εξέλιξη έφερε στην καθημερινότητά μας και άλλες δραστηριότητες άθλησης οι οποίες αγκαλιάστηκαν από τους αθλούμενους. Πολλά Μέλη μας άρχισαν να συμμετέχουν σε αυτές προσπαθώντας να γνωρίσουν και να βιώσουν καινούργιες εμπειρίες. Αυτός ήτανε και ο λόγος που προγραμματίσαμε την δρομική μας εξόρμηση σε ένα αγώνα που θα γινότανε πρώτη φορά στα Μέθανα. To Methana Volcano Trail.

Φθάσαμε στα Μέθανα Κυριακή πρωί, έχοντας ζήσει για λίγο μια διαφορετική εμπειρία καθώς βρεθήκαμε εκτός διαδρομής πάνω σε ένα χιονισμένο τοπίο, χάρμα οφθαλμών. Τελικά βρήκαμε το σωστό δρόμο και είμαστε στην ώρα μας στη γραμματεία διοργάνωσης.

Η ατμόσφαιρα παρά το παγωμένο αγέρι της θάλασσας ήτανε εξαιρετικά εορταστική, οι διοργανωτές είχαν φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια για την εξυπηρέτηση όλων των συμμετεχόντων αθλητών. Ο αγώνας γινότανε για πρώτη φορά, κανείς δεν γνώριζε που θα ανέβει, το βουνό ορθωνότανε μπροστά στα μάτια μας, κοφτεροί βράχοι σαν σμιλεμένα αγάλματα κοίταζαν κατάματα τον Ήλιο.

Οι Δρομείς που πήραν μέρος στο μεγάλο αγώνα των 25χλμ έφυγαν μέσα στο παρατεταμένο χειροκρότημα όλων που βρισκόντουσαν στην παραλία. Ακολούθησαν οι Δρομείς των 12,5χλμ. Μαζί με την καλή Φίλη του Συλλόγου μας την Λία ακολουθήσαμε την ομάδα που ανηφόριζε για την κορυφή.


 
 

Σκεφτήκαμε να πάμε μέχρι εκεί που τελειώνει η διαδρομή της ασφάλτου, να μην προχωρήσουμε προς το κάθετα ανηφορικό πετρώδες κομμάτι. Όμως τα μάτια μας όριζαν τα βήματά μας, το μόνο που κάναμε ήτανε να προσέχουμε που πατάμε και να κοιτάζουμε τον παράδεισο της φύσης που απλωνότανε γύρω μας. κάποια στιγμή οι ανάσες μας έγιναν ρυθμικές, μπροστά μας η βουνοκορφή που έκρυβε πίσω της το Ηφαίστειο.

Πίσω μας η θάλασσα που λαμποκοπούσε ακύμαντη σχεδόν. Τα σπίτια με τους καταπράσινους κήπους τις λεμονιές γεμάτες καρπούς και Εμείς να φωτογραφιζόμαστε έχοντας όλο αυτό τον παράδεισο, όσο μπορούσαμε, στο κάδρο της φωτογραφίας μας. από την εκκίνηση ανηφορίσαμε στα 2χλμ περίπου σε ένα πέτρινο μονοπάτι με σήμανση, καθαρισμένο, τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο στα βήματά μας.

Στην επιστροφή μας άρχισαν να κατεβαίνουν οι πρώτοι/τες των 12,5χλμ και αμέσως μετά οι πρώτοι/τες του μεγάλου αγώνα. Κάποιοι θαρρείς και πετούσαν, πρόσωπα γελαστά που απαντούσαν με ένα ευχαριστώ στο χειροκρότημά μας. η χαρά ξεχείλιζε από την παρουσία τους, ο τερματισμός, η υποδοχή, ο κόσμος που περίμενε τον δικό του δρομέα, τον φίλο /φίλη μαζί με την μουσική και την αναγγελία τους μόλις έφταναν στην στροφή άξιζε για όλη την προσπάθεια που είχαν καταβάλλει.

Μόνο Συγχαρητήρια αξίζουν σε ΟΛΟΥΣ που συμμετείχαν. Ένα όμως μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ αξίζουν οι διοργανωτές οι αγαπητοί μας Σπύρος Ρόης και Κατερίνα Χρόνη – Ρόη για την ιδέα την διοργάνωση και την πραγματοποίηση για πρώτη φορά αυτού του καταπληκτικού Ορεινού αγώνα. Μια Αρχή που είναι βέβαιο ότι θα έχει συνέχεια. Τα Μέθανα και οι τοπικοί Φορείς σε αυτή την ωραία περιοχή τόσο κοντά μας έδειξαν την Κυριακή 13 Μαρτίου πως το Ευ Αγωνίζεσθαι θα συνεχίσει να ανθίζει. Εμείς οφείλουμε να αγκαλιάσουμε και να υποστηρίξουμε το Methana Volcano Trail.

Συγχαρητήρια
Για τον ΣΔΥ Αθήνας
Ελένη Μπερτσάτου

Δημοφιλη Αρθρα