Oiti Mountain Bike Race – Mavrolithari: Ενας αγώνας που ήρθε για να μείνει!

Γρήγορα μονοπάτια με flow, δασικοί δρόμοι μέσα στα έλατα και η πανέμορφη θέα της Γκιώνας και των Βαρδουσίων

Oiti Mountain Bike Race - Mavrolithari

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας Oiti Mountain Bike Race – Mavrolithari, με διαδρομές 58 χλμ., 28 χλμ. και 18 χλμ.

Η Οίτη με τις ομορφιές της και τα γραφικά χωριά της, Παύλιανη, Κουμαρίτσι και Πυρά, ήταν αφορμή για θετικά σχόλια. Το Μαυρολιθάρι είχε φορέσει τα καλά του και υποδέχτηκε στην πλατεία τους ποδηλάτες με γιορτινή διάθεση.

Σάββατο 6 Ιουλίου: προετοιμασίες και προεόρτια

Η παραλαβή των πακέτων το Σάββατο στην κεντρική πλατεία του χωριού είχε εκτός από την τεχνική μπλούζα και άλλα δώρα: η ελληνική εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων Peacock Bikes προσέφερε σε κάθε συμμετέχοντα από ένα υπέροχο buff, ενώ η εταιρεία Rolco πρόσφερε δείγματα του καθαριστικού Bionol για όλους.

Μετά τις τεχνικές ενημερώσεις για τις διαδρομές η εταιρεία MISKO ανέλαβε την υδατανθράκωση των αναβατών και η ημέρα έκλεισε με ζωντανή μουσική, από το σχήμα Duetto per Caso, αλλά και μεγάλη προσμονή για τους αγώνες.

Κυριακή 7 Ιουλίου: Αγώνας

Το πρωί της Κυριακής η Gatsoulis Bikes ανέλαβε τη λίπανση των ποδηλάτων πριν τις εκκινήσεις με προϊόντα MOTUL Bike Care και όλοι ξεκίνησαν για το βουνό με ευχάριστη διάθεση, χάρη στο ρυθμό της μοναδικής DJ Jimyyhacka!

Για όσους έμειναν πίσω στην πλατεία του χωριού η ένταση της μουσικής και η χορευτική διάθεση παρέμειναν αμείωτες, ενώ τα παιδιά, μετά τον πολύ πετυχημένο παιδικό αγώνα, απόλαυσαν και διήγηση παραμυθιού από την Βιργινία Κοκκίνου κάτω από τα δροσερά πλατάνια.

Οι διαδρομές είχαν από όλα για τους αθλητές μας, αλλά σίγουρα και πολλή ανηφόρα. Αποζημίωση αποτέλεσε η γιορτή στων τερματισμό όπου την ενυδάτωση είχε αναλάβει η Fit & Shape (Up Cycle Store) και την αποκατάσταση με παραδοσιακές ρουμελιώτικες πίτες ο Φούρνος της Πανωραίας. Φυσικά δεν έλειψε το άφθονο τοπικό τσίπουρο.

Απονομές

Tις απονομές τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδος Γιώργος Δελμούζος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ηλίας Καλτσάς, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καθώς και η Πρόεδρος Ιωάννα Καλλία και η Διευθύντρια Έλλη Κοτσάνου από το Δίκτυο Δελφών.

Εκτός αυτών, τα πρωτότυπα έπαθλά μας, δημιουργήματα του εργαστηρίου Cocta Terra, απένειμαν στους νικητές όλων των κατηγοριών εκπρόσωποι των χορηγών μας Κρεάτα ΑΛΦΑ, Kopanis HORECA, GTK Insurance και Commsquare.

Δεν εκπροσωπήθηκαν οι χορηγοί Γαλαξίδι Ιχθυοκαλλιέργειες και Καταφύγιο Οίτη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμότατα για τη στήριξη.

Κληρώσεις

Το διήμερο έκλεισε με κλήρωση πολλών δώρων για όλους τους συμμετέχοντες από τους δωροθέτες μας:
– Ποδηλατικά καταστήματα: Kifissia Bikes, Racing Cycles και Bike for Life
– Κατασκευαστές: IDEAL Bikes & KENDA
– Εστιατόρια: Το Στέκι του Καραπλή (Μαυρολιθάρι), Παράγκα (Αγία Μαρίνα Λαμίας)

Όσοι έφυγαν νωρίς θα παραλάβουν ταχυδρομικά τα δώρα τους.

Αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό

Τα προσωρινά αποτελέσματα

Σίγουρα όλοι ανυπομονούν για τις φωτογραφίες, τις οποίες αυτή την στιγμή επεξεργαζόμαστε και πολύ σύντομα θα αρχίσει το ανέβασμα σε dropbox ώστε όλοι να μπορούν να κατεβάσουν σε καλή ανάλυση… μείνετε συντονισμένοι!

Ευχαριστήρια

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς, δωροθέτες και υποστηρικτές του αγώνα.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας Mbike.gr, Adendure, iRun, Trail Girl, gazzetta.gr, Lamia Polis & Lamia Sports, Fokida News & iparnassos.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, συγχωριανούς και φίλους από το Μαυρολιθάρι, που ήταν υπέροχοι όλο το διήμερο· επίσης όλους τους φίλους από τα χωριά Πυρά, Παύλιανη και Κουμαρίτσι που μας στήριξαν τόσο ζεστά.

Τέλος, και πάνω απ’ όλα, ευχαριστούμε τους αθλητές για τη συμμετοχή τους και ζητούμε συγνώμη για λάθη και αβλεψίες, που ελπίζουμε να μας δικαιολογηθούν, αφού αυτή ήταν η πρώτη μας διοργάνωση.

Θα στείλουμε ερωτηματολόγιο αξιολόγησης σε όλους τους συμμετέχοντες τις επόμενες ημέρες και αναμένουμε σχόλια, παρατηρήσεις και συμβουλές ώστε το 2025 να είμαστε καλύτεροι.

e-mail: syllogos.mavrolithariton@gmail.com
Ιστοσελίδα

Ραντεβού στην Οίτη το καλοκαίρι του 2025!
Η οργανωτική επιτροπή και το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Μαυρολιθαριτών