fbpx

Η αρχή έγινε για την Ορεινή Πεζοπορία στον Ερυθροπόταμο

Newsroom
Ορεινή Πεζοπορία

Η πρώτη οργανωμένη ορεινή πεζοπορία, μόλις 2 χλμ. από τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2022 στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Πολιτισμού Διδυμοτείχου Ερυθροπόταμος – Redriver 2022.

Το πρωί του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου 2022, με χαμηλή θερμοκρασία και λίγη ομίχλη, συγκεντρώθηκαν επισκέπτες από όλη τη Θράκη στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας, στο Διδυμότειχο, δίπλα στο βυζαντινό κάστρο, με στόχο την εξόρμησή τους στη φύση για τις διαδρομές 20 και 10 χιλιόμετρων.

Η πρώτη οργανωμένη ορεινή πεζοπορία, μόλις 2 χλμ. από τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, αποτελεί πλέον ένα γεγονός στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Πολιτισμού Διδυμοτείχου ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ –REDRIVER (www.redriver.gr).

Η μέρα εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό adventure tour με ελεύθερη συμμετοχή. Οι συνθήκες καιρού μετά τις 10:00 ήταν άριστες. Ο υπέροχος ήλιος ξεπρόβαλλε από τον λόφο του κάστρου σε όλον τον Ερυθροπόταμο έως και τη δασώδη περιοχή της Τσίγγλας μέχρι το χωριό Αμόριο Σουφλίου.

Η θετική ενέργεια όλων έγινε ο σύμμαχος των πεζοπόρων επισκεπτών του REDRIVER. Η ομορφιά της περιοχής με την παρθένα φύση, τα χαρακτηριστικά παρεκκλήσια και τα μονοπάτια του ορεινού όγκου δεν σε απογοητεύουν ποτέ.

Σημαντικό είναι ότι όλοι σχεδόν οι συμμετέχοντες ήταν προετοιμασμένοι για τη δράση. Ειδικά στην κατηγορία 20 χλμ. πολλοί διέθεταν πεζοπορική εμπειρία, ενώ σε όλες τις κατηγορίες κανένας δεν συνάντησε κάποιο απρόβλεπτο γεγονός και όλα κύλισαν με ασφάλεια. Η οδική βοήθεια και η υγειονομική κάλυψη κατά τη διαδρομή ήταν άρτια.

Πίστεψε το και εσύ, διότι συμβαίνει, η εξωστρέφεια στηρίζεται από συλλογικές και ιδιωτικές προσπάθειες έως σήμερα. Οι σύνθετες μορφές τουρισμού είναι η βιώσιμη ανάπτυξη που έχει πρόσφορο έδαφος στην περιοχή του βορείου Εβρου. Αυτές αναπτύσσουν τον αστικό τουρισμό μεταξύ των πόλεων με τις υπάρχουσες φυσικές υποδομές τους.

Αν και ήταν δράση μη αγωνιστικού χαρακτήρα, οι επισκέπτες καταγράφηκαν ως εξής:

32 συμμετοχές στα 20 χλμ., με διαδρομή 3 ώρες και 25 λεπτά ο χρόνος επιστροφής των πρώτων επισκεπτών στην κατηγορία.

54 συμμετοχές στα 10 χλμ., με διαδρομή 2 ώρες και 15 λεπτά ο χρόνος επιστροφής των πρώτων επισκεπτών στην κατηγορία.

Προσήλθαν από διάφορες περιοχές όπως Πεντάλοφο, Βύσσα, Πύργο, Ορεστιάδα, Σοφικό, Μεταξάδες, Διδυμότειχο, Αλεποχώρι, Σιτοχώρι, Ελαφοχώρι, Ψαθάδες, Αμόριο, Σουφλί, Φέρες, Αλεξανδρούπολη, Κίρκη, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη.

Συγχαρητήρια σε όλους, για τη συνεργασία τους με τη διοργάνωση και την ομαλή επιστροφή τους. Φωτογραφίες θα δείτε στο www.redriver.gr .

Ορεινή Πεζοπορία

Η διοργάνωση του REDRIVER στηρίζεται σε συνεργασίες και ομαδική δουλειά. Οταν συνυπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τη δουλειά τους, τότε η επιτυχία είναι προδιαγεγραμμένη. Ακούραστα, με συνέπεια και επαγγελματισμό, χωρίς την ανάγκη για κάποια δημόσια αναγνώριση.

Αυτοί είναι που μελετούν και στηρίζουν κάθε βήμα της οργάνωσης τέτοιων απαιτητικών διοργανώσεων. Σήμερα αξίζει δημόσια να τους ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη και τη συμβολή τους.

– Ιδιαίτερα τη Βιοτεχνία Μεταλλικών Κατασκευών Έβρου ΜΕΤΚΕ Α.Ε. των αδερφών Τσουλκανάκη που ήταν ο Μέγας Χορηγός του εγχειρήματος. Τοπικά καταστήματα που δώρισαν προϊόντα ανά είδος και πιστεύουν στην τουριστική ανάπτυξη, συμβάλλοντας με το υστέρημα τους πολλές φορές και σε πολλές δράσεις.

– Τη συνεργασία και την υποστήριξη της διοργάνωσης από τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο «Σπάρτακος» Διδυμοτείχου και την λέσχη «Action Off Road 4×4» Έβρου.


 
 

– Την ενεργή συμμετοχή τους με κάθε τρόπο από Ερυθρό Σταυρό-Τμήμα Σαμαρειτών Διδυμοτείχου & Τμήμα Σαμαρειτών Ορεστιάδας, Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου, Κυνηγετικό Σύλλογο Διδυμοτείχου «Άρτεμις» καθώς και τους κυνηγετικούς συλλόγους Ορεστιάδας, Σουφλίου, Φερών & Αλεξανδρούπολης.

– Τη θετική ανταπόκριση από Δήμο Διδυμοτείχου με την Τοπική Κοινότητα Διδυμοτείχου & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Δήμο Σουφλίου με την Τοπική Κοινότητα Αμορίου & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Δασαρχείο Διδυμοτείχου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Διδυμοτείχου, 1η ΜΣΕΠ Αεροπορίας Διδυμοτείχου, 7 Η.Μ. Γ.Ε.Ε.Α..

– Για τις οργανωτικές συμβουλές και επισημάνσεις λόγο εμπειρίας στον ορεινό όγκο από τους: Κανατσιόπουλο Στέλλιο, Δανογλίδη Νίκο, Λαμπούδη Μαρία, Τζίρα Γιώργο, Γώγου Θωμά, Παλατσίδης Δημήτρη, Κώστογλου Χρήστο, Διάδο Γιώργο, Τσαγκούδη Δημήτρη, Τερζούδη Χριστόδουλο καθώς και για την συμβολή τους Ροκίδη Απόστολο, Γκιντίδου Τριάδα, Αλεξανδράκη Βαλάντη, Γκουντινάκη Παναγιώτη, Τσακάλη Βασίλη.

– Τα τοπικά ΜΜΕ της Θράκης και όχι μόνο που προώθησαν με δημοσιεύσεις τη δράση.

πεζοπορία

Εκφράζουμε επίσης την εκτίμησή μας σε αυτούς που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν ενώ επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην ορεινή πεζοπορία του REDRIVER 2022.

Γνωρίζουμε ότι, για αρκετούς υπήρξε αποτρεπτικός παράγοντας η ημέρα Σάββατο (αντί Κυριακής, αργίας) κι ενημερώνουμε ότι και η δική μας αρχική επιθυμία ήταν να διοργανωθεί Κυριακή πρωί. Μας ενημέρωσαν ότι την συγκεκριμένη ημέρα το πρωί πραγματοποιείται μία σημαντική εκδήλωση που αφορά τους πρωταθλητές του τόπου μας και δηλώνουμε ότι δεν θα μπορούσαμε να συμπέσουμε την ίδια μέρα και ώρα στο παραπάνω γεγονός.

Επιπρόσθετα, αποφύγαμε τις απογευματινές ώρες διότι, μετά από κάθε αθλητική καταπόνηση των επισκεπτών (τουλάχιστον 20 χλμ. πεζοπορίας), ήταν επίσης αποτρεπτικός παράγοντας η οδική επιστροφή τους, κυρίως σε νυχτερινές ώρες.

Η σωστή δόμηση των συνθηκών για εναλλακτικές δράσεις είναι απαραίτητη. Η επόμενη ορεινή πεζοπορία σχεδιάζεται από τώρα. Ο Ερυθροπόταμος δεν γυρίζει πίσω, ερχόμαστε ξανά!

Διοργάνωση: www.redriver.gr, www.mobilesound.gr

Για φωτογραφίες πατήστε εδώ

 

Διαβάστε ακόμα:

1ος Ελλάνιος Δίας Trail Αίγινας (20 Νοεμβρίου 2022)

Οι Δρομείς Ελπίδας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ο Στέλιος Πρασσάς γίνεται 91!

Δημοφιλη Αρθρα