fbpx

Προκήρυξη 5ου Sitia Geopark Trail στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας (17-10-2021)

iRun
Sitia Geopark Trail 24km
Ο Δήμος Σητείας και o Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ) προκηρύσσουν τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και πεζοπορίας «Sitia Geopark Trail» την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021.
  • Εκκίνηση 5ου “Sitia Geopark Trail” 24 χλμ.: Πλατεία Ζάκρου – 09.00
  • Εκκίνηση Ανώμαλου Δρόμου 6 χλμ.: Κάτω Ζάκρος – 10:00
  • Εκκίνηση Δρόμου 1.000 μ. Αγοριών – Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων: Κάτω Ζάκρος – 10:45
  • Εκκίνηση Δρόμου 300μ. ΑμεΑ: Κάτω Ζάκρος – 11:15
  • Εκκίνηση Πεζοπορίας: Πλατεία Ζάκρου – 09.00

Τερματισμός στον αρχαιολογικό χώρο Κάτω Ζάκρου.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5ου “Sitia Geopark Trail”: Πλατεία Ζάκρου ανηφορική διαδρομή μέσω του μονοπατιού Ε4 Ζάκρος – Κάνεβα, Σίτανος, Σκαλιά και τέλος το μονοπάτι Ε4 Σκαλιά –Κάτω Ζάκρος.

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 7 σταθμοί εφοδιασμού με νερό, χυμούς κ.λπ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ: Γύρος Κάτω Ζάκρου

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 3 σταθμοί εφοδιασμού με νερό, χυμούς κ.λπ. Στον τερματισμό κάθε αγώνα θα υπάρχουν νερά, χυμοί και μικρός μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Η συμμετοχή των αθλητών είναι 10 ευρώ και θα γίνετε μέσα από πλατφόρμα της Eurobank που στέλνεται με email (για εγγραφές πατήστε εδώ).

Geopark Trail Sitia
ΠΑΡΟΧΕΣ
• Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα και αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής στους αγώνες.
• Οι συμμετέχοντες στον δρόμο των 24 και 6 χιλιομέτρων θα εφοδιαστούν από τους διοργανωτές με ηλεκτρονικό τσιπ για την καταμέτρηση του χρόνου τους.
• Τροφοδοσία με νερά και χυμούς κατά τη διαδρομή.
• Αθλοθετήσεις με κύπελλα και μετάλλια για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας, καθώς και αναμνηστικών δώρων του Γεωπάρκου σε όλους τους συμμετέχοντες.
• Υγειονομική κάλυψη αγώνα.
• Τεχνικό μπλουζάκι και τσάντα με το λογότυπου του αγώνα.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟΝΟΜΩΝ
Δρόμος 24 χιλιομέτρων
ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ: γεννημένοι 2003-1982, 1981-1966, 1965 και μεγαλύτεροι.
Δρόμος 6 χιλιομέτρων
ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ: γεννημένοι 2003-1982, 1981-1966, 1965 και μεγαλύτεροι.
Δρόμος 1000μ.
Αγοριών –Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων
Δρόμος 300μ.
Για ΑμεΑ

ΔΙΑΜΟΝΗ


 
 

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Σητείας και Παλαικάστρου-Ζάκρου θα προσφέρουν ειδικές τιμές σε όσους αθλητές επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στη Σητεία και στη γύρω περιοχή.

Οι αθλητές και οι συμμετέχοντες στον αγώνα του 5ου “Sitia Geopark Trail” 24 χιλ. που θα επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στην πόλη της Σητείας θα μεταφερθούν στη Ζάκρο για την εκκίνηση. Σε περίπτωση που επιλέξουν άλλο σημείο διανυκτέρευσης θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους τη μετάβαση στην αφετηρία εκκίνησης του αγώνα .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο διαδρομές, όπως και για την πεζοπορία, γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 15.00 της Πέμπτης 14/10/2021, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στον σύνδεσμο εδώ. Επίσης, τηλεφωνικά στo 28430 23775.

Sitia Geopark Trail
Μετά το πέρας αυτής της προθεσμίας δηλώσεις θα μπορούν να γίνουν με φυσική παρουσία το Σάββατο 16/10/2021 στo Γραφείο Πληροφόρησης του Γεωπάρκου στην πόλη της Σητείας 17:00 – 20.00, χωρίς, όμως, υποχρέωση της διοργάνωσης να προμηθεύσει ηλεκτρονικό τσιπ χρονομέτρησης.
ΜΟΝΟ για τη διαδρομή του ανωμάλου δρόμου των 6.000 μ. και των 1.000 μ. μπορούν να γίνονται δεκτές συμμετοχές και την Κυριακή 17/10/2021 έως τις 9:30 το πρωί στη Γραμματεία των αγώνων στην Κάτω Ζάκρο.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Για την ομαδική συμμετοχή σχολείου πρέπει ένας αρμόδιος εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή 15/10/2021 στο e-mail του Γεωπάρκου Σητείας depotas@otenet.gr μια λίστα με τα ονόματα και την τάξη που πηγαίνει ο κάθε μαθητής/μαθήτρια συμμετέχων/συμμετέχουσα. Οι ομαδικές σχολικές συμμετοχές θα παραλάβουν τιμητικό δίπλωμα προς τη σχολική μονάδα, η οποία θα εντάσσεται αυτόματα στο δίκτυο σχολείων της διοργάνωσης «Τρέχω στο 5ο “Sitia Geopark Trail”».
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή κάθε παιδιού γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα του και με μια υπεύθυνη δήλωση που θα δοθεί στο σχολείο και θα παραμείνει εκεί έως το πέρας της διοργάνωσης. Στη δήλωση να αναγράφεται ότι επιτρέπεται στο παιδί η συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ για το “Sitia Geopark Trail” 24 χιλ. από Σητεία για Ζάκρο και επιστροφή από Κάτω Ζάκρο για Σητεία: Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία από τον σταθμό ΚΤΕΛ της Σητείας στις 7:30 π.μ. Τα προσωπικά είδη των αθλητών θα μεταφερθούν στον τερματισμό (Κάτω Ζάκρο) με ευθύνη των διοργανωτών.
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ: Η παραλαβή των αριθμών όλων των συμμετοχών θα γίνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στο Γραφείο Πληροφόρησης του Γεωπάρκου Σητείας από 17.00 – 20.00
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα με την συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Με ατομική τους ευθύνη, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Όλοι οι συμμετέχοντες, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους και με ό,τι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι συμφωνούν για τη συμμετοχή τους, την οποία θα παραλαμβάνουν και θα συμπληρώνουν στη Γραμματεία των αγώνων.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
– Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας
– Δ.Ο.Κ.Α.Σ.
– Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Σητείας
– ΕΔΕΑΚ
– Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Εθελοντών Διασωστών Σαμαρειτών, τοπικό τμήμα Σητείας
– Πυροσβεστική Υπηρεσία
– Running Crete
– Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ζάκρου, Σιτάνου, Αδραβάστων
– Τοπικά συμβούλια Ζάκρου και Κατσιδωνίου
Οι αγώνες γίνονται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γραμματεία ΔΟΚΑΣ 28430 23775

Το Γεωπάρκο της Σητείας (www.sitia-geopark.gr) βρίσκεται στο πιο ανατολικό τμήμα της Κρήτης και εντάχθηκε στο Δίκτυο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO το 2015. Περιλαμβάνει μία πολύ μεγάλη έκταση, συνολικού εμβαδού 516,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία καλύπτει σχεδόν το σύνολο του σημερινού Δήμου Σητείας. Εντός του Πάρκου έχουν αποτυπωθεί πάνω από 100 γεώτοποι, δηλαδή τοποθεσίες ιδιαίτερα και χαρακτηριστικά μνημεία της γεωκληρονομιάς, όπως ξεχωριστές εμφανίσεις πετρωμάτων και θέσεις πλούσιες σε απολιθώματα. Οι γεώτοποι παρουσιάζονται στους χάρτες του Πάρκου, είναι σημασμένοι και μπορείτε να τους γνωρίσετε από κοντά.

> Ανακαλύψτε το μοναδικό Γεωπάρκο της Σητείας μέσα από το βίντεο της Περιφέρειας Κρήτης…

Δημοφιλη Αρθρα