fbpx

Πρόσκληση Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας «Φειδιππίδης» στον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 (21 χλμ., 5 χλμ.)

Newsroom
νυχτερινός ημιμαραθώνιος Πάτρας

Την ευκαιρία να τρέξουν στην Πάτρα, την πόλη των Μαραθωνοδρόμων, σε μια γρήγορη διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας, με θέα τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και το φημισμένο πατρινό ηλιοβασίλεμα, θα έχουν όσοι συμμετάσχουν το απόγευμα του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2023 στον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος».

Στους συνδιοργανωτές του φετινού αγώνα, που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, συμπεριλαμβάνεται και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.ΑΧ.) «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ», εκπροσωπώντας το δρομικό κίνημα, έχοντας αναλάβει την οργάνωση της συμμετοχής των δρομέων υγείας από όλη την Ελλάδα.

Οπως τόνισε και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνης Κατσίκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Ημιμαραθωνίου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, οι ανοιχτοί αγώνες είναι ευτυχία για τους δρομείς που τρέχουν για την υγεία τους, τους λαϊκούς δρομείς, για τους απλούς αθλούμενους, τη μητέρα που θα πάρει το μικρό παιδί από το χέρι για να τρέξουν μαζί και απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δρομείς να συμμετέχουν στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου, των 5 χλμ. και του παιδικό αγώνα 1 χλμ.

ΣΜΑΧ Φειδιππίδης

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε όσους τρέχουν σχεδόν καθημερινά από χόμπι, αλλά τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τον προγραμματισμό, την προπόνηση και τη διατροφή τους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε έναν αγώνα αξιόπιστο, υψηλού επιπέδου, με πολλές παροχές, μαζί στην ίδια κούρσα με Ελληνες πρωταθλητές και διεθνείς αθλητές, σε μια χρονική περίοδο  που ταιριάζει απόλυτα με το τελευταίο τεστ των δρομέων πριν δοκιμαστούν στον Μαραθώνιο της Αθήνας που ακολουθεί τον Νοέμβριο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κατσίκης μετέφερε τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία όλου του δρομικού κόσμου όχι μόνο της Πάτρας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, για να τρέξουν στη μεγάλη φθινοπωρινή δρομική γιορτή της πόλης των Μαραθωνοδρόμων, του αείμνηστου Φάνη Τσιμιγκάτου, του κατόχου του Πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο Σπύρου Ανδριόπουλου, του Βαλκανιονίκη και Αντιπροέδρου του Σ.Μ.ΑΧ. «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ» Νίκου Αργυρόπουλου και της Βαλκανιονίκη και πέντε φορές νικήτρια του Πανελληνίου πρωταθλήματος Μαραθωνίου Παναγιώτας Νικολακοπούλου, που θα είναι οι φετινοί Πρεσβευτές του αγώνα.


 
 

ΣΜΑΧ Φειδιππίδης

Στο φετινό αγώνα έχει δοθεί έμφαση στη μαζική συμμετοχή των απλών δρομέων γι’ αυτό το αντίτιμο της συμμετοχής είναι χαμηλό, σε σχέση με τις παροχές του αγώνα, ενώ η συμμετοχή των δικαιούχων Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), των ανέργων, των Πολυτέκνων – Τριτέκνων, των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, των μαθητών ομαδικά (πάνω από 8 άτομα) γυμνασίων, λυκείων, των ΑΜεΑ και των πασχόντων από χρόνιες βαριές ασθένειες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Παράλληλα, ο Σ.Μ.ΑΧ. «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ», σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, έχουν εξασφαλίσει ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία της πόλης για όσους δρομείς θέλουν να διανυκτερεύσουν στην Πάτρα, ενώ οργανώνονται εκδρομές Συλλόγων Δρομέων Υγείας από όλη την Ελλάδα, με αρωγό τον Δήμο, για αυτόν τον σπουδαίο αγώνα.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα