fbpx

Ρέτζακας Trail Run & Hike 2022: Μεταγωνιστικό Δελτίο

Newsroom
Retzakas Trail Run & Hike 2022

Το “Ρέτζακας Trail Run & Hike 2022” είναι πλέον παρελθόν αλλά έχει μείνει στην καρδιά μας και ήδη μας λείπει. Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ένας αγώνας ανωμάλου δρόμου διαφορετικός από τους άλλους στα Πλοκαμιανά της Δ.Ε. Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου. 150 δρομείς και πάνω από 200 περιπατητές μεσα από το τρέξιμο και το περπάτημα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την φυσική ομορφιά της ημιορεινής περιοχής μεταξύ των χωριών Πλοκαμιανά, Βάθης, Τζιτζιφιάς, αλλά και να ανακαλύψουν τον καταρράκτη Ρέτζακα.

Σκοπός μας ήταν να διαδώσουμε το αθλητικό πνεύμα, να αναδείξουμε την φυσική ομορφιά του τόπου μας και να ευαισθητοποιήσουμε το κόσμο σε θέματα περιβάλλοντος. Η διοργάνωση του Ρέτζακας Trail Run & Hike ήταν μια ακόμα αφορμή να εκφραστεί σύσσωμη η κοινωνία απέναντι στην δημιουργία λατομικής ζώνης στην περιοχή του Στόμιου, μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή που έλαβε χώρα ο αγώνας.

Retzakas Trail Run & Hike 2022

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι νικητές των κατηγοριών που έλαβαν και τα ιδιαίτερα έπαθλα μας ήταν οι κάτωθι:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (ονοματεπώνυμο – ομάδα – χρόνος)

1. Αντώνιος Κωστάκης – Για Δέσιμο – 38’:36’’:980

2. Σταύρος Ζαγκανάς – Για Δέσιμο – 38’:38’’:124

3. Αντώνιος Πρωτοπαπαδάκης – Άρκαλος – 38’:44’’:400

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Ελένη Χαζηράκη – Άρκαλος – 45’:15’’:727

2. Αδαμαντία Λεμοντζόγλου – Άνεμος Χανίων – 47’:51’’:317

3. Ρούλα Περβολιανάκη – ΣΔΥΡ – 49’:41’’:520

 

Retzakas Trail Run & Hike 2022

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ

1. Άρκαλος – ΧΑΝΙΑ

2. Για Δέσιμο – ΧΑΝΙΑ

3. MikroJim – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ο αγώνας διοργανώθηκε με επιτυχία από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Πλοκαμιανών Κισάμου, την ομάδα του Λαφονήσιου Δρόμου Ιναχώριες Διαδρομές, την Ομάδα Δρομέων Υγείας Κισάμου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Κισάμου.

 

Retzakas Trail Run & Hike 2022

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΔΩ  ΚΙ ΕΔΩ:

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

Αρχικά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Κισάμου για την σημαντική συνεισφορά του στην διοργάνωση αφού από την πρώτη στιγμή πίστεψαν και στήριξαν την ιδέα μας. Αυτό και μόνο μας αρκούσε ώστε όλα τα υπόλοιπα γίνουν όπως πρέπει.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και όλους τους εθελοντές και μέλη των συνδιοργανωτών όπου χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα. Ευχαριστούμε έναν έναν ξεχωριστά, από τα άτομα στην γραμματεία, μέχρι τους μάγειρες και τις κυρίες που μας σέρβιραν, από τους εθελοντές πάνω στην διαδρομή και το σημείο ελέγχου στον καταρράκτη μέχρι τους ¨πιλότους¨ των drone για τις εναέριες λήψεις, από τα άτομα που έσκαψαν με τα χέρια τους την διαμόρφωση των μονοπατιών μέχρι αυτούς που βοήθησαν στην απορρύπανση με το τέλος της διοργάνωσης. Και η ελάχιστη βοήθεια έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Για την διεξαγωγή της διοργάνωσης καταλυτικής σημασίας ήταν και η βοήθεια των υποστηρικτών όπου υποχρέωση μας είναι να τους αναφέρουμε δημόσια. Ευχαριστούμε τον ΕΟΣ Χανίων, τον ΕΟΣ Ρεθύμνου, την Νεολαία Κισάμου, τον Άνεμο Χανίων, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων, τον ΕΦΑ Θησέα Περιβολίων, την Ομάδα Στήριξης «Συνάνθρωπος», τον Σύλλογο Αλληλεγγύης «ο Κάμπος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλάτους «Νέοι Ορίζοντες», καθώς και τα λοιπά σωματεία, φορείς και συλλόγους της περιοχής. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Περιφερειακό Τμήμα Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης μας με 1 Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, 1 Διασωστικό Όχημα, 1 Διασωστικό Drone, 5 ομάδες Σαμαρειτών Διασωστών, στα δυσκολότερα σημεία της διαδρομής.

 

Retzakas Trail Run & Hike 2022

 

Για να γίνει δυνατή η πραγματοποίηση μιας τέτοιας διοργάνωσης αυτού του μεγέθους στην συγκεκριμένη περιοχή, ουσιαστική ήταν η βοήθεια των χορηγών όπου είτε με οικονομική, είτε με υλική συνεισφορά, μικρή ή μεγάλη, ήταν σημαντική. Ευχαριστούμε τους:

ΧΡΥΣΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ: Κοσμηματοπωλείο ΟΠΑΛΙ, Στρωματοποιία Κρήτης CRETA STROM, Οινοποιείο PNEVMATIKAKIS WINERY, Κατασκευή ιστοσελίδων DIGITAL PRO, Ξενοδοχείο & Εστιατόριο GLYKERIA, Παραδοσιακός Οικισμός MILIA MOUNTAIN RETREAT, Ξενοδοχείο ELAFONISI RESORT, Οικιακός & επαγγελματικός εξοπλισμός ΑΘΗΤΑΚΗ, Κάβα ποτών, ζύθου & Αναψυκτικών ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ, Ξυλόφουρνος ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, Αλυσίδα Super Market SYNKA, ANEK LINES – Blue Star Ferries, Έπιπλο ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗΣ

ΑΣΗΜΕΝΙΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ: Κατάστημα ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ, ATS ΑΛΥΓΙΖΑΚΗΣ, Lounge Bar Cafe BLE, Εκτυπώσεις ΡΟΜΒΟΣ, Κρητικά εδέσματα ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ, Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα SUNSET, Ψύξη θέρμανση PRO-SOLUTIONS, Μίνι Μάρκετ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑ, Παντοπωλείο Super Market ΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κηπευτικών Θερμοκηπίου Ελαφονησίου – Χρυσοσκαλίτισσας, Κατάστημα αθλητικών ειδών SPORTIVO, ΕΤΑΝΑΠ – ΣΑΜΑΡΙΑ, ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Κατάστημα ΥΔΡΟΘΕΡΜ, Cafe MY COFFEE, και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, Μουντάκη Δημήτρη, Βαϊδομαρκάκη Παναγιώτη, Αδελφούς Χαιρετάκη.

ΧΑΛΚΙΝΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ: Κατάστημα αθλητικών ειδών ΑΤΟΥ, Παντοπωλείο Η ΜΟΥΡΝΙΑ, Βιοτεχνία Δερμάτινων Ειδών ΞΕΝΟΦΩΝ ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ, Καφέ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ, Επαγγελματικός εξοπλισμός ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, Τουριστικά είδη ΝΑΜΑ & ΦΛΑΣΚΙ, Κρεπερί CREPE FACTORY, Μεταφορική ΑΦΟΙ ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗ, Ενοικιαζόμενο διαμέρισμα MAMIS STUDIO

Η διοργάνωση του Ρέτζακα Trail Run & Hike έγινε γνωστή από την αρχή της ιδέας μέχρι και την υλοποίηση και αυτό οφείλεται και στους χορηγούς επικοινωνίας. Ευχαριστούμε τους: ΝΕΑ Τηλεόραση, ΕΡΤ Χανίων, Δρόμος FM 105.4, biskotto.gr, Νέοι Ορίζοντες, Χανιώτικα Νέα, Σαδεντρεπεσαι, όπως και τα ηλεκτρονικά περιοδικά sportofrunning.eu , runbeat.gr, runningnews.gr και ιδιαίτερα το irunmag.gr και τον απεσταλμένο του Χάρη Μανούση που ταξίδεψε από την Αθήνα στην Κρήτη αποκλειστικά για την διοργάνωση μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πολύπειρο εκφωνητή – παρουσιαστή της διοργάνωσης μας Ηλιάκη Δημήτρη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον κατά την διάρκεια του αγώνα ενώ ξεχωριστή αναφορά πρέπει να κάνουμε στην athletic progress και τον Βαγγέλη Καραγιαννάκη προσωπικά για την άψογη συνεργασία και την απροβλημάτιστη διενέργεια του αγώνα από τεχνικής άποψης (χρονομέτρηση, μετάλλια, μπλουζάκια, ΒΙΒ).

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν, δρομείς και περιπατητές, γρήγορους και αργούς, μεγάλους και μικρούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν αξία στην διοργάνωση μας. Όλα αυτά μας γεμίζουν ικανοποίηση αλλά και ευθύνη ώστε να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ, να βελτιώσουμε τα λάθη μας, να εδραιώσουμε την διοργάνωση στην περιοχή σαν μια αθλητική εκδήλωση και σαν χειμερινό τουριστικό πόλο έλξης αλλά και να δείξουμε προς τα έξω ότι άνθρωπος και βουνό μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά με εναλλακτικούς τρόπους χωρίς να διαταράσσεται το φυσικό περιβάλλον.

Το Ρέτζακας Trail Run & Hike ήταν αποτέλεσμα της δουλείας πολλών ωρών της οργανωτικής ομάδας που περιελάμβανε αρκετά ξενύχτια, τηλεφωνήματα ωρών, συνομιλίες, εκατοντάδες ώρες μπροστά σε οθόνες, στέρηση του ελεύθερου χρόνου μας με τις οικογένειες μας και αρκετές θυσίες προπονήσεων. Ο Ρέτζακας μας γνώρισε, σας γνώρισε και τον γνωρίσατε. Τώρα θα τον αφήσουμε να ξεκουραστεί για έναν χρόνο να τρέχει υπερήφανος και θα είναι έτοιμος να σας υποδεχτεί την επόμενη χρονιά, όπου ο προγραμματισμός για το ανανεωμένο και μεγαλύτερο Ρέτζακας Trail Run 2023 έχει ήδη ξεκινήσει.

 

www.retzakas.gr   trail@retzakas.gr  www.facebook.com/retzakas.trail.run

Δημοφιλη Αρθρα