fbpx

Βραβείο για την ταινία «Τα Όριά μας» στο Μιλάνο

Newsroom
Τα όριά μας

Σημαντική διάκριση, ανάμεσα στις καλύτερες αθλητικές ταινίες στον κόσμο για το 2022, έλαβε στον τελικό των 20 Φεστιβάλ στο Μιλάνο, στις 13 Νοεμβρίου 2022, η ταινία «Τα όριά μας», του Δημήτρη Γιατζουζάκη, με πρωταγωνιστή τον Paralympian και Ironman, Γιάννη Χατζήμπεη.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία της Δέσποινα Χατζηβασιλείου – Τσοβίλη, Γενικής Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η ομιλία της για τον πρωταγωνιστή της ταινίας, Γιάννη Χατζήμπεη, ως παράγοντα έμπνευσης και πρότυπο για τον γιό της μετά από το σοβαρό ατύχημά του, ήταν συγκινητική.

 

Το βίντεο με την ομιλία:

 

 

Η ταινία

ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ

Μια ταινία για το άθλημα του Παιδιού, του Γονιού και του Τριάθλου

Ένας αθλητής με αναπηρία πηγαίνει την επτάχρονη κόρη του και τον πεντάχρονο γιο του να τρέξουν έναν από τους πρώτους τους αγώνες παιδικού τριάθλου και θυμάται τον πιο δύσκολο αγώνα που έχει κάνει ποτέ, ένα IRONMAN: μια από τις πιο εξαντλητικές ψυχο-σωματικές δοκιμασίες που μπορεί να αντέξει κανείς σε μια μέρα.

Εναν αγώνα που περιλαμβάνει 3,86 χλμ. κολύμβηση, 180 χλμ. ποδήλατο και τα 42 χλμ. ενός Μαραθωνίου.

Πριν και μετά τους αγώνες, η ταινία εξερευνά πώς και εάν τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν αυτήν την ιδέα του ακραίου τριάθλου που τόσο πολύ γοητεύει τους μεγάλους.

Μια ταινία με χιούμορ και δράση, ιδανική για να παρακινήσει και να εμφυσήσει στα παιδιά και τους μεγάλους, εκτός από την έννοια της διαφορετικότητας, τις αξίες, της οικογένειας, της φιλίας, της καταλυτικής επίδρασης του αθλητισμού και της προσπάθειας.

Τα όριά μας

 


 
 

Οι δηλώσεις της Γενικής Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Δέσποινας Χατζηβασιλείου – Τσοβίλη:

«Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ σαν Ελληνίδα και σαν γυναίκα από τη χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Εχω ζήσει και σπουδάσει στην όμορφη πατρίδα σας και υπηρετώ τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για σχεδόν τριάντα χρόνια. Επομένως, μπορώ να πω ότι σήμερα, σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει έναν τρομερό πόλεμο, ο αθλητισμός είναι απαραίτητος για να προάγουμε την ειρήνη. Και δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος χώρος από αυτόν, αυτής της εκδήλωσης, για να έρθει ξανά η ελπίδα και η ειρήνη.

Αλλά σήμερα είμαι πιο πολύ εδώ σαν μητέρα ενός αγοριού που πριν από δεκαπέντε χρόνια, όταν ήταν τεσσάρων χρονών, έχασε το πόδι του σε ένα ατύχημα.

Και όμως αυτό το παιδί είχε μια τυχερή στιγμή στη ζωή του, τη γνωριμία του με τον Γιάννη Χατζήμπεη, έναν αθλητή που του λείπει ένα χέρι και που του δίδαξε πώς να ξεπερνάει τις δυσκολίες της κάθε στιγμής.

ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ είναι μια ταινία για την ουσία της ζωής, τη δύναμη της ελπίδας, τη σημασία της αποφασιστικότητας, της έμπνευσης και της αγάπης και τον ρόλο που παίζουν αυτά όχι μόνο στον γιο μου αλλά και σε τόσα άλλα παιδιά σε όλον τον κόσμο».

Τα όριά μας

Το Φεστιβάλ

Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Γιατζουζάκη για τον τριαθλητή με αναπηρία μαραθωνίων αποστάσεων (ironman) Γιάννη Χατζήμπεη, με τίτλο ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ, αφού διακρίθηκε τον Ιούνιο στην Τεχεράνη, σε ένα από τα είκοσι φεστιβάλ του παγκόσμιου διαγωνισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικού Κινηματογράφου – Τηλεόρασης (Federation Internationale Cinema – Television Sportifs) προωθήθηκε στον τελικό διαγωνισμό: το τεσσαρακοστό MILANO FICTS.

Τα φεστιβάλ από τα οποία προέκυψαν οι διαγωνιζόμενες ταινίες είναι από τις χώρες: Αργεντινή, Βοσνία, Βραζιλία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ιράν, Ισπανία, Ιταλία, Κένυα, Κίνα, Κόσσοβο, Ολλανδία, Ουγκάντα, Ουζμπεκιστάν, Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβενία, Τζαμάικα, Τσεχία.

Μετά την τελετή απονομής και την τιμητική διάκριση, «MENTION D’ HONNEUR» από τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ, Καθηγητή κύριο Franco Ascani, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Γ. Χατζήμπεης και ο σκηνοθέτης Δ. Γιατζουζάκης δήλωσαν: «Θα θυμόμαστε αυτήν τη διάκριση, αλλά η μεγαλύτερη χαρά για εμάς σήμερα είναι η συγκινητική παρουσία της κας Χατζηβασιλείου που θυσίασε τον πολύτιμο προσωπικό της χρόνο για να κάνει το ταξίδι από το Στρασβούργο ως το Μιλάνο και να δηλώσει έτσι την εκτίμησή της για το έργο μας. Την ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά».

 

Διαβάστε ακόμα:

Οι συντάκτες του iRun στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο: Δημήτρης Ντζάνης

Οι συντάκτες του iRun στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο: Λένα Τζίμα

Οι συντάκτες του iRun στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο: Σάββας Σπανούδης

Δημοφιλη Αρθρα