fbpx

Οι λάτρεις του βουνού και της φύσης συναντήθηκαν για 12η χρονιά στο Taygetos Challenge

Περισσότεροι από 700 αθλητές, λάτρεις του βουνού και της φύσης, συναντήθηκαν για 12η χρονιά στο μοναδικό αγωνιστικό τερέν του Ταΰγετου, στο Taygetos Challenge 2023.

Ο συνδυασμός της διοργάνωσης που έχει γίνει πλέον θεσμός, απλά μοναδικός: Ένα πολυμορφικό τερέν που προσφέρει μια τεράστια πρόκληση στους δρομείς βουνού, ένα πολύχρωμο πλήθος αθλητών και επισκεπτών που συνδυάζουν τον ιστορικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου με την εκδρομή στα χώματα της δυτικής Μάνης, μία προνομιακή τοποθεσία που χαρακτηρίζεται από την αρμονική γειτνίαση της μεγαλόπρεπης θάλασσας με το επιβλητικό βουνό, η 12ετής τεχνογνωσία στη διοργάνωση άρτιων αγώνων βουνού και μια ευρηματική ομάδα με φαντασία και όραμα.

Το μεγάλο στοίχημα της φετινής διοργάνωσης δεν ήταν μόνο τα χαμόγελα των αθλητών που έζησαν μία μοναδική εμπειρία, αλλά και η «ανακούφιση» της εύφορης γης που τόσο απλόχερα χαρίζει τη φιλοξενία της. Η μείωση έως και η εκμηδένιση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος έγινε πραγματικότητα με όλους τους συντελεστές να συμβάλλουν στη διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας.

Πολύτιμος αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, ήταν η Lenovo μαζί με την pi3 και την We4all που θα υλοποιήσει τη δράση δεντροφύτευσης «1 δέντρο για κάθε αθλητή» που συμμετείχε στο 12ο Taygetos Challenge.

Τον αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά όλοι όσοι επιθυμούσαν ζωντανά μέσα από το www.livecoverage.gr

 

Τα αποτελέσματα 

Οι μεγάλοι νικητές της απόστασης Marathon 37 χιλιομέτρων του Taygetos Challenge στους άντρες είναι : 1oς ο Χρήστος Αγνουσιώτης , 2ος ο Δημήτρης Ελευθερίου και 3ος ο Χρόνης Ηλιάδης. Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Ελβετίδα Stefanie Maurer, 2η η Νίκη Ζιώγα και 3η η Νικολέτα Τζαβάρα.

Στον αγώνα Experience 20 χιλιομέτρων, του οποίου χορηγός ήταν το TIKLA, πρώτος με ρεκόρ διαδρομής, που κατείχε ο ίδιος, τερμάτισε ο Νικόλαος Πονηρέας. 2ος τερμάτισε ο Ανδρέας Μανέτας και 3ος ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Νατάσα Σπανού, 2η η Λεμονιά Παναγιώτου και 3η η Δανιηλίδα Τζοβώλου.

Με τη σημαντική υποστήριξη της Intersport πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας Basic 10 χιλιομέτρων, στον οποίο τερμάτισε 1ος ο Γιώργος Μανιώτης, 2ος ο Παναγιώτης Αλεβίζος και 3ος ο Βασίλης Κατσιρόπουλος. Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Laura Villiger και ακολουθησαν 2η η Ελισάβετ Παπαδήμα και 3η η Ράνια Νομικού.

taygetos challenge

Πλήθος από χαμόγελα συγκέντρωσε η Fun διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, με την κορδέλα να κόβουν από τους άνδρες, 1ος ο Πέτρος Παπαδήμας, 2ος ο Γιάννης Παπαδόπουλος και 3ος ο Παναγιώτης Κουσαθάνας. Από τις γυναίκες, 1η τερμάτισε η Μαίρη Κανάκη, 2η η Αρτεμη Τσιμουρά και 3η η Ελβίρα Μεταλληνού.

Πέραν των βραβεύσεων των νικητών των αγωνισμάτων, αξίζει να σημειωθεί μία ακόμα σημαντική βράβευση που έγινε για πρώτη χρονιά φέτος στο Taygetos Challenge και μας συγκίνησε ιδιαιτέρως. 18 αθλητές βραβεύτηκαν με ένα ξεχωριστό ονομαστικό έπαθλο για την αγάπη, προτίμηση και αφoσίωση τους στο Taygetos Challenge, συμμετέχοντας σε αυτόν από 6 φορές και άνω.

Φέτος, χάρη στην συμβολή και υποστήριξη των χορηγών και υποστηρικτών τα δώρα και οι παροχές που λάβανε οι αθλητές ήταν πλουσιοπάροχες.
Πιο συγκεκριμένα, πέραν από τα 52 δώρα που κληρώθηκαν και δόθηκαν στους αθλητές το Σάββατο 25/3 στις 18.00 – 19.00, όλοι οι νικητές των αγωνισμάτων λάβανε δώρα από τους χορηγούς και δωροθέτες της Διοργάνωσης.

 

Τα πακέτα συμμετοχής όλων των αθλητών περιλάμβαναν:

Αριθμό συμμετοχής και παραμάνες

Chip Χρονομέτρησης

Αναμνηστικό μετάλλιο

Τροφοδοσία και υδροδοσία στους σταθμούς τροφοδοσίας και στον τερματισμό του αγώνα

Pasta party γεύμα

Παροχή πρώτων βοηθειών και ιατροφαρμακευτική κάλυψη από έμπειρη Εθελοντική Ομάδα διασωστών και τον γιατρό της Διοργάνωσης.

Τσαντάκι δρομικό χειρός  από τον Υποστηρικτή Dole 

30% έκπτωση από το Cosmic Float Center για να βιώσουν την εκπληκτική εμπειρία επίπλευσης (Floating) είτε για να προετοιμαστούν ή για να ανακάμψουν από την σκληρή προπόνηση και τους αγώνες τους.

15% έκπτωση σε όλα τα πακέτα εργομέτρησης του myathlete

15% έκπτωση από την Reconnature.com σε όλα τα προϊόντα trail running Raidlight

 

Επιπλέον, οι αθλητές του Taygetos Marathon 37km έλαβαν:

Τσάντα – πουγκί της διοργάνωσης

Αναμνηστικό performance Τ-shirt του αγώνα

Πολυμορφικό μαντήλι

Τεχνικό καπέλο τρεξίματος

Oι αθλητές του Taygetos Experience 20km έλαβαν:


 
 

Tσάντα – πουγκί της διοργάνωσης

Τεχνικό καπέλο τρεξίματος

Αναμνηστικό performance Τ-shirt του αγώνα

Oι αθλητές του Taygetos Basic 10km by Intersport έλαβαν:

Tσάντα – πουγκί της διοργάνωσης branded by Ιntersport

Τεχνική μπλούζα By Intersport

Αναμνηστικό performance Τ-shirt του αγώνα

Οι αθλητές του Taygetos Fun 5km έλαβαν:

Ένα Fun δώρο – παιχνίδι γιογιό.

Αναμνηστικό performance Τ-shirt του αγώνα.

taygetos challenge

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους χορηγούς, υποστηρικτές, δωροθέτες για την έμπρακτη υποστήριξη, τον Δήμο Δυτικής Μάνης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την υποστήριξη, αιγίδα και εμπιστοσύνη τους.  Επιπλέον, ευχαριστούμε πολύ τον γιατρό της διοργάνωσης του αγώνα, Άγη Τερζίδη, την εταιρεία «Διάπλαση» για την παροχή του ασθενοφόρου, την ομάδα πολιτικής προστασίας ΓΑΙΑ που συνέβαλε στην ασφάλεια του αγώνα με εθελοντές και την παροχή δεύτερου ασθενοφόρου σε επιλεγμένα σημεία του αγώνα και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια και θετική τους διάθεση.

 

Περιβαλλοντικός Χορηγός και Συνεργάτες: Lenovo, pi3 και We4all

Χορηγός “Taygetos Basic 10km”:  INTERSPORT – The Heart of Sport

Χορηγός “Taygetos Experience 20km”: TIKLA

Χορηγοί: Aquarella, Blauel Greek Organic Products, Neversecond, Οn Running, Xtreme stores 

Υποστηρικτές: Avra Water, Αφοί Λάμπου, Ελληνική Εταιρεία Οικοτουρισμού, Independent shipping, KARPOS, Kilpi, Dole, myathlete, NEMA beer,  TerraNova nutrition, To Anogi

Δωροθέτες: AMINO – ANIMO, COSMICfloat Center, KEY BOOKS, Nespresso,  Physioathens, Reconnature.gr

Χορηγοί επικοινωνίας: iRunmag.gr, Runnermagazine.gr, Swimbikerun.gr, Runningnews.gr, Advendure.com, Athletics-magazine.gr, Runntrail.gr

 

Χρονομέτρηση αγώνα: Chronolog

Φωτογραφίες: Foto-trexoume.gr

Ζωντανή αναμέταδοση: Livecoverage.gr

 

Η επίσημη έναρξη της Άνοιξης «άνοιξε» με τον καλύτερο τρόπο, στον τόπο όπου αναβλύζει η θετική ενέργεια και στον αγώνα που κάθε χρόνο συγκεντρώνει το πιστό, δυνατό, δρομικό του κοινό. Έναν αγώνα βουνού σημείο αναφοράς για όλους τους σπουδαίους αθλητές που έχουν αγωνιστεί στα μονοπάτια του Ταΰγετου. Το ραντεβού για του χρόνου δόθηκε για το 4ήμερο 22 – 25 Μαρτίου 2024.

 

Διαβάστε ακόμα:

Μαραθώνιος Μπέλφαστ (30 Απριλίου 2023)

Μαραθώνιος Πράγας (7 Μαΐου 2023)

Μαραθώνιος Φλωρεντίας (26 Νοεμβρίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα