fbpx

Τελμησσός: Δυναμική παρουσία στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο (pics)

Newsroom
Τελμησσός

Ξεχωριστή και ιδιαίτερα δυναμική σε όλα τα επίπεδα ήταν η παρουσία των μελών του ΑΠΣ Τελμησσός στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Ο Τελμησσός έλαβε μέρος στο άθλημα που εκπροσωπεί και προβάλει, αλλά και διαφυλάσσει ως πρωτεργάτης σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος με τη συμμετοχή αθλητών μελών του στους αγώνες των 5 και 10 χλμ και φυσικά στο Μαραθώνιο Δρόμο.

Παράλληλα μετείχε σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην Marathon Expo, καθώς και στην τελετή αφής της Μαραθώνιας Φλόγας με τους λαμπαδηδρόμους του.

Μην ξεχνάμε πως στις τάξεις του συλλόγου ανήκει ο 90χρονος Στέλιος Πρασσάς, το πρόσωπο που συγκλόνισε με την παρουσία του και στη φετινή διοργάνωση, όντας ο γηραιότερος αθλητής που μετείχε και τερμάτισε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Κάνοντας έναν απολογισμό από το Δ.Σ. του ΑΠΣ Τελμησσός ανακοινώθηκαν τα εξής

«Μαραθώνιος Δρόμος ο Αυθεντικός! Ο δικός μας Μαραθώνιος!

Η μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού, το εθνικό μας άθλημα, ο δικός μας, ο μοναδικός, ο ξεχωριστός, ο ιστορικός, ο αυθεντικός, ο Μαραθώνιος Δρόμος άγγιξε για άλλη μια φορά τις καρδιές μας. Ένα ξεχωριστό γεγονός που συνδέει την ιστορία με το σήμερα, το μοναδικό άθλημα στον κόσμο που φέρει ιστορικό τοπωνύμιο, την μαγική λέξη Μαραθώνας!

 Τελμησσός

Ο Μαραθώνιος περνάει μηνύματα, ιδιαίτερα όταν τρέξει κανείς την αυθεντική διαδρομή τερματίζοντας στο μοναδικό Καλλιμάρμαρο Στάδιο!

Ο Μαραθώνιος Δρόμος έχει μαγεία που τον κάνει ξεχωριστό από την αρχή έως το τέλος. Είναι μια διαδρομή που θυμίζει την καθημερινότητα μας, γιατί μην ξεχνάμε πως και η ζωή μας είναι ένας Μαραθώνιος!

Τα συναισθήματα απερίγραπτα, ξεχωριστά! Το πνεύμα του Μαραθωνίου είναι μαζί σου σε κάθε σου βήμα και σε κάθε σταγόνα ιδρώτα που κυλάει και πέφτει στην αττική γη. Αυτό που έχει σημασία είναι η προσπάθεια και φυσικά ο τερματισμός! Κατάθεση ψυχής, με μοναδικό σύμμαχο τον ίδιο σου τον εαυτό.

 Τελμησσός

Έχοντας όλοι μας μια αποχή από το ξεχωριστό αυτό αθλητικό -πολιτιστικό γεγονός λόγω της πανδημίας, επανήλθαμε- εάν κι όχι όλοι μας- και πάντα με τις προφυλάξεις μας στην ροή του Μαραθωνίου Δρόμου.

Όπως πιθανόν γνωρίζετε οι συμμετοχές στον φετινό Μαραθώνιο ήταν πολύ λιγότερες από τις προηγούμενες φορές, αλλά και η συμμετοχή των θεατών δεν ήταν μεγάλη. Ευελπιστούμε όλοι μας φυσικά να ξεπεράσουμε την δύσκολη κατάσταση, για να ζήσουμε ξανά τις όμορφες στιγμές του Μαραθωνίου μας Δρόμου.

Ο ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ έλαβε μέρος στο άθλημα που εκπροσωπεί και προβάλει αλλά και διαφυλάσσει ως πρωτεργάτης σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος με τη συμμετοχή αθλητών μελών του στους αγώνες των 5 και 10 χλμ και φυσικά στο Μαραθώνιο Δρόμο.

Με την έναρξη της διεθνούς έκθεσης Μαραθωνίου Δρόμου σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην Marathon Expo, με την τελετή αφής της Μαραθώνιας Φλόγας με τους λαμπαδηδρόμους του και με το αποκορύφωμα τον Μαραθώνιό μας.

Άξιοι όλοι οι συμμετέχοντες του Τελμησσού! Έζησαν μοναδικές στιγμές για άλλη μια φορά. Στιγμές συγκίνησης, στιγμές ξεχωριστές.

Θα σταθούμε ιδιαίτερα στον αγαπημένο μας Στέλιο Πρασσά, 90 πλέον ετών που τερμάτισε για άλλη μια φορά ακμαιότατος, γεμάτος θετική ενέργεια και χαρά!! Όπως καταλαβαίνετε αυτό σημαίνει δύναμη ψυχής και αγάπης για τη ζωή! Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ο Στέλιος μας. Το παράδειγμα του μας δείχνει ότι όταν πιστεύεις σε αυτό που αγαπάς το πετυχαίνεις και σε αγαπά και αυτό!!

Στέλιο μας μάς έκανες και μας κάνεις όλους μας πολύ υπερήφανους!!  Να είσαι πάντα υγιής και δυνατός!


 
 

Τελμησσός

Ένα μεγάλο μπράβο φυσικά και σε όλους τους συναθλητές και μέλη του Τελμησσού για τη συμμετοχή και τερματισμό καθώς και για τις ατομικές τους επιδόσεις!

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά όλους τους εθελοντές και από την ευρύτερη περιοχή μας όλες αυτές τις ημέρες που μας βοήθησαν, αλλά να ευχαριστήσουμε και το κοινό που μας εμψύχωσε τόσο στην περιοχή μας, καθώς και σε όλη τη διαδρομή μέχρι το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Η υποστήριξη και η συμμετοχή του κόσμου είναι δύναμη για όλους μας!

Ο Μαραθώνιος αποτελεί για όλους μας αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.  Εμείς οφείλουμε από τη δική μας πλευρά ως Μαραθωνοδρόμοι της ιστορικής μας περιοχής να το διαφυλάξουμε και να το προβάλουμε όπως του αρμόζει.

 Τελμησσός

Ο Τελμησσός ως οικοδεσπότης στην τελετή αφής της Μαραθώνιας Φλόγας.

Στον Ιερό χώρο του Τύμβου Μαραθώνα πραγματοποιήθηκε χθες 13 Νοεμβρίου 2021 η τελετή της Αφής της Μαραθώνιας φλόγας που σηματοδοτεί την έναρξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου.

Σακοράφα

Από την πρώτη χρονιά που θεσμοθετήθηκε η τελετή της αφής και η λαμπαδηδρομία οι μαραθωνοδρόμοι έχουν τιμητική παρουσία και πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν θα ήταν εξάλλου δυνατόν να μην έχει τιμητική θέση ο Τελμησσός, ως σύλλογος Μαραθωνοδρόμων του Ιστορικού Δήμου Μαραθώνος.

Τελμησσός

Ηταν μια πρωτοβουλία και ενέργεια του Βλάση Καραβασίλη η οποία εφαρμόζεται ως σήμερα. Ο Τελμησσός εκπροσωπήθηκε επάξια από τα αξιότιμα μέλη του Αντώνη Αηδόνη, Φίλιππο Τσαπατώρη, Κωνσταντίνο Ρουφαγάλα και Ανδρέα Πανούτσο.

Η διαδρομή της λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από τον Ιερό χώρο του Τύμβου Μαραθώνα με κατεύθυνση την αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Τελμησσός

Στην αφετηρία η υποδοχή της φλόγας ήταν θερμή και άναψε στο βωμό με ένα λιτό τελετουργικό όπως ακριβώς της αρμόζει. Η φλόγα του Μαραθωνίου δρόμου είναι το σύμβολο του Ιστορικού μας Μαραθώνα, του πνεύματος του Μαραθώνιου και είναι αναμφισβήτητα ένα κομμάτι της πολιτισμικής μας κληρονομιάς!

Ως οικοδεσπότες και θεματοφύλακες του Ιστορικού μας Δήμου, ευχόμαστε σε όλους τους συναθλητές μας να έχουν καλή επιτυχία και φυσικά έναν καλό και υγιή τερματισμό απολαμβάνοντας τη μαγεία της ιστορικής, αυθεντικής και μοναδικής Μαραθώνιας διαδρομής».

 

 

 

Δημοφιλη Αρθρα