fbpx

Τελμησσός Μαραθώνος: Ο δικός μας, ο μοναδικός, ο ιστορικός Μαραθώνιος

Newsroom
Αυθεντικός Μαραθώνιος

Η μεγάλη γιορτή του δικού μας Μαραθωνίου, του μοναδικού, του ιστορικού, με τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, απέδειξε για άλλη μια φορά σε όλους μας τη σπουδαιότητα αυτού του ξεχωριστού γεγονότος!

Ο Τελμησσός ως σύλλογος Μαραθωνοδρόμων του ιστορικού Μαραθώνα γιόρτασε την εβδομάδα του Μαραθωνίου στον ιστορικό μας Δήμο.

Σε συνεργασία με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και με τον Δήμο Μαραθώνος διοργανώθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου το pasta party (Γιορτή Μακαρονιών), προσφορά προς όλους τους Μαραθωνοδρόμους, συντονισμένο από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, από την Ενωση Εστιατορίων Αττικής, και φυσικά από χορηγούς και εθελοντές.

Αυθεντικός Μαραθώνιος

Η πανέμορφη αυτή βραδιά ξεκίνησε με ομιλίες από εκλεκτούς προσκεκλημένους, τον Σταύρο Τσόνια και τον Χάρη Βασιλάκο, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου, και τους έμπειρους πρωταθλητές του Μαραθωνίου Δρόμου, Δημήτρη Θεοδωρακάκο και Γιώργο Μάλλιαρη, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις τους και μας έδωσαν τις συμβουλές τους.

Την επομένη ημέρα, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, στον Ιερό χώρο του Τύμβου Μαραθώνα πραγματοποιήθηκε η Τελετή Εναρξης του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου με μία ξεχωριστή και σεμνή τελετή που αρμόζει στην ιερότητα του χώρου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναπαράσταση της Μάχης του Μαραθώνα με δρώμενο από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α’ και Β’ Τάξης του Δημοτικού Κάτω Σουλίου Μαραθώνα.

Αυθεντικός Μαραθώνιος

Ακολούθησε η αφή της Μαραθώνιας Φλόγας με την λαμπαδηδρομία, στην οποία συμμετείχαν σπουδαίοι Ελληνες πρωταθλητές, μέλη τοπικών συλλόγων καθώς και τα μέλη μας Χάρης Γκανάτσιος και Χριστίνα Κλεφτάκη.

Η πομπή της λαμπαδηδρομίας έφτασε με τελικό προορισμό της στην ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου, όπου δόθηκε η έναρξη του 39ου Αυθεντικού Κλασικού Μαραθωνίου Δρόμου.

Στη μεγάλη γιορτή του Μαραθωνίου Δρόμου σημαίνοντα ρόλο είχαν φυσικά οι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι συμμετέχοντες του Μαραθωνίου, τους οποίους ο κόσμος σχεδόν σε όλη τη διαδρομή ενθάρρυνε και εμψύχωνε με ενθουσιασμό, μουσική και χειροκρότημα!

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι η μοναδική διαδρομή στον κόσμο που συνδέει την ιστορία με το αθλητικό γεγονός, που έχει αφετηρία τον ιστορικό Μαραθώνα και τερματισμό το μοναδικό στον κόσμο μαρμάρινο Στάδιο, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο!

Αυθεντικός Μαραθώνιος

Απερίγραπτα συναισθήματα νιώθει ο κάθε μαραθωνοδρόμος όταν με δέος και συγκίνηση τερματίζει σε αυτό το μεγαλειώδες Στάδιο.

Η συμμετοχή στο Μαραθώνιο δρόμο είναι μοναδική εμπειρία, είναι κατάθεση ψυχής, είτε πρόκειται για επίτευξη αγωνιστικών στόχων είτε για συμμετοχή με σκοπό μόνο τον τερματισμό.


 
 

Εμείς ως σύλλογος Μαραθωνοδρόμων του Ιστορικού Δήμου Μαραθώνα, συμμετείχαμε στα αγωνίσματα των 5 και 10 χλμ., αλλά και στη μεγάλη γιορτή στον Μαραθώνιο δρόμο, τερματίζοντας ο κάθε ένας μας με τον δικό του ατομικό χρόνο και με τις δικές του δυνατότητες.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στους οποίους ευχόμαστε καλούς και υγιείς τερματισμούς!

Αυθεντικός Μαραθώνιος

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους συντελεστές της οργανωτικής επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου για την εξαιρετική διοργάνωση του Μαραθωνίου δρόμου, των παράλληλων αγώνων, της Marathon Expo και της τελετής έναρξης.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον ΣΕΓΑΣ για την άψογη συνεργασία μας.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε όλους τους θεατές που μας εμψυχώσαν με παλμό σχεδόν σε όλη τη διαδρομή και ιδιαίτερα στα παιδιά που ήταν περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Ο Τελμησσός εύχεται σε όλους συγχαρητήρια, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον επετειακό Μαραθώνιο του 2023.

Την ερχόμενη χρονιά συμπληρώνονται αισίως τα 40 χρόνια της Κλασικής, Αυθεντικής, Μαραθώνιας διαδρομής και θα είναι μια σημαντική στιγμή για να γιορτάσουμε με ιδιαίτερη λαμπρότητα το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός!

 

Διαβάστε ακόμα:

Αντον και Φιζ έτρεξαν στην Αθήνα 25 χρόνια μετά τη νίκη τους

Ολοκλήρωσε τον στόχο του για το Γκίνες ο Κώστας Χουβαρδάς

Ο ΣΔΥ Αθηνών για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Δημοφιλη Αρθρα