fbpx

Θεατρική παράσταση η ζωή της Μαρίας Πολύζου!

Newsroom
Μαρία Πολύζου θεατρική παράσταση

Η ζωή της Μαρίας Πολύζου θα ανέβει ως θεατρική παράσταση στη γενέτειρά της, την Πάτρα, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 στις 20.00, και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στις 11:00, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Ο τίτλος του έργου είναι «524 χλμ. όνειρα», όσα ήταν τα χλμ. που έτρεξε η σπουδαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια και σήμερα προπονήτρια στίβου και συγγραφέας, από την Αθήνα στη Σπάρτη και από εκεί στον Τύμβο του Μαραθώνα το 2010, αναβιώνοντας τον Φειδιππίδειο Αθλο!

Η παράσταση ανεβαίνει από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Εκπαιδευτική κοινότητα της Αχαϊκής πρωτεύουσας, με ελεύθερη είσοδο.

Μαρία Πολύζου θεατρική παράσταση

Η παράσταση, που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Αθλητισμού και πρωτοβουλία του κ. Τάκη Πετρόπουλου, ανήκει στις θεατρικές ομάδες του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πάτρας και του 19ου Γυμνασίου Πάτρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της πόλης «Φάνης Τσιμιγκάτος», που θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου 2022 και η Μαρία Πολύζου θα αγωνιστεί.

Το σενάριο βασίζεται στο παραμύθι της Μάγδας Κωστοπούλου – Μπέριου «Ενας Γίγαντας που τον έλεγαν Μ.Π.», εμπνευσμένο από τη ζωή της μεγάλης Πατρινής μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου, η οποία σε όλη της τη ζωή δεν τα παράτησε ποτέ, όσα εμπόδια και αν βρήκε στον δρόμο της, και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή και να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.

Να κατακτήσει όλες τις κορυφές, να είναι η πρώτη γυναίκα που έτρεξε σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε μαραθώνιο δρόμο, να καταρρίψει 14 πανελλήνια ρεκόρ.

Μαρία Πολύζου θεατρική παράσταση

Βαλκανιονίκης στον Μαραθώνιο με χρυσό μετάλλιο στην Κωνσταντινούπολη, 11η θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και 12η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας.

Συμμετοχές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στίβου και διεθνών μαραθωνίων, έχει τρέξει πάνω από 50 μαραθώνιους και συνεχίζει ακόμα και σήμερα. Το πανελλήνιο ρεκόρ της κρατάει ακόμα και σήμερα με 2:39:10 στην Αυθεντική Διαδρομή και 2:33:40 στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.

Μία γυναίκα που άνοιξε δρόμους στη νέα γενιά και στάθηκε στην κορυφή της Εθνικής ομάδας στίβου στα 20 χρόνια που υπήρξε μέλος.

Η Μαρία Πολύζου συνεχίζει να μας εμπνέει σε όλους τους στίβους της ζωής με το έργο της και την προσφορά της στην κοινωνία.

Η παράσταση, μετά την πρεμιέρα, θα ταξιδέψει σε όλα τα σχολεία της πόλης, της ευρύτερης περιοχής και σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Ηδη έχουν κλειστεί οι νέες παραστάσεις σε πόλεις της Ελλάδας που έχουν ζητήσει να μεταβεί η παράσταση στα σχολεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας θα εντάξει την παράσταση στο πρόγραμμά του, καθώς το μήνυμα που μεταδίδει το θεατρικό έργο θα εμπνεύσει τους μαθητές να πιστεύουν στα όνειρά τους, να αγωνίζονται και να μην τα παρατάνε.

Μαρία Πολύζου θεατρική παράσταση

Ταυτότητα παράστασης:


 
 

Δραματοποίηση-θεατρική προσαρμογή παραμυθιού: Φώτης Λάζαρης

Τους μαθητές εμψύχωσαν οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Καζάκου, Φώτης Λάζαρης

Συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Αναστασοπούλου, Αγγελος Μπουμπούλης

Συμμετέχουν οι μαθητές:

Από τη θεατρική ομάδα του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πάτρας: Θεοδώρα Βαρβιτσιώτη, Αγγελος Γιαννακόπουλος, Μαρία Γραικιώτου

Γεωργία Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Καμπούρης, Αγγελική Κριπαροπούλου, Δημήτρης Μηλιτσόπουλος, Ελπίδα Ορφανίδη, Αντωνία Παλιουδάκη

Από τη θεατρική ομάδα Μαθητών & Αποφοίτων του 19ου Γυμνασίου Πάτρας: Βάλια Καρύδα, Δήμητρα Καρύδα, Λουκάς Λύρας, Κατερίνα Μουζακίτη, Κωνσταντίνος Μπαρδάκης, Μυρτάλη Νικολαΐδη, Γεωργία Παναγάκη, Μαρία Παρασκευοπούλου, Ναταλία Πιπιλή, Μάρθα Σκαρμούτσου, Ευθυμία Στεφανίδη, Ελένη Χόρμπα, Κωνσταντίνα Χόρμπα

Τηλέφωνο ταμείου Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων: 2610 273613

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

 

Διαβάστε ακόμα:

Αθήνα ’97: Η Μαρία Πολύζου θυμάται και περιγράφει την ιστορική 12η θέση

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» (15 Οκτωβρίου 2022)

10ο Navarino Challenge (21-23 Οκτωβρίου 2022)

Δημοφιλη Αρθρα