fbpx

Triathlon Training Camp στην Καλαμάτα 20-22 Ιανουαρίου 2023

Newsroom
Triathlon Training Camp

Από Παρασκευή 20 έως Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα από το Athens Triathlon το ετήσιο προπονητικό camp τριάθλου.

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού με στόχο να αναδειχθεί η Καλαμάτα ως Κέντρο Αθλητικού Τουρισμού, θα διοργανωθεί ένα ετήσιο Προπονητικό Camp από στην αγαπημένη μας Καλαμάτα.

Το Camp είναι μέρος της προετοιμασίας μας για τη συμμετοχή μας στον φημισμένο αγώνα Saint Polten Challenge την Κυριακή 21 Μαΐου 2023.

Η Athens Triathion θα συμμετέχει με πολυπληθή ομάδα (άνω των 10 αθλητών) την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 στο Saint Polten Challenge, έναν από τους πιο ιστορικούς αγώνες τριάθλου μεσαίας απόστασης (Κολύμβηση 1900 μέτρα, Ποδηλασία 90 χλμ και Τρέξιμο 21,1 χλμ) στην Ευρώπη.

Triathlon Training Camp

O αγώνας είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, αλλά για όλους τους αθλητές είναι ένας αγώνας προετοιμασίας για τους αγώνες Full Distance / Ironman (Κολύμβηση 3800, Ποδηλασία 180 χλμ, Τρέξιμο 42,2 χλμ) που θα συμμετέχουν μέσα στο 2023 και κυρίως στο 2024.

Για τη βέλτιστη προετοιμασία των αθλητών της ομάδας θα διεξαχθεί ένα τριήμερο camp προετοιμασίας -όπως και κάθε χρόνο- στην πανέμορφη πόλη της Καλαμάτας.

Το Camp στην Καλαμάτα αποσκοπεί να έχουν οι αθλητές ένα τριήμερο με υψηλά φορτία, μακριά από επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις.

Το καθημερινό πρόγραμμα κατά μέσο όρο περιλαμβάνει 2-3 ώρες κολύμβησης (τόσο σε κολυμβητήριο όσο και στη θάλασσα), 2 ώρες στατικό ποδήλατο και 90 λεπτά τρέξιμο (σε στάδιο, διάδρομο τρεξίματος και στο δρόμο).

Σε αυτά θα προστεθούν οι προπονήσεις ενδυνάμωσης με βάρη στο γυμναστήριο καθώς και τα σεμινάρια πάνω σε θέματα διατροφής, αποκατάστασης και διαχείρισης ρυθμού στις μεγάλες αποστάσεις.

Triathlon Training Camp

Ο κ. Βασίλης Αξιώτης είναι αθλητής Τριάθλου και καθώς είναι και Αντιδήμαρχος Αθηναίων δεν θα μπορούσε να ανήκει σε κάποια άλλη ομάδα παρά στην Athens Triathlon.

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 θα συμμετάσχει στον πρώτο του αγώνα τριάθλου στο εξωτερικό μεσαίας απόστασης και για την καλύτερη προετοιμασία του θα συμμετάσχει στο απαιτητικό camp τριάθλου της Καλαμάτας.

Ο ίδιος δήλωσε: «Το Τρίαθλο είναι ένα απαιτητικό άθλημα, το οποίο απαιτεί πολύωρες προπονήσεις μεγάλης έντασης. Ανυπομονώ να συμμετέχω σε ένα ακόμα έντονο camp Τριάθλου της ομάδας μου. Τα προπονητικά φορτία είναι υψηλά, αλλά τόσο το εξαιρετικό κλίμα της ομάδας όσο και η υπέροχη πόλη της Καλαμάτας προσφέρουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις πολύωρες προπονήσεις με πολύ θετική διάθεση».

Triathlon Training Camp

Ο Ιατρός- Δερματολόγος Θεόφιλος Σάκκης ασχολείται συστηματικά με το τρίαθλο εδώ και 2,5 χρόνια, κάνοντας καθημερινά προπονήσεις. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό εμπνέει και τα παιδιά του και έτσι και οι δύο κόρες του ασχολούνται συστηματικά με τον αθλητισμό. Η κόρη του Δήμητρα, (13 ετών) αποφάσισε να ασχοληθεί και με το Τρίαθλο. Πέρυσι στον αγώνα Τριάθλου της Καλαμάτας είχαν συμμετάσχει και οι δύο τους στον αγώνα. Πατέρας και κόρη είναι μέλη της Athens Triathlon, όμως ζουν στην Πάτρα και συμμετέχουν σε όλα τα camp προετοιμασίας στην Καλαμάτα.

Ο κ. Σάκκης ανέφερε: «Το κλίμα της ομάδας μας και η επιστημονική καθοδήγηση από τον coach Γιάννη Ψαρέλη μου δίνει την δύναμη και το κίνητρο να συνεχίζω θέτοντας νέους στόχους. Ενας από αυτούς είναι η συμμετοχή μου στον αγώνα τριάθλου μέσης απόστασης τον προσεχή Μάιο στο Saint Polten της Αυστρίας.

Για την προετοιμασία αυτού του αγώνα έρχομαι για μια ακόμη φορά στο camp της Καλαμάτας, αφού πέραν της αδιαμφισβήτητης ομορφιάς της πόλης, διαθέτει τις κατάλληλες αθλητικές υποδομές, ένα ήπιο κλίμα και κοινωνικό-πολιτιστικό ενδιαφέρον για μένα και την οικογένειά μου.

Είμαι πολύ χαρούμενος που η ενασχόλησή μου με το Τρίαθλο έχει θετική επίδραση στα παιδιά, αφού και τα δύο αθλούνται συστηματικά».

H κα. Νατάσα Θάνου και ο σύζυγός της κ. Αντρέας Γκίκας θα ταξιδέψουν στα τέλη Φεβρουαρίου στη Νέα Ζηλανδία για να συμμετάσχουν στις 4 Μαρτίου στο Ironman της Νέας Ζηλανδίας.

Triathlon Training Camp

Ο αγώνας είναι εξαιρετικά απαιτητικός και περιλαμβάνει 3800 μέτρα κολύμβησης, 180 χλμ ποδηλασίας και 42,2 χλμ (μαραθώνιο) τρεξίματος σε συνεχόμενη ροή, δίχως ξεκούραση μεταξύ των αθλημάτων.

Ο κ. Γκίκας έχοντας συμμετάσχει ήδη σε δύο προπονητικά Camp στην Καλαμάτα αναφερόμενος σε αυτά είπε: «Τα προπονητικά camp στην Καλαμάτα έχουν πάντα ενδιαφέρον. Τόσο προπονητικό όσο και τουριστικό. Ακολουθώντας τον προγραμματισμό που έχουμε θέσει για την επίτευξη των στόχων μας, παίρνουμε μέρος σε ένα ακόμη προπονητικό camp στην πανέμορφη Καλαμάτα».

Η κα. Θάνου με της σειρά της μας παρέθεσε τα εξής: «Εχοντας ήδη πάρει μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό, όπως στο Challenge Almere (Ολλανδία), Colins Cup (Σλοβακία), αλλά και σε αγώνες Ironman, συμμετέχουμε στο προπονητικό camp στην Καλαμάτα για την καλύτερη προετοιμασία για τον αγώνα Full Ironman στη Νέα Ζηλανδία στον οποίο θα λάβουμε μέρος σε λίγες εβδομάδες.

Η Καλαμάτα, για εμάς, είναι ιδανικός προορισμός γιατί συνδυάζει πολύ δυνατές προπονήσεις και τουρισμό. Το ολιγόωρο ταξίδι αλλά και η ύπαρξη άριστων προπονητικών εγκαταστάσεων μας εξασφαλίζει άριστες συνθήκες προπόνησης αλλά και διαμονής».

Ο κ. Ξενοφών Λουράντος είναι Διευθώνων Σύμβουλος σε εταιρεία Ηγέτη του Κλάδου των Τροφίμων αλλά παρ’ ολ’ αυτά προλαβαίνει καθημερινά να βρει χρόνο για να μπορεί να συμμετέχει στις απαιτητικές προπονήσεις της ομάδας. Κλείνει μία δεκαετία ως μέλος της ομάδας και είναι πλέον ο αρχηγός της ομάδας Athens Triathlon:


 
 

«H ομάδα μας έχει ως πρότυπο τις γαλλικές ομάδες Τριάθλου, που είναι οι καλύτερες οργανωμένες ομάδες τριάθλου στην Ευρώπη. Εχουμε δουλέψει για αρκετά χρόνια όλοι μας και πλέον είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα τριάθλου που διοργανώνουμε συστηματικά προπονητικά camp, σεμινάρια και webinars, φυσικά καθημερινές προπονήσεις, καθώς και να συμμετέχουμε σε αγώνες στο εξωτερικό. Αγαπάμε την Καλαμάτα και αυτό το αποδεικνύουμε έμπρακτα με τη συνέπειά μας».

Triathlon Training Camp

Ο κ. Λουράντος συνέχισε τις δηλώσεις του προτρέποντας όλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό: «Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κάποιος την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό. Ναι, το Τρίαθλο είναι ένα απαιτητικό άθλημα, αλλά όλα μπορούν να γίνουν εύκολα με υπομονή και συνέπεια. Ξεκίνησα όταν ήμουν 60 ετών την ενασχόληση με το Τρίαθλο και πλέον σχεδόν στα 69 μου είμαι στην καλύτερή μου φυσική κατάσταση, όπως λέει ο προπονητής μου. Σε διεθνές επίπεδο ο αθλητισμός master και οι επιδόσεις που κάνουν αθλητές 50-60 αλλά και 70 ετών είναι πολύ υψηλού επιπέδου και πριν κάποια χρόνια θα θεωρούνταν εξωπραγματικές».

O προπονητής της ομάδας και επί χρόνια μέλος της εθνικής ομάδας  Τριάθλου Γιάννης Ψαρέλης είπε σχετικά: «Στα 32 χρόνια που ασχολούμαι συστηματικά και επαγγελματικά με το τρίαθλο, τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Καλαμάτα είναι ο καταλληλότερος χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα για τη χειμερινή προετοιμασία των αθλητών Τριάθλου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, τον Αθλητικό Οργανισμό για όλη τη βοήθειά τους στο camp και φυσικά όλους τους ιδιώτες που συνέβαλαν καθοριστικά στο να οργανωθεί σωστά το camp: Το Ξενοδοχείο Pharae, το γυμναστήριο Collective και φυσικά όλα τα ΜΜΕ της Καλαμάτας που μας έχουν εκπλήξει με τον επαγγελματισμό τους».

Triathlon Training Camp

Εκ μέρους του ξενοδοχείου Pharae ο κ. Βασιλιδιώτης δήλωσε:

«Το προπονητικό Camp Τριάθλου διεξάγεται στην Καλαμάτα από το 2020. Είναι μια διοργάνωση η οποία απαιτεί από τα ξενοδοχεία και τους επαγγελματίες του κλάδου ιδιαίτερη τεχνογνωσία και προσαρμογή ως προς την προσέγγιση και την εξυπηρέτηση του συνόλου των αθλητών, των προπονητών και των ομάδων.

Ο αθλητικός τουρισμός έχει μια ανοδική τάση στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού υψηλού επιπέδου, η οποία ενισχύει σημαντικά την οικονομία, την προβολή και αρκετούς επαγγελματίες  της περιοχής. Η οικογένεια του Pharae Palace θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες δράσεις. Ευχαριστούμε και ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στην ομάδα του Τριάθλου».

Η κ. Σταυρούλα Σίψα, ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου Collective, συνεργάζεται με την ομάδα Τριάθλου της Αθήνας εδώ και 4 χρόνια προσαρμόζοντας την διαρρύθμιση του χώρου στις ανάγκες της ομάδας: «Το γυμναστήριό μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αθλητών, προπονητών και ομάδων που επιλέγουν την πόλη μας για camp προετοιμασίας. Χαιρόμαστε πολύ που η ομάδα Athens Triathlon κάθε χρόνο επιλέγει την Καλαμάτα για το Camp προετοιμασίας της και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μένουν ενθουσιασμένοι με το γυμναστήριό μας».

Triathlon Training Camp

Athens Triathlon Team: Facts & Figures

Η Athens Triathlon Team είναι η πιο επιτυχημένη και καλύτερα οργανωμένη ελληνική ομάδα τριάθλου.

– 20 Διαφορετικοί Αθλητές και Αθλήτριες έχουν κερδίσει τη γενική κατάταξη σε αγώνες τριάθλου τα τελευταία 5 χρόνια.

– 30 διαφορετικοί αθλητές και αθλήτριες έχουν ανέβει στο βάθρο της γενικής κατάταξης σε αγώνες τριάθλου τα τελευταία 5 χρόνια.

– Οι αθλητές και αθλήτριες της ομάδας έχουν περισσότερες από ανέβει περισσότερες από 500 φορές στο βάθρο των νικητών.

– Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με διοργανώνει συστηματικά σεμινάρια και webinars. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με διοργανώνει συστηματικά προπονητικά camp.

– Οι προπονητές της ομάδας διαρκώς εξελίσσονται προπονητικά και επαγγελματικά και έχουν πολύ πλούσια βιογραφικά με εξαιρετικές προπονητικές πιστοποιήσεις.

Triathlon Training Camp

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το camp, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους επικοινωνίας:

Γιάννης Ψαρέλης (Κινητό: 6937170260, e-mail: smartsportcoach@hotmail.com), www.triathlon.gr, www.triathlonworld.gr, www.triathloncoach.gr

 

Διαβάστε ακόμα:

Μαραθώνιος Σεβίλλης (19 Φεβρουαρίου 2023)

Μαραθώνιος Τελ Αβίβ (24 Φεβρουαρίου 2023)

Μαραθώνιος Μπολόνια (5 Μαρτίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα