fbpx

Τρικαλινοί δρομείς στη Βιέννη και τη Θεσσαλονίκη

Οι επιδόσεις των μελών του ΣΔ Τρικάλων σε μαραθώνιο και επί μέρους αγώνες

Newsroom
Μπάκου

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού! Αυτήν τη φορά δρομείς μας ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη, και συμμετείχαν στον 41ο Μαραθώνιο της ομώνυμης πόλης.

Ο συγκεκριμένος Μαραθώνιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους της Ευρώπης και συγκεντρώνει πάνω από 40.000 δρομείς από όλα τα μέρη του κόσμου σε όλες τις διοργανώσεις (Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, σκυταλοδρομία και 5 χλμ.).

Οι δρομείς έτρεξαν σε μια πολύ όμορφη και γρήγορη διαδρομή, η οποία περνούσε από τα περισσότερα σημεία της Βιέννης. Η εκκίνηση δόθηκε από το Ράιχμπρουκε και oι δρομείς τερμάτισαν στη Ρίνγκστρασε, περνώντας από σύγχρονα και ιστορικά αξιοθέατα της Βιέννης.

ΣΔ Τρικάλων

Επίσης, διέσχισαν το θρυλικό Πράτερ Χάουπταλεε που το 2022 τιμήθηκε με την «Παγκόσμια Κληρονομιά Στίβου» και είναι εκεί όπου ο Ελιουντ Κιπτσόγκε έτρεξε το 2019 τον μαραθώνιο σε κάτω από δύο ώρες (1:59:40).

Τον αγώνα επέλεξαν πολλοί Ελληνες δρομείς – περισσότεροι από 100 συμμετείχαν στη μαραθώνια απόσταση.

Ανάμεσά τους και οι πέντε δρομείς του συλλόγου μας. Την καλύτερη επίδοση από τους δρομείς μας πέτυχε ο ταμίας του συλλόγου μας Δημήτρης Μουχάκης.

Ο Δημήτρης, αν και είχε συμμετάσχει σε Μαραθώνιο πριν από 6 βδομάδες (είχε τρέξει στον Μαραθώνιο του Τόκιο στις αρχές Μαρτίου), κινήθηκε από την αρχή σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και διατήρησε τον ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια των 42 χλμ. τερματίζοντας σε 3:06:57 και πιάνοντας το όριο για τον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

ΣΔ Τρικάλων

Ακολούθησε ο Ηλίας Γιακίμης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου μας, όπου στην επιστροφή του σε Μαραθώνιο πέτυχε επίδοση 3:27:36, ενώ λίγο πιο πίσω τερμάτισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Λίπας με επίδοση 3:30:33.

Στον αγώνα είχαμε και γυναικεία συμμετοχή με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, τη Δήμητρα Κελεπούρη, να τερματίζει σε 3:31:34, βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ κατά 21 λεπτά και πετυχαίνοντας μια από τις καλύτερες επιδόσεις για γυναίκα του Συλλόγου μας.

Ο πέμπτος της παρέας, Νίκος Αναστασίου, αν και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ολοκλήρωσε τη μαραθώνια απόσταση σε 3:53:46.

ΣΔ Τρικάλων

Ο δρομείς μας στον 18ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη

Δρομείς μας όμως συμμετείχαν και στον δεύτερο μεγαλύτερο Μαραθώνιο της χώρας μας, τον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος και τους παράλληλους αγώνες των 10 και 5 χλμ..

Ο Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος ενώνει την Πέλλα, τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας, με τη σημερινή πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη.

Η εκκίνηση του Μαραθωνίου δόθηκε στις 7:40 μπροστά από το έφιππο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι δρομείς περνώντας διαδοχικά από τη Χαλκηδόνα, το χωριό Γέφυρα, τον Αγιο Αθανάσιο και τα Διαβατά, εισήλθαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου και τερμάτισαν μετά από 42,2 χλμ. δίπλα από το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Λευκό Πύργο, και  μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της πόλης.

ΣΔ Τρικάλων


 
 

Περισσότεροι από 1300 δρομείς έλαβαν μέρος στον αγώνα. Ανάμεσά τους και 9 μέλη μας. Στα αποτελέσματα, οι ιδανικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα βοήθησαν τους δρομείς μας να πετύχουν εντυπωσιακές επιδόσεις.

Την καλύτερη επίδοση από τους δρομείς μας πέτυχε το δίδυμο Δημήτρης Κωτούλας και Χάρης Καλλιάρας, οι οποίοι τερμάτισαν σε 3:17:59, τρέχοντας μαζί και τα 42,2 χλμ.!

Η επίδοση αυτή αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ για τον Χάρη Καλλιάρα που βελτίωσε για περισσότερα από 20 λεπτά την προηγούμενη επίδοσή του. Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Σωτήρη Νασιάκο που τερμάτισε λίγο πιο πίσω με επίδοση 3:21:49.

Η Εφη Ζελεσιάδου ήταν η μόνη γυναίκα του Συλλόγου μας που συμμετείχε στον αγώνα, και με επίδοση 4:00:28 ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ. Στον αγώνα συμμετείχε και ο Σπαρταθλητής του Συλλόγου Γιάννης Παπακώστας που τερμάτισε τον 14ο συνεχόμενο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος!

ΣΔ Τρικάλων

Tα αποτελέσματα των 9 δρομέων μας στον 18ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος

Δημήτρης Κωτούλας 3:17:59
Χάρης Καλλιάρας 3:18:00
Σωτήρης Νασιάκος 3:21:49
Κωνσταντίνος Φαγκρίδας 3:30:48
Εφη Ζελεσιάδου 4:00:28
Ιωάννης Καράσης 4:02:32
Δημήτρης Ψαραδέλλης 4:02:47
Χρήστος Μπατατόλης 4:38:24
Ιωάννης Παπακώστας 5:34:28

ΣΔ Τρικάλων

Στο βάθρο η Στεφανία Μπάκου

Αλλη μια διάκριση για τη δρομέα μας Στεφανία Μπάκου. Η νεαρή αθλήτρια ανέβηκε για ακόμη μια φορά στο βάθρο τερματίζοντας στη 2η θέση στα 5 χλμ., με νέο ατομικό ρεκόρ 19:20.

Η Στεφανία συνεχίζει τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις καθώς έχει ανέβει στο βάθρο σε τρεις συνεχόμενους αγώνες (Τρίκαλα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη) σε λιγότερο από δύο μήνες.

Συμμετοχές είχαμε και στον αγώνα των 10 χλμ. Ο Δημήτρης Μπάκος πέτυχε την καλύτερη επίδοση από τους δρομείς μας καθώς τερμάτισε σε 40:17.

 

Τα μέλη του συλλόγου μας στα 10 χλμ. και 5 χλμ.

10 χλμ.
Δημήτρης Μπάκος 40:17
Κωνσταντίνος Τσιάκας 58:42
Δημήτρης Καλαντζής 1:16:28

5 χλμ.
Στεφανία Μπάκου 19:20
Σωτήρης Τζιούρας 26:10

 

 

Δημοφιλη Αρθρα