fbpx

Virtual Μαραθώνιος Ρόδου: Με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου

iRun
Rhodes virtual marathon

Τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ), έχει ο 1ος Rhodes Virtual Marathon που ξεκίνησε από την Παρασκευή 9 Απριλίου και συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 9 Μαΐου συμπεριλαμβάνοντας Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο καθώς επίσης αγώνες δρόμου αποστάσεων 10 χλμ., 5 χλμ. και 2 χλμ.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει μέσω της εφαρμογής Sporthive Live/Rhodes Virtual Marathon ή της ιστοσελίδας του Μαραθωνίου Ρόδου rhodesmarathon.gr και θα διαρκέσουν έως και τις 5 Μαΐου 2021.

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο, θέτοντας περιορισμούς στις μαζικές αθλητικές διοργανώσεις, ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, προσαρμόστηκε στα δεδομένα της εποχής προσφέροντας φέτος τη δυνατότητα στους φίλους του και σε όλους τους δρομείς,  να συμμετάσχουν με ασφάλεια στον 1ο Rhodes Virtual Marathon.

Πρωταρχικό μέλημα των διοργανωτών, η προστασία της δημόσιας υγείας και η στήριξη της εφαρμογής των μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid -19. Ο virtual αγώνας, δίνει τη δυνατότητα σε καθένα να τρέξει την απόσταση που επιθυμεί στην πόλη όπου διαμένει και να αναρτήσει το χρόνο του στην εφαρμογή Sporthive Live/Rhodes Virtual Marathon. Περισσότεροι από 1500 δρομείς από 40 και πλέον χώρες, έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή, γεγονός που καταδεικνύει τη διεθνή υπόσταση του αγώνα.

 

Μαριέτα Παπαβασιλείου-Προέδρος Οργανωτική Επιτροπής

«Εδώ και επτά χρόνια, ο Μαραθώνιος της Ρόδου θέτει το νησί στο επίκεντρο του διεθνούς δρομικού ενδιαφέροντος, προσελκύοντας κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου περισσότερους από 3500 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο.

Η πανδημία δημιούργησε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των αγώνων δρόμου σε δημόσια οδό παγκοσμίως και ο Μαραθώνιος Ρόδου δεν θα μπορούσε παρά να δώσει το παρόν σε αυτή την πρόκληση. Λόγω των τρεχουσών συνθηκών, δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του αγώνα με τη φυσική παρουσία των αθλητών στις 18 Απριλίου 2021, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί. Γι’ αυτό επιλέξαμε να διοργανώσουμε ένα ψηφιακό αγώνα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έστω και με τη βοήθεια της Τεχνολογίας, παρέχουμε τη δυνατότητα στους φίλους του Μαραθωνίου μας να τρέξουν σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται, παίρνοντας μέρος στην virtual εκδοχή του Μαραθωνίου της Ρόδου. Τον αγώνα αυτό τον δίνει ο καθένας μας ξεχωριστά, με υπευθυνότητα και ακολουθώντας όλους τους κανόνες προστασίας και υγιεινής, αλλά και παράλληλα όλοι μαζί ενωμένοι. Με τον τρόπο αυτό, όχι απλά διατηρούμε την επαφή με την παγκόσμια δρομική κοινότητα, αλλά προβάλλουμε τον τόπο μας μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που συγκαταλέγεται στους βασικούς μας στόχους. Η μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει το νέο μας αυτό εγχείρημα, η μέχρι τώρα συμμετοχή αθλητών από 40 και πλέον χώρες, μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο αθλητισμού Νίκο Νικολή, και τον αντιδήμαρχο πολιτισμού & πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρο Κολιάδη καθώς μοιράζονται το όραμά μας και στηρίζουν έμπρακτα τον 1ο Rhodes Virtual Marathon, καθιστώντας εφικτή την υλοποίηση του νέου μας αυτού εγχειρήματος», δήλωσε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

 

Νίκος Νικολής-Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού


 
 

Για τον 1ο Rhodes Virtual Marathon, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού, Νίκος Νικολής, δήλωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι η περιφέρεια των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Σημαντικοί αγώνες στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες που προσελκύουν αθλητές από τα πέρα τα του κόσμου και που προβάλλουν τα νησιά μας στις διεθνείς αγορές, πραγματοποιούνται με συνδιοργανώτρια την ΠΝΑι. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό event της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου γενικότερα. Ήταν αυτονόητη η στήριξη του ψηφιακού αγώνα, αυτής της νέας προσπάθειας, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής και στις συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού».

 

Αλέξανδρος Κολιάδης-Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ & ΠΡΟΤΟΥΡ

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρος Κολιάδης προέβη στην εξής δήλωση για τον 1ο RhodesVirtual Marathon: «Η Ρόδος είναι ένα νησί που προσφέρει μία μεγάλη γκάμα τουριστικών εμπειριών στον επισκέπτη. Αναγνωρίζεται πλέον ο προορισμός αθλητικού τουρισμού, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στο Διεθνή Μαραθώνιο, μία διοργάνωση που έχει φθάσει να προσελκύει στο νησί αθλητές από 50 και πλέον χώρες του κόσμου. Ο ΔΟΠΑΡ στηρίζει με ιδιαίτερη χαρά αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή του νησιού και τον 1ο Rhodes Virtual Marathon, μία έξυπνη λύση που ανταποκρίνεται στις τρέχουσες συνθήκες και που ήδη έχει μεγάλη απήχηση στους αθλητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συνεχίζοντας να προβάλει τη Ρόδο».

 

Κοινωνικός σκοπός

Μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί στο Νοσοκομείο για την κάλυψη αναγκών που συνδέονται με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου στηρίζει τον αγώνα για τον περιορισμό των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλει για την επίτευξη του στόχου αυτού το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

 

Διοργανωτές-Χορηγοί

-Ο 1ος Rhodes Virtual Marathon συνδιοργανώνεται από την ΑΜΚΕ Μαραθώνιος Ρόδου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ
-Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα είναι όμιλος H Hotels Collection και η Under Armour
-Χορηγός Φιλοξενίας: Mitsis Grand Hotel
-Επίσημοι χορηγοί: iStorm, Aegean Airlines, Blue Star Ferries, fibran, Three Sixty Marketing

Δημοφιλη Αρθρα