fbpx

Βραβεύσεις στους αθλητές που ήταν γονείς στο «Τόκιο 2020»

Newsroom
Πετρούνιας

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της ΕΟΕ βράβευσε τους αθλητές – γονείς στο «Τόκιο 2020»

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής βράβευσε τις αθλήτριες και τους αθλητές που ήταν γονείς τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», σε μία πολύ όμορφη τελετή μέσα σε οικογενειακό κλίμα.

Βραβεύτηκαν oι Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοΐα), Αλέξης Ντανατσίδης (τζούντο), Βούλα Παπαχρήστου (στίβος), Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική), Αιμιλία Τσουλφά (ιστιοπλοϊα), Κώστας Φιλιππίδης (στίβος), Γιάννης Φουντούλης (πόλο), Ευαγγελία Ψάρρα (τοξοβολία), oι οποίοι παρέλαβαν τα έπαθλα και τα επιδόματα, μαζί με τις οικογένειές τους.

Κοκκαλάνης

Σκοπός της πολύ όμορφης εκδήλωσης από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων είναι να αντιληφθούν όλοι ότι δεν τελειώνει η αθλητική καριέρα με τη δημιουργία οικογένειας, η οποία φέρνει αλλαγές στην καθημερινότητα, αλλά δεν δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπάθεια για πρωταθλητισμό.

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένη η Annamarie Phelps, Αντιπρόεδρος της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, διαφορετικότητας και Ενσωμάτωσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, ενώ παρέστη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ψάρρα

Στην ομιλία της η κα η Annamarie Phelps παρουσίασε παραδείγματα στον αθλητισμό που ήταν εμφανής η διάκριση των φύλων και ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Ολυμπιακό κίνημα για την ισότητα των φύλων.

Τόνισε ότι χρειάζονται ακόμα αποφασιστικά βήματα για την ισότιμη ένταξη της γυναίκας στον αθλητισμό και ενθάρρυνε τις γυναίκες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, είτε ως αθλήτριες είτε ως προπονήτριες και στελέχη. Στο τέλος της ομιλίας, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος της έδωσε ένα αναμνηστικό δώρο.

Παπαχρήστου

Στην τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, μεταξύ άλλων επισήμανε: «Εκ των πραγμάτων η ζωή ενός αθλητή δεν είναι συνηθισμένη. Οι ώρες προπόνησης καθημερινά είναι πάρα πολλές – εφόσον βέβαια κάποιος θέλει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Oταν μάλιστα υπάρχει προετοιμασία για Ολυμπιακούς Aγώνες, οι ώρες αυτές αυξάνονται πολύ περισσότερο, προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση για τους Aγώνες.

Προσθέστε σε αυτό το έτσι και αλλιώς δύσκολο παζλ και τον ρόλο του γονέα, γονέα μάλιστα μικρών παιδιών συνήθως, για να αντιληφθείτε τι έχουν καταφέρει οι αθλήτριες και οι αθλητές που τιμάμε σήμερα.

Θέλουμε λοιπόν να εκφράσουμε τον θαυμασμό και την υποστήριξή μας προς αυτούς τους Αθλητές που καταφέρνουν να ισορροπήσουν μεταξύ μιας εξαιρετικής αθλητικής καριέρας και την εκπλήρωση των οικογενειακών υποχρεώσεων. Αυτοί οι αθλητές έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας!»


 
 

Τσουλφά

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Βασιλική Μιλλούση αφού ευχαρίστησε την κυρία Phelps για την αποδοχή της πρόσκλησης, είπε: «Θεωρώ σπουδαίες τις αθλήτριες και τους αθλητές που καθημερινά δίνουν τη ζωή τους για τον μεγάλο στόχο τους. Ομως θεωρώ ακόμη πιο σημαντικές τις αθλήτριες και τους αθλητές γονείς που όλα αυτά θα τα κάνουν παράλληλα με τη σπουδαιότητα της στήριξης της οικογένειάς τους.

Ως γυναίκα, μητέρα, σύζυγος και αθλήτρια θέλω να συγχαρώ όλους εσάς που τα καταφέρνετε όλα αυτά παράλληλα, και μας δίνετε ένα ηχηρό μήνυμα για τον αθλητισμό – πρωταθλητισμό: Οτι με τη δημιουργία της οικογένειας δεν σταματούν οι στόχοι και τα όνειρα, αντίθετα γίνονται πιο δυνατά προκειμένου να γίνεις το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά σου».

Ντανατσίδης

Στην εκδήλωση που παρουσίασε η δημοσιογράφος Δώρα Παντέλη, παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Καλυψώ Γούλα, η Πρόεδρος των Ελλήνων Olympians Βούλα Κοζομπόλη, η Πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης.

Από την ΕΟΕ παραβρέθηκαν επίσης ο Β’ Αντιπρόεδρος Στέφανος Χανδακάς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ Νίκος Ιατρού, τα μέλη Γιώργος Καραμπέτσος, Νίκος Ξυλούρης, Θωμάς Τόκας, Φώτης Καϋμενάκης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Κωστής Λιαρομάτης και η Γενική Διευθύντρια Υβέτ Κοσμετάτου.

 

Διαβάστε ακόμα:

Το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στον ΣΔΥΑ

Πρόσκληση για τις βραβεύσεις του Τελμησσού (8 Ιανουαρίου 2023)

Τα όρια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Δημοφιλη Αρθρα