fbpx

5ος Ξενοδάμειος Δρόμος: Το ραντεβού στην παραλιακή διαδρομή (2/10)

Newsroom
Ξενοδάμειος Δρόμος

Η μοναδικής ομορφιάς παραλιακή διαδρομή, Αντίκυρα – Παραλία Διστόμου (Ασπρα Σπίτια) – Παραλία Αγίου Ισιδώρου, είναι πανέτοιμη και σας περιμένει να απολαύσετε τη συμμετοχή σας στη φιλόξενη Αντίκυρα του δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας.

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει και είναι πανέτοιμοι να υποδεχτούν τους εκατοντάδες φίλους που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, αλλά προσκαλούν και τους άλλους που ακόμη το… σκέφτονται, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους γιατί ο χρόνος περνάει και οι εγγραφές θα κλείσουν.

Η 5η διοργάνωση αναμένεται να είναι και θα είναι η καλύτερη μέχρι σήμερα διοργάνωση, αφού στις 2 Οκτωβρίου 2022 η Αντίκυρα θα υποδεχτεί τους δρομείς με καινοτομίες.

Η πρώτη είναι η αλλαγή της διαδρομής, που πλέον διατρέχει το παραλιακό μέτωπο Αντίκυρας-Αγίου Ισιδώρου-Παραλίας Διστόμου (Ασπρα Σπίτια), όπου οι δρομείς θα τρέξουν παραθαλάσσια, με τις πανέμορφες εναλλαγές του τοπίου να τονώνουν τις προσπάθειές τους και να τους συντροφεύει μέχρι τον τερματισμό τους.

Ξενοδάμειος Δρόμος

Οι διαδρομές πλέον είναι μετρημένες και πιστοποιημένες από επίσημο μετρητή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και οι επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών θα προσμετρώνται στον καταρτισμό των επισήμων επιδόσεων.

Στις άλλες καινοτομίες των διοργανωτών εντάσσονται και οι προσπάθειες για τον εμπλουτισμό της διοργάνωσης με πολιτιστικά  δρώμενα σε αυτήν τη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ο σχεδιασμός νέου μεταλλίου και άλλων ενεργειών των διοργανωτών θα γίνονται γνωστές στο επόμενο διάστημα μέχρι τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων.

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο δρομικό καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Ο φετινός αγώνας γίνεται σε συνεργασία με το εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος της ΜΥΤILINEOS, ο οποίος είναι και ο μέγας χορηγός για τη διεξαγωγή του 5ου Ξενοδάμειου Aγώνα Δρόμου στις 2 Οκτωβρίου στην Αντίκυρα.

 

Ξενοδάμειος Δρόμος

 

Η αφίσα του αγώνα

Ετοιμη είναι και η επίσημη αφίσα του αγώνα που επικοινωνεί την εκδήλωση και έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε μια καλαίσθητη απεικόνιση.

Πρώτα πρώτα, δίνεται το μήνυμα του αγώνα που είναι η φιλία και υλοποιείται με τη διαδρομή των 12 χλμ., ενώνοντας την Αντίκυρα με τα Ασπρα Σπίτια, με την «αλυσίδα» των δρομέων που θα διανύσουν την απόσταση και θα στείλουν το μήνυμα της φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων.

Οι διοργανωτές δεν ξέχασαν ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον τόπο και αφιερώνουν τις διαδρομές των 5 χλμ. στον Ν. Μίχο και τον αγώνα των παιδιών 1,2 χλμ. στον πρόσφατα αδικοχαμένο 16χρονο Νικήτα.

Η ώρα και ο τόπος εκκίνησης, οι διοργανωτές, ο μέγας και οι χρυσοί χορηγοί επίσης έχουν τη θέση τους στην αφίσα.

Εμφαση έχει δοθεί στους πολύτιμους συνεργάτες, στην «καρδιά του αγώνα», τους εθελοντές, στους οποίους είναι αφιερωμένη η φετινή εκδήλωση, η συμμετοχή των οποίων έχει αυξητική τάση από διοργάνωση σε διοργάνωση, φτάνοντας φέτος στους 100.

Ξενοδάμειος Δρόμος

 

Η προκήρυξη για τον 5ο «Ξενοδάμειο»

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ «ΞΕΝΟΔΑΜΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας προκηρύσσει τον 5ο αγώνα δρόμου στην Αντίκυρα με ονομασία: «ΞΕΝΟΔΑΜΕΙΟΣ Δρόμος» στον οποίο περιλαμβάνονται οι παρακάτω επιμέρους αγώνες στις αντίστοιχες αποστάσεις.

– Αγώνας ΦΙΛΙΑΣ 12.000 μ. Ανδρών – Γυναικών

– Αγώνας 5.000 μ. “Ν Μίχου” Ανδρών – Γυναικών και Μαθητών/τριών Λυκείου

– Αγώνας 1.200 μ. “Νικήτας” μαθητών/τριών και συνοδών χωρίς όριο ηλικίας


 
 

 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλων, ανεξάρτητα από την ηλικία, σε αθλητικές δραστηριότητες, και η ανάδειξη της ιστορικότητας και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας.

Ημερομηνία: ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Τόπος: ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Αφετηρία – Τερματισμός: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ (ΕΛΑΝ)

Ωρα διεξαγωγής: 1η εκκίνηση 09:30 12.000μ. Θα ακολουθήσουν κατά λίγα λεπτά διαφορά και για τα υπόλοιπα.

Χαρακτηριστικά διαδρομών: 1200μ μαθητών ασφάλτινη, 5000 μ ασφάλτινη, 12000 μ. ασφάλτινη, παράκτιας διαδρομής τριών περιοχών που ενώνει Αντίκυρα-Ασπρα Σπίτια-Αγιο Ισίδωρο

 

Ξενοδάμειος Δρόμος

 

Για εγγραφή πατήστε εδώ

 

Ξενοδάμειος δρόμος από το 2016

Η διοργάνωση της Αντίκυρας ξεκίνησε το 2016 από τις προσπάθειες τοπικών παραγόντων και την αγάπη των κατοίκων, και χτίζεται αργά και σταθερά με μπροστάρη τον τοπικό αθλητικό σύλλογο «Ξενόδαμο». Μια ξεχωριστή αθλητική και όχι μόνο εκδήλωση, που ενισχύει την επισκεψιμότητα και την τόνωση της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού.

Ποιος ήταν ο Ξενόδαμος

Ο Ξενόδαμος ο Αντίκυρος (1ος αιώνας μ.Χ.) ήταν αρχαίος Ελληνας Ολυμπιονίκης από την Αντίκυρα της Βοιωτίας, ο οποίος στέφθηκε νικητής στο άθλημα του παγκράτιου στους 211ους (67 μ.Χ.) Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας. Υπήρχε ορειχάλκινος ανδριάντας του στο γυμνάσιο της πόλης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε

www.xenodamos.gr        https://www.facebook.com/xenodamios/

 

Ερχονται ακόμα:

5ος Αγώνας Δρόμου Σαλαμινομάχων (9 Οκτωβρίου 2022)

Monemvasia Run Challenge (16 Οκτωβρίου 2022)

14ος ημιμαραθώνιος Μιχάλης Κούσης (23 Οκτωβρίου 2022)

Δημοφιλη Αρθρα