fbpx

Υποδοχή ολυμπιακής φλόγας στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και συμφιλίωσης των λαών σε όλο τον κόσμο

Newsroom
Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας

Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στάση ορόσημο στη διαδρομή της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.

Η έναρξη της εκδήλωσης δόθηκε στις 16:00, με την υλοποίηση συντονισμένων εκπαιδευτικών δράσεων που εμπνέουν στη νέα γενιά την Ολυμπιακή Ιδέα και τις Αξίες του Ολυμπισμού.

Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας

Μαζί με τον αγαπημένο Youtuber PanosDent (Πάνος Ευταξίας), ο οποίος έδωσε τον παλμό στην αντίστροφη μέτρηση για την Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, στείλαμε ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και συμφιλίωσης των λαών σε όλο τον κόσμο, ένα μήνυμα εξαιρετικά επίκαιρο στη σημερινή εποχή.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και υπερηφάνειας, η Ολυμπιακή Φλόγα, Παγκόσμιο σύμβολο Ειρήνης, Ελπίδας και μεταλαμπάδευσης των διαχρονικών και πανανθρώπινων αξίων του Ολυμπιακού Πνεύματος και του Ευ Αγωνίζεσθαι, έφθασε στο Μουσείο και ο βωμός άναψε από τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Τσολακίδη, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στο πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε για να ζήσει την τελετή, υπομένοντας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας

Κατά τη διάρκειά της Τελετής έγινε ανάκρουση του Ολυμπιακού Υμνου, του Εθνικού Υμνου της Γαλλίας και της Ελλάδας, και έπειτα σύντομος χαιρετισμός των επίσημων προσκεκλημένων και η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων.

Ακολούθησε η αναχώρηση της φλόγας από τον λαμπαδηδρόμο και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Δημήτρη Κυρσανίδη, για να συνεχίσει το ταξίδι της.


 
 

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, θεματοφύλακας της Ολυμπιακής μας ιστορίας και των Ολυμπιακών αξιών, δεσμεύεται να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα, συνεχίζοντας αδιάκοπα με ζήλο και πάθος το έργο του, που μετράει 20 χρόνια επιτυχίας και διεθνούς αναγνώρισης.

Κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής χρονιάς που διανύουμε, ύψιστος στόχος μας είναι να αναδείξουμε την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τη Γαλλία και την Ελλάδα.

Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας

Η Διευθύντρια και CEO του Μουσείου Δρ. Κυριακή Ουδατζή καλωσόρισε μαζί με τον Πάνο Dent το κοινό στην Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Αντιπροέδρου της Ε.Ο.Ε. Στέλιου Αγγελούδη, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου, της Πρέσβειρας της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer, του Γενικού Προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Jean Luc Lavaud, του Επίτιμου Προξένου του Καναδά Παντελή Πετμεζά, του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάση Βασιλειάδη, του Ολυμπιακού Ακολούθου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024” Μιχάλη Φυσεντζίδη, της Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Αννας Ευθυμίου, του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΠΚΜ Νίκου Τζόλλα, της Διευθύντριας Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Τσαπίδου, της Αντιδημάρχου Αθλητισμού του Δήμου Καλαμαριάς Χριστίνας Φοροπούλου και των τέως και νυν Προέδρων του Μουσείου Νίκου Μακραντωνάκη και Χρήστου Σαραντόπουλου, καθώς και χιλιάδων μικρών και μεγάλων φίλων του Μουσείου.

Θερμές ευχαριστίες στον Χορηγό Επικοινωνίας της εκδήλωσης Palmos 96.5, στην Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης Elite Rescue Team για τη διασφάλιση της ασφαλούς διεξαγωγής της διοργάνωσης, στα κορίτσια από τη σχολή χορού Moving Shadows για την εκπληκτική παράσταση και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στο ειδικά σχεδιασμένο για την ημέρα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

 

 

Δημοφιλη Αρθρα