fbpx

Ζαχαρίας Αντωνιάδης: «Το B2Run Aθens είναι ένα μεγάλο εταιρικό δρομικό πάρτι!»

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 τρέξτε και διασκεδάστε στο ΟΑΚΑ με συναδέλφους και συνεργάτες

B2Run Aθens

Ο Ζαχαρίας Αντωνιάδης, Head of Sports της Ευ Ζην, μιλάει στο iRun για το B2Run Aθens, τη «διοργάνωση που συμβάλλει σημαντικά στην ευεξία των εργαζόμενων» και έρχεται την Τρίτη 18 Ιουνίου στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας. Συμμετοχές μέχρι τις 10 Ιουνίου!

 

 

Ποια θα λέγατε ότι είναι η καινοτομία αυτού του αγώνα και γιατί αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τρέξιμο σε καθημερινή, κάτι που δεν συνηθίζεται άλλωστε;

Το B2Run Αθens είναι από τους λίγους αγώνες τρεξίματος που δεν έχουν στόχο να αναδείξουν τον πιο γρήγορο δρομέα ή να σπάσουν τα ρεκόρ ταχύτητας, αλλά πραγματοποιείται με σκοπό να ενδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων και συνεργατών.

Δεν είναι ένα καθαρά αθλητικό event, αλλά ένα μεγάλο εταιρικό πάρτι με έντονο Team Building χαρακτήρα.

Το σκεπτικό είναι ότι οι συνάδελφοι φεύγουν όλοι μαζί νωρίτερα από το γραφείο -γι’ αυτό και είναι σημαντικό ο αγώνας να γίνεται καθημερινή και όχι Σαββατοκύριακο- για να περάσουν ένα αξέχαστο απόγευμα.

Στις 18 Ιουνίου, στο Powerade B2Run Αθens 2024, CEOs, managers, στελέχη και ασκούμενοι από διαφορετικά τμήματα θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ, φορώντας τα εταιρικά αθλητικά τους μπλουζάκια, και θα σταθούν στη γραμμή εκκίνησης ενός διασκεδαστικού αγώνα, διαφορετικού από τους άλλους, ενός αγώνα που αναδεικνύει τη σημασία της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, της συναδελφικότητας και της ομαδικότητας και στη συνέχεια θα διασκεδάσουν στο Party που ακολουθεί με street food, Heineken μπύρες και pop & funk μουσική από την μπάντα 48 ΩΡΕΣ.

Ζαχαρίας Αντωνιάδης

Ζαχαρίας Αντωνιάδης

Με πόσα άτομα μπορεί να συμμετάσχει μια εταιρία;

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό ατόμων ανά εταιρεία. Μπορεί να είναι από 5 μέχρι 205!

Στο B2Run Αθens υπάρχει χώρος για όλους όσοι θέλουν να μοιραστούν με τους συναδέλφους τους στιγμές αδρεναλίνης, εμψύχωσης, ομαδικού πνεύματος και σωματικής άσκησης.

Και εμείς είμαστε εδώ για αυτόν τον λόγο. Για να δείξουμε πόσο σημαντικό είναι το team bonding, πόσο οι καλές σχέσεις μεταξύ συναδέλφων μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη αποτελεσματικότερης συνεργασίας και καλύτερης αποδοτικότητας της ομάδας και πως η συμμετοχή στο B2Run Αθens πετυχαίνει αυτόν ακριβώς τον σκοπό: να βγάλει κανείς για λίγο το «καπέλο» του επαγγελματία εργαζόμενου και να φορέσει αυτό του αθλητή, του συναγωνιστή που διαπνέεται από το πνεύμα της ομαδικότητας και της αλληλοϋποστήριξης.

 

Αγωνίζεται ο καθένας μόνος του στον ρυθμό του, ή πρέπει να πηγαίνουν όλοι μαζί;

Ενα πολύ σημαντικό στοιχείο του B2Run Αθens είναι πως ο κάθε συμμετέχων μπορεί να ακολουθεί τον δικό του ρυθμό, χωρίς να πρέπει να δεσμεύει τα μέλη όλης της ομάδας του να κινούνται με την ίδια ταχύτητα.

Είτε κάποιος θέλει να τρέξει για να κάνει το δικό του ρεκόρ και να βραβευτεί στην τελετή που θα ακολουθήσει μετά τον τερματισμό, είτε θέλει απλώς να κάνει τη βόλτα του μέσα στον εμβληματικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, η ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων ενδείκνυται για κάθε στόχο και κάθε επίπεδο.

B2Run

Πόσες εταιρίες συμμετείχαν πέρσι; Πόσες έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής;

Στον περσινό αγώνα συμμετείχαν 83 εταιρείες με περισσότερες από 2.000 συμμετοχές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που και φέτος, ο επιχειρηματικός κόσμος έχει δείξει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον για το Powerade B2Run Αθens 2024, αναγνωρίζοντας την αξία που ο αγώνας έχει να προσδώσει στην καλλιέργεια ομαδικού κλίματος μεταξύ συναδέλφων αλλά και στην υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, ενώ για κάθε δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζουμε ανεφοδιασμό για ενυδάτωση, ιατρική υποστήριξη, BIB number, μετάλλιο συμμετοχής, racepack της διοργάνωσης και φυσικά πάσο για το party που θα ακολουθήσει!

 

Οι ομαδικές βραβεύσεις αφορούν την πολυπληθέστερη ομάδα ή μπορεί να διακριθεί και μια εταιρία με λίγους συμμετέχοντες;

Μετά τον αγώνα, θα ακολουθήσει τελετή απονομής ομαδικών και ατομικών βραβεύσεων σε πολλές κατηγορίες συμμετοχής.

Θα βραβεύσουμε την πολυπληθέστερη ομάδα, την ταχύτερη ομάδα, τους 3 ταχύτερους άνδρες, τις 3 ταχύτερες γυναίκες, την ταχύτερη γυναίκα CEO, τον ταχύτερο άνδρα CEO, την ταχύτερη γυναίκα HR Manager, τον ταχύτερο άνδρα HR Manager, την πιο ενεργητική ομάδα αλλά και μέσα από online διαγωνισμό, θα αναδειχθεί το πιο ευφάνταστο εταιρικό μπλουζάκι.

Είναι, λοιπόν, σαφές ότι η διοργάνωση αυτή έχει ομαδικό χαρακτήρα και πνεύμα, όσο μικρή και αν είναι η ομάδα που συμμετέχει!

Τι περιλαμβάνει το φετινό after race;

Οι συμμετέχοντες στο Powerade B2Run Αθens 2024 θα έχουν την ευκαιρία να μετέχουν σε παράλληλες δραστηριότητες πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τον αγώνα σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο που έχουμε δημιουργήσει.

Ο κάθε ένας ατομικά, αλλά και μαζί με τους συναδέλφους του, μπορεί να επιλέξει μεταξύ διαφόρων δραστηριοτήτων, να περάσει πιο δημιουργικά αλλά κυρίως διασκεδαστικά τον χρόνο του.


 
 

Και φυσικά δεν ξεχνάμε το μεγάλο party & street food festival που θα ακολουθήσει! Το συγκρότημα «48 Ώρες» θα συνοδεύσει live τους συμμετέχοντες σε ένα διασκεδαστικό networking event με μουσική, χορό, φαγητό, μπύρες και φυσικά πολύ θετική ενέργεια!

 

Σε πόσες χώρες διεξάγεται το B2Run; Από πού ξεκίνησε; Διεξάγεται την ίδια ημερομηνία;

Το B2Run αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση Corporate Running Party που διεξάγεται εδώ και 16 χρόνια σε πάνω από 45 χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής, με αφετηρία τη Γερμανία το 2008. Στην Ελλάδα αυτή είναι η 4η φορά που η ΕΥ ΖΗΝ Greece πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Πλέον το B2Run έχει γίνει θεσμός σε πολλές χώρες, με το κοινό να αναμένει κάθε χρόνο με ανυπομονησία την ανακοίνωση του επόμενου αγώνα, και έχει καθιερωθεί ως το πιο διασκεδαστικό αθλητικό γεγονός του επιχειρηματικού κόσμου, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ευεξία των εργαζόμενων!

Η ημερομηνία δεν είναι σταθερή, αλλά συνήθως στη χώρα μας γίνεται μέσα στον Ιούνιο.

 

Ποιες είναι οι τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στην οργάνωση αυτού του event;

Είναι μεγάλη μας τιμή να διοργανώνουμε το μεγαλύτερο Corporate Running Party στη χώρα μας και για αυτό κάθε φορά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Φυσικά, η ανάληψη μίας τέτοιας πρωτοβουλίας συνεπάγεται και προκλήσεις. Στο B2Run Αθens έχουμε να κάνουμε με στελέχη και εργαζόμενους σε εταιρείες, μέλη ομάδων που στην καθημερινότητά τους καλούνται να αντιμετωπίσουν απαιτητικούς πελάτες, ιδιαίτερες ανάγκες και φυσικά πολλές φορές το ωράριο εργασίας δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια για άλλες δραστηριότητες.

Προσπαθούμε λοιπόν, να κάνουμε την όλη διαδικασία των εγγραφών και την προετοιμασία όσο πιο εύκολη και «ανώδυνη» για τους συμμετέχοντες και βέβαια να πείσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο για το πόσο σημαντικό είναι το καλό κλίμα σε μία ομάδα και πόσο αυτό μπορεί να συντελέσει στην επίτευξη των στόχων της.

Η εμπειρία μας στον τομέα της διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων από το 1991, μας έχει μάθει πως ο αθλητισμός αποτελεί τον ιδανικότερο ίσως τρόπο για να ενισχύσει τη δυναμική και την αποτελεσματικότητα μιας ομάδας, καλλιεργώντας αξίες όπως η αλληλοϋποστήριξη και ο σεβασμός.

B2Run Aθens

Photo credits: B2Run Aθens ©Fototrexoume

Τι είναι αυτό που σε γεμίζει προσωπικά ως διοργανωτή την ημέρα του αγώνα, κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας του;

Αυτό που πραγματικά μας γεμίζει όλους στην ΕΥ ΖΗΝ Greece είναι να βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι συνηθίζουν να συναναστρέφονται μέσα σε ένα αυστηρό επαγγελματικό περιβάλλον, χωρίς πολύ χώρο και χρόνο για την καλλιέργεια διαπροσωπικών επαφών, να γίνονται ομάδα, να εκφράζονται ελεύθερα, να στηρίζουν ο ένας τον άλλον και να χορεύουν όλοι μαζί σε μία μεγάλη αγκαλιά!

Αρκεί κανείς να συμμετάσχει στο B2Run Αθens για να νιώσει τον παλμό και τη δυναμική μιας νέας εμπειρίας, η οποία ναι μεν δημιουργείται εκτός γραφείου, το αποτέλεσμα όμως της οποίας αντανακλάται και εντός γραφείου!

 

Ποιο είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα/event της EY ΖΗΝ;

Για εμάς επόμενος αθλητικός σταθμός δεν είναι άλλος από το IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni Greece 2024. Πρόκειται για το γνωστό και στην Ελλάδα πια τρίαθλο που διοργανώνουμε για 5η φορά φέτος και θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου 2024.

Μιλάμε για έναν αγώνα πολύ διαφορετικό από το B2Run Aθens, που απευθύνεται σε αθλητές υψηλών επιδόσεων και προσδοκιών. Οι αποστάσεις που καλούνται να καλύψουν είναι πραγματικά εντυπωσιακές μόνο και μόνο στο άκουσμα τους, 1,9 χλμ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδήλατο, 21.1 χλμ. τρέξιμο και όλα αυτά το ένα μετά το άλλο σε σειρά.

Για εμάς ένας τέτοιος αγώνας είναι πάντα πρόκληση οργανωτικά. Πλειάδα φορέων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, εκατοντάδες συνεργατών και προμηθευτών και χιλιάδες αθλητών, εθελοντών και θεατών συνιστούν μια συνθήκη που απαιτεί τεράστια προσοχή και ακρίβεια στη λεπτομέρεια.

Στόχος μας πάντα είναι να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε, αλλά κυρίως να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στους αθλητές (ξένους και Ελληνες) που μας κάνουν την τιμή να μετέχουν.

Αν και είναι η φορά που το κάνουμε και η 3η φορά στον φιλόξενο χώρο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για εμάς πάντα είναι ένα καινούργιο project, επιδιώκοντας μικρές και μεγαλύτερες αλλαγές που αναβαθμίζουν την εμπειρία και την ικανοποίηση του αθλητή.

Είναι λοιπόν πάντα το μεγάλο μας στοίχημα και πιστεύω ότι με μεθοδικότητα και συστηματική δουλειά θα το κερδίσουμε.

 

• Photo credits: B2Run Aθens ©Fototrexoume

 

Δημοφιλη Αρθρα