fbpx

Χριστόφορος Μερούσης: Ο τέσσερις φορές νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου συνεχίζει να προπονείται και περιμένει μόνο… real καταστάσεις!

iRun

«Aθλητής-πρότυπο, με πείσμα, επιμονή και μοναδική αντοχή, που έχει για εφόδιο στο αθλητικό του σακίδιο πολλά… πολλά χιλιόμετρα και επιτυχίες».

Aυτό ήταν το άνοιγμα του αφιερώματoς στο περιοδικό iRun …and i am free! για το «Πρόσωπο του μήνα», η ιδανική επιλογή για τη θέση του κεντρικού προσκεκλημένου στο τεύχος Μαραθωνίου το 2017! Ο Χιώτης, Χριστόφορος Μερούσης, ο τέσσερις φορές νικητής της αυθεντικής διαδρομής, και παρών στον Μαραθώνιο της Αθήνας ανελλιπώς από το 2012, είναι ο δεύτερος Πρωταθλητής που απάντησε στις 10 ερωτήσεις των συντακτών του iRun, εν μέσω καραντίνας. Ας τον απολαύσουμε…

• Μίλησε στον Σάββα Σπανούδη (@ilunga14)

1. Την Κυριακή θα ανέβαινες την ανηφόρα του Πικερμίου και θα κατέβαινες την κατηφόρα της Μεσογείων. Αντ’ αυτού…

Χριστόφορος Μερούσης: «Ηταν κάτι πρωτόγνωρο, που πολλοί από εμάς προσπαθούσαμε όλη μέρα να το συνειδητοποιήσουμε (και εγώ σε αυτούς). Η μέρα πέρασε κάνοντας μια χαλαρή προπόνηση και σκεπτόμενος να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους…».

 

2. Βαθμολόγησέ μας από το 0 ως το 10 την ορθότητα της απόφασης ματαίωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου, έστω και την τελευταία στιγμή.

Χ.Μ.: «Το γεγονός ότι ακυρώθηκε τελευταία στιγμή έχοντας βγάλει όλοι μας προετοιμασία για μαραθώνιο, που είναι μια κατηγορία μόνος του σαν αγώνισμα, νομίζω δεν μου επιτρέπει να το βαθμολογήσω καν θετικά ως ορθό. Aν η ακύρωση ερχόταν αρκετά νωρίτερα, ώστε να μην είχαμε περάσει όλο αυτόν τον μόχθο και τη διαδικασία, ίσως να μιλούσαμε και να απαντούσα διαφορετικά».

 

3. Θα κάνεις κάποιον από τους virtual αγώνες του Αυθεντικού;

Χ.Μ.: «Δεν θα κάνω, όχι. Ηταν μια πιεστική και απαιτητική προετοιμασία για το συγκεκριμένο γεγονός και δυστυχώς εγκεφαλικά δεν θα μου το αναπληρώσει ένας virtual αγώνας. Συνεχίζουμε σε πιο ελεύθερους ρυθμούς την προπόνησή μας και περιμένω πλέον… real καταστάσεις!».

 

4. Πόσα μηνύματα στέλνεις την ημέρα για σωματική άσκηση;

Χ.Μ.: «Δύο. Ένα για το τρέξιμό μου και ένα για το σκυλάκι. Εχει και αυτό δικαιώματα!».

 

5. Ο μαραθώνιος ματαιώθηκε και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα επανέλθει η τάξη. Παρ’ όλ’ αυτά, έχεις κάποιον αγώνα – στόχο εν όψει;

Χ.Μ.: «Πιστεύω ότι όλοι ελπίζουμε τον νέο χρόνο να ξεκινήσουν οι αγώνες του χειμώνα, δίνοντας ελπίδα εννοείται ότι θα διεξαχθούν οι αγώνες της άνοιξης που όλοι περιμένουμε».


 
 

 

6. Ποιο είναι το πλάνο του τοπικού συλλόγου “Chiosrunning” μετά τις 30 Νοεμβρίου;

Χ.Μ.: «Το Chiosrunning έχει στόχο να βρίσκεται μέσα από την άθληση και το τρέξιμο δίπλα στον συνάνθρωπο. Στόχος είναι να βελτιωθούμε σαν σύλλογος, να προοδεύσουμε ως προς τα θέλω των μελών μας, και να κάνουμε δράσεις που θα τονώσουν το ηθικό και θα δώσουν ελπίδα».

 

7. Ενα καλό που θα προσφέρει η καραντίνα στην προπόνησή σου;

Χ.Μ.: «Συγκεντρώνεσαι περισσότερο σε μικρές λεπτομέρειες, που όμως κάνουν τη διαφορά, όπως διατάσεις, αποκατάσταση και ενδυνάμωση».

 

8. Ενα αρνητικό της καραντίνας στην προπόνησή σου.

Χ.Μ.: «Τρέχω πολύ περισσότερο άσφαλτο και έχω αποκομίσει δυστυχώς πολλούς μικροτραυματισμούς».

 

9. Τι διαφορετικό θα κάνεις τις μέρες της καραντίνας, που δεν θα έκανες υπό κανονικές συνθήκες;

Χ.Μ.: «Θα μείνω πολύ περισσότερο μέσα στο σπίτι, κάτι που δεν το συνηθίζω».

 

10. Ποια είναι η ένοχη απόλαυση του έγκλειστου στο σπίτι Χριστόφορου Μερούση;

Χ.Μ.: «Τρώω πολύ περισσότερο, δυστυχώς ό,τι πρόσεχα να μην τρώω πριν…».

 

  • Eυχαριστούμε ιδιαίτερα τον Χριστόφορο Μερούση που αποτελεί για εμάς και όλους τους δρομείς, όχι μόνο πρότυπο αθλητή αλλά και έμπνευση ανθρώπου με την διαχρονικά άξια στάση ζωής του!

Stay tuned για την τρίτη συνέντευξη της σειράς…
«Πώς περνούν οι Πρωταθλητές μας στην καραντίνα τους»

 


• Κεντρική φωτογραφία © iRun …and i am free! / Dimitris Golfomitsos (Photography)

Δημοφιλη Αρθρα