fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Veikou Trail

Δημήτρης Θώδης: «Αγώνας με ποιότητα και δυναμική το Veikou Trail»

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 θα διεξαχθεί στο Αλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι το 7ο Veikou Trail με αγώνες trail 10 χλμ. και 5 χλμ., σκυταλοδρομία trail 10 χλμ., και πιο απαιτητικούς αγώνες, τους Skull Trail, 20 χλμ. και 10 χλμ.

Εν όψει του πολυαναμενόμενου κυριακάτικου αγώνα, το iRun επικοινώνησε με τον ακούραστο διοργανωτή του αγώνα, Δημήτρη Θώδη, και έμαθε τα τελευταία νέα!

 

  • Συνέντευξη στον Σάββα Σπανούδη

 

Ποιος θα είναι ο αριθμός των συμμετοχών στο 7ο Veikou Trail;

Πλησιάζουμε τους 900.

 

Πιάσατε τους στόχους εγγραφών;

Εχουν πιαστεί οι στόχοι. Λόγω της ποιότητας της διοργάνωσης, υπάρχει δυναμική. Σε αυτό συνέβαλαν και οι δύο νέες διαδρομές, Skull Trail 10 χλμ. και 20 χλμ.

 

Μπορεί ένας δρομέας «δρόμου» να κάνει το Veikou Trail; Ποια διαδρομή θα του πρότεινες;

Την 5άρα την παλιά, οπότε μπορεί να κάνει και τα 10 χλμ., που είναι δύο φορές η πεντάρα. Η διαδρομή στο Skull Trail είναι πιο σκληρή. Δεν είναι όμως τρομακτική. Ενας «δρομικός» αθλητής θα δυσκολευτεί λίγο, αλλά θα τη βγάλει.

Veikou Trail

Συγκεντρώσατε ικανοποιητικό αριθμό εθελοντών;

Αυτήν τη στιγμή, χωρίς να υπολογίσουμε την Κυριακή που υπάρχει πρόγνωση για βροχή, έχουμε 100 μέχρι στιγμής. Πολύ καλά.

 

Τοποθέτησες τις αυτοσχέδιες ταμπέλες στις διαδρομές, όπως κάθε χρόνο;

Ναι, τις έχω βάλει. Η σήμανση θα είναι πολύ καλή. Θα μπουν και σημάδια άσπρου – κόκκινου όπως της ιαπωνικής σημαίας, θα τοποθετηθούν και κορδέλες, έχουμε και τους εθελοντές.

 

Νέες συνεργασίες και χορηγίες;

Εχουμε νέους, αλλά και σταθερούς χορηγούς, όπως οι Bioiatriki+, η neversecond που θα φροντίσει για τα τζελάκια, τα καταστήματα Cosmos Sport, Outrun, τα ρολόγια polar. Η Bella Frutta θα μας προσφέρει μπανάνες, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ) θα μας βοηθήσει στην ομαλή διοργάνωση, ενώ οι Cosmote TV, WeFit και φυσικά το iRun είναι μέσα στους χορηγούς επικοινωνίας.

 

Υπάρχει στήριξη του δήμου;

Ο Δήμος Γαλατσίου είναι συνδιοργανωτής, ενώ ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Veikou Trail

Τα πλάνα σου για το 2023. Ερχεται κάποιος καινούριος αγώνας;

Καινούριος αγώνας όχι, αλλά θα διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας στον Λυκαβηττό, Lycabettus Run στις 19 Φεβρουαρίου, ενώ αναμένουμε την έγκριση για το 2ο Paros Way στην Πάρο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 21-22 Μαΐου, με τρέξιμο (21 χλμ., 5 χλμ. παιδικός αγώνας) και κολύμπι (3 χλμ., 1 χλμ., παιδικός αγώνας).

 

Πώς βλέπεις το δρομικό κοινό μετά την παύση λόγω του κορωνοϊού;

Είναι διψασμένο. Επίσης, είναι σημαντικό ότι αρχίζει να ξεχωρίζει τους αγώνες και να συμμετέχει σε αυτούς που έχουν κάτι να του δώσουν. Οχι απλώς έναν τερματισμό και ένα διαδικαστικό μετάλλιο. Παροχές, κλίμα, μουσική, ένα t-shirt, ένα ωραίο μετάλλιο.

 

Εχεις μια εμπειρία στη διοργάνωση αγώνων στην Ελλάδα. Είναι πλέον η δουλειά του διοργανωτή επικερδής επιχείρηση;

Δεν θα το έλεγα. Αν υπολογίσεις τις εργατοώρες, την κούραση και το άγχος, όχι, δεν είναι επικερδής. Λόγω του κορωνοϊού δεν υπάρχουν εύκολα χορηγίες. Δεν βγαίνει μόνο από τη συμμετοχή των δρομέων. Ναι μεν οι δρομείς μπορεί να πουν σε κάποιους αγώνες ότι το κόστος συμμετοχής είναι μεγάλο, αλλά δεν αντιλαμβάνονται το παρασκήνιο.

 

Επομένως υπάρχει κάποια στιγμή το ενδεχόμενο να «σκάσεις»;

Είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο. Υπάρχει αντίκτυπο, και ψυχικά και χρηματικά και σωματικά. Υπάρχει όμως ακόμη το πάθος. Οπότε συνεχίζουμε!

 

Ερχονται ακόμα:

Lycabettus Run (19 Φεβρουαρίου 2023)

Μαραθώνιος Λεμεσού (19 Μαρτίου 2023)

Coast To Coast Race (26 Μαρτίου 2023)

 

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register