fbpx

Ελευθερία Πετρουλάκη: Η γρηγορότερη μαραθωνοδρόμος το 2019 μάς αποκαλύπτει τι κάνει στο lockdown2 και γιατί δεν τρέχει!

Σαν σήμερα, 10 Νοέμβρη του 2019, η θριαμβεύτρια του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, Ελευθερία Πετρουλάκη, έκοβε την κορδέλα του τερματισμού μέσα στο γεμάτο Παναθηναϊκό Στάδιο, με πλήθος κόσμου να επευφημεί την προσπάθειά της και την μεγάλη επιτυχία της. Η Κρητικιά πρωταθλήτρια του ΑΟ Μυκόνου με χρόνο 2.45.50 και παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε αρκετά από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, βελτίωσε το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς, δηλώνοντας αργότερα πολύ ευχαριστημένη ότι «θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν έναν ξεχωριστά τους θεατές τόσο στο στάδιο όσο και κατά μήκος της διαδρομής που μας ενθάρρυναν να ολοκληρώσουμε τη διαδρομή».

Ένα χρόνο μετά, και μόλις δύο ημέρες από τον Μαραθώνιο Αθήνας του 2020 που λόγω της πανδημίας ματαιώθηκε, η Ελευθερία του “προφητικού” εξωφύλλου μας στο τεύχος του Μαραθωνίου 2019, απαντά σε 7 ερωτήσεις των συντακτών του περιοδικού iRun …and iam free! για να… μπούμε στα “παπούτσια” της Πρώτης Αθλήτριας του περσινού -και τελευταίου έως σήμερα- Αυθεντικού…

• Μίλησε στον Αργύρη Κριθαρούλα (argiris@irunmag.gr)

 

1. Την Κυριακή, αν τίποτα απ΄όλα αυτά με την πανδημία δεν είχε συμβεί, θα ανέβαινες την ανηφόρα του Ματιού και θα κατέβαινες «λυτρωτικά» την κατηφόρα της Ηρώδου Αττικού. Αντ’ αυτού, πώς πέρασε η μέρα σου;

Ελευθερία Πετρουλάκη: «Η μέρα αυτή πέρασε κοιτώντας το βίντεο της περσινής διοργάνωσης, φέρνοντας στο μυαλό μου την κάθε στιγμή του αγώνα. Ήταν σαν να έτρεχα ξανά και αυτό το συναίσθημα μου δίνει τεράστιο κίνητρο για την ερχόμενη διοργάνωση του 2021, ευελπιστώντας να έχω καταφέρει να επιστρέψω σε αγωνιστικό επίπεδο».

 

2. Πως κρίνεις την απόφαση ματαίωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου, έστω και την τελευταία στιγμή;

Ε.Π.: «Θεωρώ την απόφαση ακύρωσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος μεγάλη αδικία για όλους τους αθλητές που είχαν προετοιμαστεί σκληρά και είχαν αφιερώσει ατέλειωτες ώρες προπόνησης. Πόσο μάλλον όταν αυτή ανακοινώνεται στο παρά πέντε. Η Ομοσπονδία θα έπρεπε να είχε προετοιμάσει ένα plan b, καθώς γνώριζε ποσό ρευστή είναι η κατάσταση και να προσπαθούσε με κάθε τρόπο ώστε να γίνει ο αγώνας. Έστω και να τον προγραμμάτιζε για αργότερα έως το τέλος του έτους. Προσωπικά στεναχωρήθηκα για όλους τους συναθλητές μου, ακόμα και εάν εγώ δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ».

 

3. Θα συμμετάσχεις σε κάποιον από τους virtual αγώνες του Αυθεντικού;

Ε.Π.: «Μιας και απέχω από το τρέξιμο για λίγο καιρό, δεν μπορώ να τρέξω κάποιον από τους virtual αγώνες. Ωστόσο, θεωρώ πολύ ωραία την ιδέα των «εικονικών» αγώνων, καθώς δίνει κίνητρο στους δρομείς, να συνεχίσουν να γυμνάζονται και να κυνηγούν τους στόχους τους».

 

4. Πόσα μηνύματα θα στέλνεις την ημέρα για σωματική άσκηση μέσα στην δεύτερη καραντίνα;

Ε.Π.: «Καθημερινά θα στέλνω ένα μήνυμα για σωματική άσκηση, μιας που συνεχίζω να ασκούμαι στα επιτρεπτά όρια».

5. Ο μαραθώνιος ματαιώθηκε και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα επανέλθει η τάξη. Παρ’ όλ’ αυτά, έχεις κάποιο στόχο εν όψει του 2021;

Ε.Π.: «Περιμένοντας σε λίγο καιρό το πρώτο μου παιδί, ο στόχος μου για το 2021 είναι να καταφέρω να επανέλθω σε μια καλή φυσική κατάσταση και από εκεί και πέρα να επιστρέψω σε ένα αξιοπρεπές αγωνιστικό επίπεδο. Αυτό απαιτεί αρκετό καιρό, αλλά με πίστη και υπομονή πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

 

6. Τι διαφορετικό θα κάνεις τις μέρες της 2ης καραντίνας, που δεν θα έκανες υπό κανονικές συνθήκες και δεν πρόλαβες στην 1η;

Ε.Π.: «Το διαφορετικό που θα κάνω σε αυτή την καραντίνα, θα είναι να διαβάζω περισσότερα βιβλία και να φτιάχνω παζλ».

 

7. Ποια είναι η «ένοχη» απόλαυσή σου στον εγκλεισμό στο σπίτι;

Ε.Π.: «Η ”ένοχη” απόλαυσή μου κατά τον εγκλεισμό στο σπίτι είναι η υπερβολική κατανάλωση γλυκών!».

 

  • Eυχαριστούμε πολύ την Ελευθερία και της ευχόμαστε με το καλό να κρατήσει στην αγκαλιά της το πολυτιμότερο ”έπαθλο” του κόσμου για κάθε γυναίκα!

Stay tuned για την επόμενη συνέντευξη της σειράς…
«Πώς περνούν οι Πρωταθλητές μας στην καραντίνα τους»

 


Φωτογραφίες iRun: George Constantinou Photography

Δημοφιλη Αρθρα