fbpx

Ελίζα Δήμου: «Μου αρέσει να κερδίζω!»

Η νικήτρια του 10ου Αγώνα Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα μιλάει για την προπόνηση, τη διατροφή και τους στόχους της

Ελίζα Δήμου

Ηταν η πρώτη ανάμεσα σε 257 γυναίκες στον 10ο Αγώνα Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα.

Ηταν επίσης η νικήτρια τον περασμένο μήνα στο L’etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία (75 χλμ.).

Η κάτοικος Αλίμου Ελίζα Δήμου ασχολείται με το τρίαθλο, έχει πρωταρχικό στόχο την αυτοβελτίωση, και θα ήθελε να συμμετάσχει ξανά στο Ironman Greece 70.3.

 

 

Marathon Lake Run

Πώς σου φάνηκε ο αγώνας στη Λίμνη Μαραθώνα;

Ο αγώνας ήταν πολύ όμορφος, δίπλα στη λίμνη και μέσα στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις της. Είχε αρκετό κόσμο και εθελοντές που δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα.

 

Είχες ξανατρέξει σε αυτόν τον αγώνα;

Οχι δεν είχα ξανατρέξει, αλλά σίγουρα θέλω να ξανατρέξω.

 

Δυσκολεύτηκες;

Θα έλεγα ότι η δυσκολία ήταν μοιρασμένη. Παρόλο που υπήρχαν κάποια ανηφορικά κομμάτια, η διαδρομή είχε και κατηφορικά που ισορροπούσαν τη δυσκολία.

 

Τον Απρίλιο σε γνωρίσαμε ως νικήτρια στο Letape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία στα 75 χλμ. και μάθαμε ότι ασχολείσαι με το τρίαθλο. Με ποιο άθλημα ξεκίνησες;

Σε μικρή ηλικία έκανα κολύμβηση, και αργότερα ασχολήθηκα με το τρέξιμο σε πιο υψηλό επίπεδο. Λόγω καθημερινών υποχρεώσεων, επέστρεψα στο ερασιτεχνικό επίπεδο και πλέον ασχολούμαι με το τρίαθλο.

L'Etape Greece

Ποιο είναι το αγαπημένο σου από τα τρία, με ποιο ασχολείσαι περισσότερο;

Προσπαθώ να ασχολούμαι εξίσου και με τα τρία, αλλά αγαπώ λίγο παραπάνω το τρέξιμο.

 

Τι προπόνηση κάνεις;

Προπονούμαι και στα 3 αθλήματα συστηματικά μέσα στην εβδομάδα, ανάλογα με τον χρόνο που έχω να διαθέσω και τους στόχους που έχουμε θέσει με τον προπονητή μου.

 

Πού ζεις, πού προπονείσαι;

Ζω στον Αλιμο και προπονούμαι κυρίως στα νότια προάστια. Στις ποδηλατικές προπονήσεις με την ομάδα μου πηγαίνουμε σε διάφορα μέρη.

 

Ποια είναι μια τυπική μέρα προπόνησης;

Μια τυπική μέρα προπόνησης μπορεί να περιλαμβάνει πρωινό κολύμπι και απογευματινή ποδηλασία. Αντίστοιχα, μια άλλη μέρα μπορεί να περιλαμβάνει τρέξιμο. Επειδή το τρίαθλο είναι απαιτητικό άθλημα, χρειάζεται αρκετές φορές να κάνω διπλή προπόνηση σε μια μέρα.


 
 

 

Ελίζα Δήμου

Πόσο προσεκτική είναι η διατροφή σου;

Δεν είμαι όσο προσεκτική θα ήθελα, αλλά προσπαθώ να αποφεύγω τη ζάχαρη όσο μπορώ.

 

Τι περιλαμβάνει;

Αρκετά γαλακτοκομικά, κοτόπουλο, κρέας, ρύζι, μακαρόνια. Τρώω φρούτα, αλλά δεν τρώω πολλά λαχανικά και όσπρια. Μου αρέσει πολύ το γιαούρτι με μέλι, φυστικοβούτυρο και ξηρούς καρπούς.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα;

Κοτόπουλο (μπούτι) με γλυκοπατάτες στο air fryer.

 

Τι κάνεις όταν δεν προπονείσαι;

Εχω αρκετά πράγματα να κάνω ώστε να μην βαριέμαι. Μου αρέσει να περπατάω, να κάνω βόλτες και να βλέπω φίλους.

 

Με τι ασχολείσαι επαγγελματικά;

Εργάζομαι κανονικά 9ωρο ως ιδιωτικός υπάλληλος σε Οικονομικό τμήμα εταιρίας.

Ελίζα Δήμου

Τι αγωνιστικό στόχο έχεις;

Πρωταρχικός στόχος μου είναι η αυτοβελτίωση. Μου αρέσει να βλέπω πρόοδο και ότι οι κόποι μου αποδίδουν. Σίγουρα όμως μου αρέσει να κερδίζω (σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε) και να προσπαθώ πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αγωνιστικά έχω θέσει ως στόχο έχω ένα τριαθλητικό πρωτάθλημα που αποτελείται από 5 αγώνες και θα ήθελα να διατηρήσω τον περσινό μου τίτλο στη σπριντ απόσταση.

Σίγουρα συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου θέλω να εξασφαλίσω μια καλή θέση, και αργότερα, πιο προπονητικά, να δοκιμάσω ξανά μια μεγάλη απόσταση, όπως το Ironman GREECE 70.3.

 

Ποιους αγώνες έχεις ήδη κλείσει;

Οπως είπα και παραπάνω, θα ήθελα να τρέξω σε σειρά τριαθλητικών αγώνων. Το οργανώνουμε και ως εκδρομή με την παρέα μου σε διάφορους προορισμούς. Επίσης, στα επερχόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Ας είμαστε πρώτα υγιείς σωματικά και ψυχικά, και όλα θα έρθουν.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα