fbpx

1ος Ελλάνιος Δίας (20/11): «Να ευχαριστηθούν όλοι τον αγώνα!»

Malai

Ο 1ος Ελλάνιος Δίας Trail έρχεται στην Αίγινα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, με αγώνες 23 χλμ. (+700μ.), 8 χλμ. (+250μ.), 8 χλμ. πεζοπορία και παιδικό αγώνα 1 χλμ.

Το iRun επικοινώνησε με τη δρομέα και διοργανώτρια Βασιλική Τζίμα για να μάθει τα τελευταία νέα από την προετοιμασία για τον πολυαναμενόμενο αγώνα, τον 1ο Ελλάνιο Δία Trail.

 

  • Συνέντευξη στον Σάββα Σπανούδη

 

Πόσες εγγραφές έχουν γίνει;

Εχουν γραφτεί 200 άτομα και έχουμε όριο 300. Τις τελευταίες μέρες υπάρχει αρκετή κινητικότητα. Περιμένουμε και καμιά – δυο ομαδικές συμμετοχές, η μία από τη Θήβα.

 

Πώς πάει η προετοιμασία;

Σε γενικές γραμμές είμαστε έτοιμοι. Εχουμε κάνει σήμανση, καθαρισμό, μας έχει μείνει ένα μικρό κομμάτι. Πριν από τον αγώνα θα κάνουμε βέβαια ένα τσεκάρισμα, να δούμε μην έχει φύγει καμία κορδέλα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε βοήθεια από τον δήμο και την περιφέρεια, ενώ πιστεύαμε ότι θα έχουμε. Επομένως δυσκολεύει η κατάσταση, οικονομικά. Προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιους χορηγούς, κάτι βρήκαμε.

ellanios dias

Τι να προσέξουμε, όσον αφορά την ιστορία, καθώς τρέχουμε;

Και οι δύο αγώνες περνούν από τον Αρχαίο Ελαιώνα, όπου υπάρχουν υπεραιωνόβιες ελιές, για τις οποίες το κέντρο ερευνών «Δημόκριτος» έχει εκτιμήσει ότι είναι 500 ετών, ενώ άλλες έρευνες κάνουν λόγο και για 1000 ετών. Ελιές με τεράστιες κουφάλες, χωρούν πέντε με έξι άτομα! Είναι στο 2ο χλμ. των διαδρομών και το 23άρι περνάει και δεύτερη φορά.

Επειτα είναι η Παχειά Ράχη, ένα χωριουδάκι «των καλλιτεχνών», έχει σπίτι και ο οίκος Ερμές εκεί.

Η μεγάλη διαδρομή περνάει επίσης από τον Ναό των Ταξιαρχών, ο οποίος χτίστηκε πάνω στα ερείπια εκ των αρχαιότερων ναών της Ευρώπης, τρεις χιλιετίες πριν από τον Τρωικό Πόλεμο, του Ελλάνιου Διός. Εκεί σώζονται ένας τοίχος Ελληνιστικής περιόδου και μια φαρδιά πέτρινη σκάλα. Υπάρχουν δύο εκδοχές. Ο Ελλάνιος Δίας βρισκόταν είτε εκεί είτε στην κορυφή του όρους, όπου ο αγώνας των 23 χλμ. φτάνει σε απόσταση 300 μέτρων.

Σε κάποια άλλα σημεία θα περάσετε από σουβάλα, ένα άνοιγμα πετρώδες όπου έχει μέσα νερό.

Σε όλη τη διαδρομή βλέπεις θάλασσα.

 

Και τι να προσέξουμε αγωνιστικά;

Στο 23άρι, τα μονοπάτια. Είναι τεχνικά. Στην ανηφόρα δεν θα έχετε πρόβλημα. Τα κατηφορικά θέλουν προσοχή. Εχουν τη δυσκολία τους. Εχουν πέτρα, αν θέλεις να το τρέξεις. Εχει μικρή υψομετρική, αλλά έχει δυσκολία.

Το 8άρι δεν έχει δυσκολία. Τρέχεται όλο. Εχει ένα μονοπάτι, το οποίο και αυτό τρέχεται. Καμία σχέση με τα 23.

 

Τι έκπτωση έχουν οι δρομείς;

Υπάρχει έκπτωση 50% με τη Saronic Ferries για τους δρομείς και έναν συνοδό, αν θέλουν. Στο 50% είναι επίσης η έκπτωση για τα αυτοκίνητα και τις μηχανές. Οποιος έρθει αυθημερόν, υπάρχει δρομολόγιο από τον Πειραιά στις 08:00. Και για να επιστρέψει υπάρχει στις 16:45, στις 17:45 και στις 20:00.

ellanios dias

Μέχρι πότε είναι η προθεσμία συμμετοχής;


 
 

Μέχρι την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

 

Περιμένετε κάποιον «ελίτ» δρομέα;

Εχει δηλώσει συμμετοχή ο Παναγιώτης Καραΐσκος, ο οποίος θα έχει τρέξει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ωστόσο, επειδή το Κύπελλο Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος μετατέθηκε από τις 27 Νοεμβρίου στις 20 Νοεμβρίου, περιμένουμε να δούμε.

Εχουν δηλώσει ακόμη συμμετοχή οι Δημήτρης Ελευθερίου, Μαρία Μάλαϊ, Ζωή Σταμούλη, Γιώργος Μανιώτης.

Λογικά θα έρθει και ο Νίκος Δημητριάδης της MyAthlete. Στο μικρόφωνο θα είναι η δημοσιογράφος Βίκυ Σπύρου, η οποία κάνει την παρουσίαση και στον αγώνα του Καποδίστρια που διοργανώνουμε τον Ιανουάριο (29 Ιανουαρίου 2023 ο επόμενος).

Θα κληρώσουμε και κάποια δωράκια.

Πάρτε ένα μαγιό, εδώ κάνουμε ακόμα μπάνιο. Η αφετηρία και ο τερματισμός είναι στην παραλία. Θα έχει καλό καιρό από ό,τι λέει η πρόγνωση. Για αυτούς που αντέχουν τη λίγο κρύα θάλασσα, θα είναι μια χαρά. 

Ελπίζουμε να ευχαριστηθούν όλοι τον αγώνα, αυτή είναι η μοναδική μας επιθυμία.

ellanios dias

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 1ου Ελλάνιος Δίας Trail για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 έχει ως εξής:

Ανοιγμα γραμματείας στο χώρο της εκκίνησης: 08:00-11:00

Ελλάνιος Δίας 23 χλμ.: 11:00

Αρχαίος Ελαιώνας 8 χλμ: 11:15

Αρχαίος Ελαιώνας ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ: 11:15

Αγώνας παιδικός (Α-Β-Γ) 500 μέτρα: 11:25

Αγώνας παιδικός (Δ-Ε-ΣΤ) 1000 μέτρα: 11:35

 

Ερχονται ακόμα:

Veikou Trail (22 Ιανουαρίου 2023)

Lycabettus Run (19 Φεβρουαρίου 2023)

Μαραθώνιος Λεμεσού (19 Μαρτίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα