fbpx

Επιδαύριος Δρόμος: «Μια διοργάνωση για όλους!»

Ημιμαραθώνιος που ενώνει τα δύο αρχαία θέατρα στην Επίδαυρο

Epidavrios Dromos

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 θα διεξαχθεί στην Επίδαυρο ο Επιδαύριος Δρόμος με αγώνες 21 χλμ., 5 χλμ. και 1,5 χλμ.

Ενας ιδιαίτερος αγώνας, που ενώνει τα δύο θέατρα: το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου (αφετηρία) με το Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου (τερματισμός)!

Από την αρχαία Επίδαυρο ξεκινούσε αρχαίος δρόμος, ο «Επιδαύριος δρόμος», που συνέδεε την πόλη με το ιερό της, το φημισμένο Ιερό του Ασκληπιού.

Εν όψει της μοναδικής αυτής διοργάνωσης, το iRun επικοινώνησε με τον Πάνο Ρώτα (whynot) και έμαθε λεπτομέρειες για την ξεχωριστή αυτή διοργάνωση, αλλά και για αυτές που έρχονται!

Επιδαύριος Δρόμος

Πόσα χρόνια διεξάγεται ο Επιδαύριος Δρόμος;

Διεξάγεται πάνω από μία δεκαετία.

 

Πόσο καιρό τον διοργανώνει η Why Not;

Αυτός θα είναι ο πέμπτος χρόνος. Πέρσι έγινε για πρώτη φορά ο Ημιμαραθώνιος, ο οποίος αντικατέστησε την αρχική απόσταση των 15 χλμ., και στον οποίον μπορούν να συμμετέχουν και περιπατητές. Υπάρχει επίσης αγώνας 5 χλμ., αλλά και 1,5 χλμ. για παιδιά. Διαδρομές δηλαδή για όλους, σε μια ιστορική, εμβληματική περιοχή!

 

Πόσες συμμετοχές υπάρχουν ως τώρα;

Πέρσι είχαμε γύρω στις 450. Φέτος φαίνεται ότι θα τις ξεπεράσουμε.

 

Πότε κλείνουν οι εγγραφές;

Μετά το Πάσχα κλείνει ηλεκτρονικά η δυνατότητα να παραγγείλει κάποιος το μπλουζάκι. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από εκεί και πέρα για εγγραφές μέχρι και την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024.

Θα υπάρχει δυνατότητα και για κάποιες ελάχιστες εγγραφές στη γραμματεία τη μέρα πριν από τον αγώνα (Σάββατο 11 Μαΐου 2024).

Επιδαύριος Δρόμος

Υπάρχουν διαφοροποιήσεις στη διαδρομή σε σχέση με πέρσι;

Οχι, καμία αλλαγή, είναι ακριβώς όπως πέρσι, και στα 21 χλμ. και στα 5 χλμ. Για αυτό υπάρχει και ένα τσάλεντζ, να σπάσει κάποιος το ρεκόρ που είναι 1:24:07.

 

Τι παροχές προσφέρονται στους αγωνιζόμενους;

Μπλουζάκι, μετάλλιο, τζελάκια, μπανάνες και γενικά ο απαραίτητος ανεφοδιασμός.

 


 
 

Υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες;

Ναι, και στα 21 χλμ. και στα 5 χλμ. Είναι 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70+ Υπάρχουν κατηγορίες και στον παιδικό αγώνα 1,5 χλμ.

 

Από πότε δραστηριοποιείται η whynot;

Εδώ και μία 15ετία. Δραστηριοποιείται περισσότερο στον ποδηλατικό χώρο, όπου ξεκινήσαμε να κάνουμε πανελλήνιους αγώνες σε συνεργασία και με την ποδηλατική ομοσπονδία.

 

Τι αγώνες διοργανώνει η whynot;

H whynot μελέτησε και έφερε στην Ελλάδα τον τριήμερο ποδηλατικό γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος για τρίτη χρονιά.

Είμαστε η εταιρία που διοργανώνει τα μεγαλύτερα τριαθλητικά γεγονότα, όπως και το τριαθλητικο πρωτάθλημα εντός Ελλάδας, με 5 αγώνες.

Κολυμβητικά, διοργανώνουμε αγώνες πισίνας, αλλά και Open water, έχοντας θεσπίσει ένα πρωτάθλημα 1500μ. και 3000μ. με τέσσερις αγώνες.

Επιδαύριος Δρόμος

Ποιες διοργανώσεις αναμένουμε μέσα στο 2024;

Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βάζουμε κάποιον νέο αγώνα. Ετσι, έρχεται στις 15-16 Ιουνίου 2024 το The Castle Challenge Μονεμβασιά (τρίαθλο, aquathlon, open water), το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά.

Θα γίνουν ακόμη οι τριαθλητικοί αγώνες (και aquathlon, open water) Τhe Lake Plastira (7 Ιουλίου), Epidavros Action (7-8 Σεπτεμβρίου), Nafplio Challenge (5-6 Οκτωβρίου) και Sounio Challenge (23-24 Νοεμβρίου).

 

Σε αυτές τις διοργανώσεις θα υπάρχουν και ξεχωριστοί αγώνες δρόμου;

Οχι. Από τη στιγμή που θεσπίστηκε το τριαθλητικό πρωτάθλημα και έχει νόημα η βαθμολογία, δεν επιβαρύνουμε το πρόγραμμα με ξεχωριστό αγώνα δρόμου, διότι το κοινό είναι μικρό.

Κάποιος που θα επιλέξει μια τέτοια διοργάνωση, θα το κάνει για να συμμετάσχει σε παραπάνω από ένα αγωνίσματα.

 

Ποιοι άλλοι συμβάλλουν στη διεξαγωγή του Επιδαύριου Δρόμου;

Ο αγώνας συνδιοργανωνεται με τους Δρομείς Υγείας Αργολίδας, τον δήμο Επιδαύρου, την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας και την εφορεία αρχαιοτήτων Αργολίδας. Να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς δεν είμαστε εταιρία που διοργανώνει μόνη της αγώνες, αλλά αυτή στην οποία ανατίθεται από κάποιον δημόσιο φορέα να εκτελέσει έναν αγώνα. Οπότε αυτοί είναι που χρηματοδοτούν και τη διοργάνωση.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα