fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Γιώργος Λουφέκης Garda Trentino Trail

Γιώργος Λουφέκης: 6ος στα 42 χλμ. του Garda Trentino Trail δηλώνει ανυπόμονος για τους επόμενους αγώνες!

Στον πρώτο αγώνα του για το 2021 συμμετείχε σήμερα ο Γιώργος Λουφέκης, και συγκεκριμένα στην Ιταλία, στον αγώνα “LEDRO TRAIL” (42 χλμ. – 2500μ. υψομετρικής) της διοργάνωσης Garda Trentino Trail, τερματίζοντας 6ος γενικής κατηγορίας με χρόνο 3:56:03.

Λίγη ώρα μετά την προσπάθειά του, το iRun συνομίλησε με τον Έλληνα αθλητή ορεινού τρεξίματος για να σας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στον μαραθώνιο βουνού στις ιταλικές Άλπεις..

 

– Γιώργο δώσε μας τις πρώτες εντυπώσεις σου μετά τα 42 χλμ. του αγώνα στο Τρεντίνο…

Γιώργος Λουφέκης: «Ο αγώνας ήταν πανέμορφος και δυνατός, αλλά και ιδιαίτερα… λασπώδης! Μέχρι το τέλος της πρώτης μεγάλης ανάβασης στα δύσκολα 9 χλμ. με 1150μ. θετικής υψομετρικής ένιωθα πολύ καλά και ήμουν στην τρίτη θέση. Μετά, όμως, το χωμάτινο τερέν λόγω του χιονιού και της βροχής που έριξε τις τελευταίες μέρες, είχε πολλές λάσπες κι ήταν τρομερά επικίνδυνο. Όσοι γνώριζαν τη διαδρομή είχαν σαφώς το προβάδισμα. Στα επόμενα 10 κατηφορικά χιλιόμετρα έχασα 7 θέσεις και βρέθηκα 10ος. Να σας πω ότι έφτασα να τρέχω πιο αργά και από τα πρώτα ανηφορικά χιλιόμετρα!».

 

– Πώς κατάφερες τελικά να ανατρέψεις τη διαφορά αυτή;

Γ. Λ.: «Αποφάσισα να μην σταματήσω σε κανέναν σταθμό και από τα μισά του αγώνα και μετά κέρδισα κάποιες θέσεις ώστε να τερματίσω τελικά έκτος. Υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στους σταθμούς καθώς, πολύ σωστά μεν, έπρεπε οι δρομείς να ξαναφορούν τις μάσκες τους καθώς τους πλησίαζαν. Έβγαλα τελικά όλο τον αγώνα με 1 λίτρο υδατάνθρακες-ηλεκτρολύτες και 4 τζελάκια. Από τον τελευταίο σταθμό και μέχρι τον τερματισμό, σε μια απόσταση 10χλμ., κατόρθωσα να κάνω τον δεύτερο καλύτερο χρόνο πίσω από τον νικητή».

 

Σε πείραξε λίγο που έχασες ένα πιθανό μετάλλιο;

Γ. Λ.: «Πιστεύω ότι αν δεν είχε βρέξει τις προηγούμενες μέρες θα είχα πάει πολύ καλύτερα και θα ήμουν στο βάθρο. Παρόλα αυτά ήταν η δεύτερη φορά που τρέχω μεγάλο αγώνα στο βουνό, η εμπειρία ήταν συναρπαστική και χτίζουμε για το μέλλον. Οπότε σαφώς και είμαι ευχαριστημένος, με μια μικρή πικρία!».

 

Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις όταν τερμάτισες;

Γ. Λ.: «Όταν τερμάτισα το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως πήγε ο Κώστας (Τσουκανάς, ο 23χρονος αθλητής της ομάδας του L-CREW) και η Μαρία (Λουφέκη, η 19χρονη αδελφή του και μόλις 4 μήνες δρομέας). Ανησυχούσα καθώς η Μαρία αντιμετώπισε ένα κρύωμα τις τελευταίες μέρες και ο Κώστας έτρεχε για πρώτη φορά 28χλμ. και μάλιστα σε τόσο απαιτητικό τερέν. Χάρηκα πολύ, όμως, όταν έμαθα ότι η Μαρία τερμάτισε καλά (βγήκε 46η) και ο Κώστας 30ός ανάμεσα σε πολύ καλούς δρομείς και οι δύο τους απόλαυσαν τον αγώνα και τη διαδρομή».

 

– Μίλησέ μας μας για την ευκαιρία αυτή της συμμετοχής νέων παιδιών σε αγώνες τέτοιου επιπέδου…

Γ. Λ.: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την κίνηση αυτή, που την στηρίζω όσο μπορώ και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Νιώθω ιδιαίτερα δικαιωμένος που με παρότρυνσή μου η Dynafit Greece και ο Γιώργος Κλαουδάτος προσωπικά στηρίζει νέους αθλητές με τα προϊόντα της εταιρίας και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να γνωρίσουν νέα παιδιά τα αθλητικά ιδεώδη μέσα από το ορεινό τρέξιμο».

 

– Γιώργο σε ευχαριστούμε, συγχαρητήρια και πάλι, καλή συνέχεια σε όλα τα μελλοντικά σχέδιά σου.

Γ. Λ.: «Σας ευχαριστώ, είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκίνησαν οι αγώνες και αναμένω με ανυπομονησία τους επόμενους!».

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register